Zenske, da se i ja konacno javim!
Mene vam je prije nekoliko dana uzasno jaka bol srusila doslovce na pod. Mama je dosla brzinom munje, a ja na hitnu
Bubrezni kamenac.... Uf....
Iza toga sam jos dva puta zavrsila na hitnoj. Dobila hrpu lijekova kroz dan za piti (ispod 10 tableta dnevno nije islo) i zabrana dojenja. Ali tri dana nisam mogla nista ni u usta stavit, totalno sam dehidrirala i sve sto bi pojela ili popila sam povracala. I vidjela sam da je bol prenenormalna i neizdrziva, ali sam se do danas tjesila da valjda na hitnoj znaju sta rade i da me ne bi pustili doma da ne misle da je to pravilno. Da bi evo danas konacno poludila i odlucila da idem natrag i da cu zahtijevat hospitalizaciju. Skoro su me opet poslali doma, meni cice sve praznije i povukli smo onda vezu (jer ocito nase zdravstvo drugacije ne funkcionira) i samo zahvaljujuci tome me prima urolog koji vidi da je kamenac zapeo na izlazu iz bubrega i da je to opasno jer se moglo zagnojiti. Ponudio mi je da idemo odmah na operaciju ali neka se pomirim da zbog antibiotika odmah gubim mlijeko
Ja sva u soku, molim ga za bilo kakvu drugu soluciju. Na kraju sam dobila cjevcicu koja ide od bubrega do mjehura. Pomocu nje pisam i eliminirana mi je bol. Dobila sam antibiotik i za 3 dana natrag na pregled da vidim kako je tijelo to prihvatilo. Sad sam evo dosla doma i molim Boga da mi se vrati mlijeko i da sve bude u redu sa cjevcicom jer ako do petka ne bude nista od toga hospitalizirat ce me.
Curke drzite fige da se uspjesno vratimo dojenju!
Cjevcicu moram mijenjati svaka dva mjeseca ako do petka sve bude u najboljem redu.
Dosta je neugodno kad ju stavljaju, ali za mog misica vrijedi ta patnja.
Kamenac ce mi vaditi operativno kad zavrsim s dojenjem...
Minnie,drz se,uh sta si sve morala proci...i jos prolazis,ali za nase mrvice sve se izdrzi. drzim palceve da ce u petak biti sve ok.
To se dogada zadnjih nekoliko dana,a necemo ga vagati do druge kontrole sa 2 mj...a ni patronazna nece dolaziti...ne znam gdje da ga izvazem... sad sam ga isla prematati jer se poceo buditi i poslije mu ponudim sisati i nece tj zaspao odmah u ustima s njom...i jos se zaliknuo jer nije progutao...ne mogu ga "natjerati" da jede kad nece....
Od kada koristite viber,tj od koliko starosti djeteta?
Kaj je ovo, sve neke spavalice, nigdje nikog 😂😂 moja miska se konacno navikla na novi prostor, pa nakon 3 dana borbe sa spavanjem- sinoc zaspala u 23:15 do pol 7, klopala i dalje cori. A meni se ne spava :-(
Sony, supeer za elasticnu, samo pazi na polozaj bebe- noge u M, a leđa u C! A mei tai nikako za bebu prije 4og, 5og mj! Za mei tai beba mora samostalno drzati glavicu!
Nosite se u marami i uzivajte, mi se od nje ne odvajamo mjesecima :-)
Minnie- drzi seee!! Uzas sto si sve prosla.. stvarno si hrabra!!! I nadam se da ce se mlijekeco vratiti..a ako se i ne vrati- nisi zbog tog manje majka i beba ce svejedno napredovati! Tako da sad sam misli na svoje zdravlje i da sto prije ozdravis!
Lucky, mi smo curu u viper stavili sa cca 4 tjedna, al po par minuta, ispod sam stavila tetru da je poduprem i nisam palila vibru, nego sam ljuljuskala lagano. Na nasem pise da je od 3kg, pa mozda da vidis sto pise na tvom.. danas uzova bit u viperu, preko 40min se solo igra :-) i da, taj polozaj im olaksava kakanje (kao i "jaje"), pa ja nju stavim nakon klope da u miru i kroz igru zbavi sve. Al nama su prosli grcevi,pa sad funkcionira, prije nije pomagalo :-)
Jutro
Obozavan napisat sve pa ocistit ili izic iz foruma smotana!!! 😤
Mislin se ocu lec nazad kad je skolarac otisa al ja kad se vratin jos uru ko da se posli teze normaliziran.A dilema je velika jer je krevet takooo liiiiiip...
