Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Srecica25
    23. Ožujak 2016. 06:58

JaZmajac, mene je evo neki dan u 12om tjednu gledao prvi puta preko trbuha. I to mi je bilo toliko olaksanje, opustenija sam nekako kad je preko trbuha, mogla sam u miru gledati bebicu na ekranu.

Bebita, i meni se cini da ja nosim oboje, jer imam znakove i za jedno i za drugo. Ma bas me i briga, neka nam dodje napokon zivo i zdravo!! 

Hahahahhaha, netko je napisao da se vadi sa izlikom "ne znas ti kako je biti trudan!". Mene tako mm pita pa kako ti uspijes zaspati tako rano, ti prije 20h vec spavas, ja te budim a ti nista. E onda ja njemu kazem "nemas ti pojma kako je to, ne znam ni ja zasto spavam tako rano, jednostavno mi dodje da se iskljucim i zaspem"

• Dony
    23. Ožujak 2016. 07:44

Jutro cure! Evo mene u laboratoriju, cekam za krv, donijela sam mokracu u posudici, hvala cure na savijetu! 😊 i kod mene je tako, po noci se budim a kad dodjem s posla nista ne mogu po kuci radit koliko mi se spava. Da li vas sise stalno bole? Mene zadnja dva dana nista. 
    Curama koje miruju zelim puno strpljenja da to prebrodite i da vam brzo vrijeme prodje! Sigurno nije lako tako doma lezat stalno..

Srecica25
    23. Ožujak 2016. 08:23

Joooooj, ja mirujem skoro dva mjeseca. Naravno, sve je to za visi cilj pa se time tjesim. Ali na dane mi bas dodje da poludim jer mi dosadi i tv, i knjige i casopisi, i internet. Jednostavno je neke dane jako tesko.

Sto se grudi tice, meni su nekad tvrde, nekad mekane, nekad bole, nekad ne bole.... ja se vise time ni ne opterecivam. 

Meni je teta za kombinirani vec bila, jedva nasla venu, kaze da su nestale od straha.... a mm cijelo vrijeme umire od smjeha jer sam se toliko bila prepala da to nije normalno. Al eto,uzasno me strah igala, sta cu?

minnie25
    23. Ožujak 2016. 09:54

Srecica25 sta si ti sve do sad vec od pretraga obavila? U kojem tjednu i sta se radi? Daj mi pliz malo pojasni jer ja vidim da pojma nemam o nicemu. Tek 30-tog idem po prve uputnice pa nemam pojma sta me ceka. I jel to sve ide preko zdravstvenog ili se nesto zasebno placa? Bas se vidi da sam nova u svemu ovome 

Srecica25
    23. Ožujak 2016. 10:03

Minnie, napravila sam samo one pretrage krvna slika, krvna grupa, secer,urin i danas kombinirani test. To je sve sto sam do sada ucinila. Sve ide preko zdravstvenoga (preko uputnice). Ove pretrage krvi i urina mi je dao u 8 tjednu pa je rekao da ih ucinim do iduceg pregleda, a ovaj kombinirani tek u 12om tjednu

Ancica82
    23. Ožujak 2016. 10:15

Jutro curke.. i meni pristevi izbili..ti cirevi. A sada me trbuh boliii.. i janik..za poludit.. malo me brine

Jado
    23. Ožujak 2016. 10:31

Ja sam obavila - krvna slika, neki pregled urina (ne znam točno, ne treba prva jutarnja mokraća za to), isti dan urinokultura (treba prva jutarnja, to se radi ukoliko se u urinu nađu neki indikatori da nije sve OK, pa da se izolira bakterija, poslali me eto odmah na oboje) - to mi je sve kod socij ginekologice, idem dići u petak, valjda bi me zvali da ne valja nešto, hormone (to sam dobila nalaze, svi u ref intervalima), krvna grupa i test na hepatitis (to mi je drugi tjedan gotovo)
    I kad idem sljedeći put kod ginek, iza punih 11.tj sada kako stignem radimo probir, uzv i krv nadam se odmah da tu muku riješim

A što se tiče testova vjerojatnosti, to pišemo non-stop da je dvosjekli mač, samo vjerojatnost kažu pa znaju visoki postoci ispasti a na kraju rodi se zdrava bebica! Mislim da je to OK čisto da se vidi ako je nešto potpuno krivo i ako je neki veći rizik onda da se pripremite na to....
    Ja sam jako rizična jer sam gospođa u godinama već  iako mislim da to nema prevelike veze, sigurno sam u boljoj fizičkoj formi nego većina mlađih cura, treniram, vozim bicikl (zaprave ne po gradu samo), zdravo jedem 80% vremena - ali ako se neki gen krivo pospoji....to može kontrolirati samo "Onaj gore" jel tako? Mi ne možemo pa zato kažem "opušteno", paziti se i odmarati!

Jado
    23. Ožujak 2016. 10:32

LOL što sam nadrobilaaaa aahaha pa kome je dosadno neka čita nebuloze 

tala
    23. Ožujak 2016. 11:14

jutro...

meni je mm jucer isao po uputnice, pa cu nakon uskrsa vaditi krv. ja imam hrpu pretraga zbog hematoma i dijagnoze, pa da ne nabrajam.

iznenadilo me samo sto mi socijalni gin. nije htio dati uputnicu za petrovu- to je krvna grupa, rh i testovi senzibilizacije jer je rekao da se ide tek nakon 12-og tjedna, pa ce mi uputnica propasti, a privatna ginekologinja kod koje vodim trudnucu me narucila tocno 12+0 i rekla da joj donesem nalaze. 
    valjda neki nesporazum, pa cu to kasnije obaviti. ja sam rh neg.

netko je pitao, amnio u vise od 99,4% slucajeva prepoznaje kromosomopatije sto znaci da njezin rezultat nije vjerojatnost : )

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

• Luna2016
    23. Ožujak 2016. 11:20

ej cure
    nadam se da me sjećate. dobro ste se natipkale ovih par dana...dok sam sve pohvatala
    srećice drago mi je da je sve ok 
    mom mužu umrla baka pa sam čuvala jučer svoju curu i blizance cijeli dan-cirkus u kući
    vidim pričale ste o uskrsu. ja sam kupila bijela jaja, boje i nalje a kolače ću u zagrebu kad dođem mami :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.