Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jado
    22. Ožujak 2016. 14:40

Sorry nisam vidjela za cijene da ste pisale, onda je i moja info dobra. Ovo sam znala, samo me zanimalo iskustvo od Srecica25 i kako izgleda uživo 
    Ma na kraju se sve svodi da je statistika najviše, i može ispasti 75% da je neki poremećaj a na kraju dijete zdravo.....a ti se brini ostalih 6 mj.....jedino u neku ruku se pripremiš na neki način na najgori slučaj.
    A ja sam kritična skupina jer sam postarija gđa   pa će mi prema tablicama veći rizik ispasti.

Ali hvala ti tala za dodatnu info za vodu oko područja vrata e to nisam znala, sada mi je jasnije puno šta se to mjerka!

tala
    22. Ožujak 2016. 14:56

da, meni je dr. na proslom pregledu rekla da su mi statisticki podaci dobri, a meni se cine koma. 
    prije je bilo- prva trudnoca:  1:2000 ( i manje), a sad je 1:950. to je samo vjerojatnost po dobi.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    22. Ožujak 2016. 15:20

Jao bolje da ne znaš koje su vjerojatnosti kod mene! 
    Ali opet svugdje piše da i kod žena u izrazito visokoj skupini djeca se najčešće rode potpuno zdrava....eh sada....ne paničarim inače, ali ono te "vjerojatnosti" me ubijaju.
    Gledaj Severinu, koliko je imala 38/39? I sve OK, a samo je jedna od mnogih....

tala
    22. Ožujak 2016. 15:31

mene je mama rodila s 40, skoro 41 : )

tatjana_zg
    22. Ožujak 2016. 15:50

ja sam obavila kombinirani u Merkuru, sve u jednom danu bez uputnice i platila sam 300,00 kn.
    nalaz sam dobila na mail sljedeći dan.
    Napravila sam ga usput kad sam već bila na pregledu pa me pitala doktorica jel hoću s obzirom da sam tad bila u 12.tjednu. znači to je bilo prije 3 tjedna.

• LadyDi19
    22. Ožujak 2016. 15:51

meni je moj rekao da on to sve radi od 15-17 tjedna...jer sam ga odma na prvom pregledu pitala za to jer sam imala sestricnu s downovim sindromom...pa sad cekam...iduci tjedan idem na kontrolu...a to ce bit 14. tjedan pa cu vidit kaj ce rec...

Srecica25
    22. Ožujak 2016. 15:52

JaZmajac, doktor mi je na UZV mjerio nuhalni nabor. Rekao mi je da je to dobro, kako treba biti. Inace moj je doktor uzasno temeljit, jucer je brojao rukice, nogice, gledao bebin krvotok, slusao srce, cekao da se okrene da vidi lice, mjerio glavu i slicno. Poslije smo sjeli pa je popunio tu nekakvu tablicu, to je hrpa pitanja bolesti u obitelji, pa da li pusite, da li krvarite, da li pijete lijekove, hormone i slicno. Nakon toga sam morala potpisati izjavu da shvacam da je rezultat kombiniranog testa racunanje rizika a ne postavljanje dijagnoze. Sto znaci da cak i ako dodje rezultat visoki rizik da ne znaci da ce se beba roditi s genetskim poremecajem. 
    On mi je to ispunio i napravio uzv, jucer (ponedjeljak) a krv cu vaditi sutra jer mi je on rekao da se kod nas krv za kombiniranj vadi samo srijedom. 
    Naplatio mi je jucer 300 kn. Znaci i pregled i uzv, i cijelu tu proceduru s kombiniranim- sve skupa 300. Za sutrasnje vadenje krvi imam uputnicu pa je to besplatno, a posto ce mi doci privatno vaditi krv doma to cu platiti 100kn. A nalazi su za tjedan dana, idu direktno kod ginekologa i on je rekao da ce me zvati kad stignu.

• LadyDi19
    22. Ožujak 2016. 16:03

znam da i citala sam da se te pretrage rade od 11-14 tjedna...najcesce u 12...al on je reko da to je tako al on to radi tada...i kaj da mu ja kazem...ne! moras sad..vidit cu iduci tjedan kaj ce bit...

tala
    22. Ožujak 2016. 16:13

ladydi, to ti je prekasno za rani kombinirani. 
    za to ti je max. 14. tjedan, a za amnio 18. iza toga ti ju vise nitko nece raditi jer se rezultati cekaju i po tri tjedna i u slucaju da budu pozitivni, zakonski rok u vezi pobacaja je svejedno jasan i nema iznimki- 22 tjedna trudnoce.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.