Sunčandana mozes pastile Isla mint od islandskog lisaja.
Minnie i tvoja bol mi je poznata (znam,ko da san baba).Nakon druge trudnoce imala napadaje i bolove gore od trudova i zacepljeni kanali s tri kamenca al nije bilo odgode operacije jer nije bubrig pumpa uopce.Dan prije termina operacije.sam ih popisala!!Sva tri bez mrve boli i ikakvih muka i nisu me operirali.
Al bol napadaja je ocajna.. Zelin ti brz oporavak!!! 😙
Minnie drži se. Želim ti sve najbolje i da ne bude problema.
Maya noge u M , to je ono da vise iz marame , kao kod širokog povijanja?
I vezes li je ti malo opuštenije ili skroz da je beba priljubljena? Mi smo se sinoć kratko nosili i isprobavali i bila je dosta stisnuta uz mene , nekako mislim da je bolje da je to opuštenije.
"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"
Jutrooooo 🌞❄
Minnie uf draga. Sta da ti pametno kazem? Drzi se i probaj bez stresa da se mljekeco vrati i da sve bude dobro u petak! Drzimo ti fige i ja i moja misica.
Sunny zagrij si mlijeko i kad je fino vruce rastopi zlicicu meda unutra. Ili dvije. Koliko ti pase. Ne kaze se djaba izreka kad je nesto dobro da je med i mlijeko 😊
Moja cula se zakakala sva jutros. I plahticu i malo na presvlaku madrava probilo. Bojim se da je to od citrusa - pomela sto je mama izjela jucer pa je bilo malo tekuce i probilo joj na ledja 😟 eno je cista spava kod mame.u krevetu a mama se razbudila i budna od 7 pere kakaca 😁
I ja imam viper. A svi mi kazu da je to tek od treceg mjeseca? Sto mi nema smisla jer je do 9kg djeteta sto onda ispade da se od 500-600kn vrijednog dara kupi koristenja prosjecnoga koliko? 2,3 mj?
Ja vi ju stavila da se poigra malo rado. Koliko dugo smije biti?
Maya u M nogice idu onako kao u zabice jel? U biti onako beba mora biti kako je kad ju na trbuscic stavimo sto ne? Ledjica zaobljena malo i nogice onako na stranu.
Usla sam u grupu pa mozda uspijem doci i na neko okupljanje!!
Sony & Zmajac, tako je! Noge kao u zabice, koljena vise od guze- znaci mora vam upasti guzom sto dublje! Pa rasirene nogice kao da ima siroki povoj ili kao zabica ;-) tesko mi ovako objasniti, budem probala sliku postaviti- neda mi da kopiram sa neta fotku..a leđa blago zaobljena, sto ce se automatski desiti- cim guza upadne!
I slobodno zategnut, opusti s to malo tokom setnje!! A glavica bebe mora biti dovoljno visoko da je mozete poljubiti bez naprezanja - to cete postici sa jacim zatezanjem! :-)
mozda se i sretnemo na kojoj radionici :-)
Mi idemo popiti kavu pa u Maksimir na svjezi zrak! Namontirat cu nas pa postavim slike u marami 😃😃😃
Maya hvala!
Teoriju znam i znam namjestiti maramu, polozaj glavice i sve samo me te nogice brinu da budu ok. Samo moja mustra je dosta jaka i ne da nekad nogice saviti joooj. Imas savjet oko toga mozda? I neki link mozes samo nabaciti da vidim polozaj nogica. To bi mi isto bilo ok
Draga, super nacin nosenja za ful malene:
https://youtu.be/FRxk_0fCuh8
A mi se sada ovako nosimo:
https://youtu.be/pBLCy3qyWD8
Tu se super vidi kako idu nogice pa pogledaj. Najvaznije da guza dobro upadne i da su nogice rasirene :)
Postavi(te) sliku kad se umotate pa cemo vidjeti dal je sve ok :-)
Ps- i moja je znala ispruziti nogice i davati otpor u pocetku. Onda sam je naslonjenu na sebe malo nosila po stanu dok se nije opustila.. a sad vec zna da ide u maramu pa mi da da joj namjestim i nogice i guzu.. samo polako, skuze oni sa vremenom kaj ih ceka i kak im je to dobro :-)
Sortiraj odgovore
Najstariji