To i mene zanima.. iako sam se ja farbala pred Novu godinu, a da nisam znala da sam trudna tako da ono.. :/ čitala sam da se farbanje ne preporučuje u prvom tromjesječju..kasnije može :) e sad.. na forumima se svašta uvijek nađe i svatko piše drugačije..
Na internetu su stvarno podjeljena mišljenja 😕 ja sam se vec naručila u subotu na farbanje..inače se farbam i stavljam pramenove jer jedino tako mogu dobiti lijepu plavu..pramenove zapravo svaki drugu put radim, a izrast svaki...zadnji put sam radila samo pramice jer je kao manje štetno ali kosa mi izgleda užasno tako da moram sad farbat, bez pramića...nije mi svejedno, tražit cu da me farbaju na foliju...frizerka je rekla da ne glumatam jer sam trudna a ne bolesna..ipak kad pročitam da neki doktori ne savjetuju nisam pametna 😑
nemojte se bojati farbanja, nigdjje i nitko još nije dokazao da je to štetno u trudnoći...
mitakc02
Pa i ja mislim da nije potrebno.. čak mi je danas došla ideja da idem pogledat farbe u bio bio :D
https://www.biobio.hr/proizvodi/kozmetika-i-kucanstvo/za-kosu/
Ja ću s farbanjem pričekati da prođe prvo tromjesečje. Malo sam se premišljala jer mi je boja već grozna, ali kad se sjetim da se zna tjeme i koža obojati od boje i onda to ide direktno u krvotok, nije mi svejedno.
Pramenovi i svako bojanje koje ne ide direkt na kožu tj na korijen kose je navodno ok.
Čitala sam da ima neka boja - Schwarzkopf Essensity, ona je ok za trudnice, ali nigdje ne mogu naći gdje ima za kupiti. Pa ću se s njom ofarbati kad prođe prvo tromjesečje. Do tad ću pokušati biti strpljiva i nositi rep
Inače, ja imam doma jednu od tih boja iz Biobio jer sam se mislila možda s njom ofarbati, ali vidim da u sastavu ima peroksid i još svašta nešto. I to je ono što je zeznuto, nije svaka boja koja je bez amonijaka automatski dobra
Ali da, svatko tvrdi nešto svoje i svaka treba sama odlučiti jer po svemu što čitam, farbanje u trudnoći ovisi koga pitaš - neki kažu da što glumim, da samo naprijed; a neki se zgražavaju.
Jutro :)
da, imaš pravo.. imaju peroksid..mislila sam da možda da koja nema sve te kemikalije.. ne znam šta je s prirodnom kanom jer nema opis?!
Jutro cure, neznam što pametno reći vezano uz farbanje kose, osobno se ne farbam pa nisam iskreno do sad ni razmišljala o tome.
Danas se osjećam ok iako malo umorno, i s vremena na vrijeme to mi je uglavnom za sada i jedini simptom trudnoce, uz tu i tamo malo probadanja u trbuhu.
Nego neznam kako je kod vas, ali od kad sam saznala za trudnocu imam neproziran iscjedak, bez mirisa, kremaste boje do blago zuckaste, neznam dal je to normalno, dal je sve u redu....
Ja to mogu, ja to hoću....
Jutro NMareN :)
Normalno ti je to.. ja imam iscjedak skoro cijelo vrijeme.. s tim da prije bio i jači.. baš onako bijeli i gust :/
Sortiraj odgovore
Najstariji