Hahaha Ljubav, mene osobno za sad još ne muče trudnicke tegobe, jedino još povremeno osjetim bolove u donjem dijelu trbuha ali puno manje nego prije recimo tjedan dana. Smršavila sam 1kg, i danas tj večeras sam otkrila jedan savršeni desert,nećete vjerovati ali do sad nisam probala jagode s otopljenom čokoladom, i oduševila se, eto ovo je bila moja prva trudnica zelja sto se hrane tiče .
Dao ste se vi počele mazati kremama protiv strija? Imam kožu sklonu nastanku strija tako da se ja već mačkama.
Eh da,danas popodne sam bila umorna,legla,zadrijemala, i to na dva sata, i sad eto kad normalan svijet spava ja bistra i tipkama duuuugi post na klokanici .
Ugodan vikend trudnice nase.
Ja to mogu, ja to hoću....
Super :)
Ni ja nemam nikakvih problema..čak sam i na wc-u zadnjih dana ko doma.. vratila se na staru kilažu (bila sam 2 kile plus valjda zbog probave).. normalno jedem, nije mu mučno, ništa mi ne smrdi :)
Cicke su mi jedino napete ko puške..nekad kao da imaju temperaturu i samo što ne eksplodiraju :D možda čudno, al i ja ih gledam u šoku :D
e bolovi i grčevi su mene mučili do pred tjedan dana.. i baš mi nije bilo svejedno jer sam se bojala da nešto ne štima.. grčevi kao pred menstruaciju ili prvi dan.. al evo sad više ništa.. nekad možda ali jako jako rijetko...
S mačkama (baš sam se nasmijala) sam kao počela.. kupila sam od biobaze mlijeko za tuširanje i losion za tijelo i ulje od babylove.. mažem zasad jednom do dva puta na dan nakon tuširanja..
Ujutro nakon tuširanja stavim samo losion, a navečer i losion i ulje..
Meni je jedino problem što recimo nisam nikad bila redovita u obrocima, ujutro nikad baš ne jedem i sad se silim mijenjat sve te navike, a malo mi teško pada.. i ne mogu jest svaka dva sata baš.. :// al valjda ću i to nekako.. kako ti stojiš s tim?
Bome sam se i ja raspisala u ove kasne sate..
Trudničke, ugodan vikend želim
Također i ja sam kupila babylove ulje i njihovo mlijeko za masažu, a gledala sam i bio bazu.
Sto se tiče prehrane, prvi obrok mi je oko 8-9h i to voce,jedna jabuka,ili recimo dvije klementine. Nakon toga oko 10-11 (ovisno kad je prvi obrok) pojedem ili jogurt s mislijima i cimetom+žličica meda, ili nešto nezdravo poput grisa, ili malo mliječnog namaza s kruhom... Nakon toga ručak, i nakon njega nešto slatko,i to je uglavnom to, ne veceram bas sto možda i nije OK ali kad ne osjećam glad, ajde danas se u kasnijim satima počastila jagodama i čokoladom
Ja to mogu, ja to hoću....
Da, da.. super ti je to :) morat ću se i ja malo posložit.. jela sam tako par dana zaredom.. zobene, voće, jogurt al tako mi to sve nije u navici i baš se moram prisilit :)
ajme ja još ne spavam... legla sam i opet sam se digla iz kreveta..
Proučavam malo gene i nasljedne osobine :D Moj dečko ima kovrčavu kosu.. afro :D dominantan gen.. znači moguće da će dijete bit kovrčavo :D
Bok cure! Evo da i ja malo opišem svoju trudničku rutinu :) Meni su najveći simptomi vječno rastuće i bolne grudi i bolovi kao pred menzes, iako me prije(4.-5. tj) više bolilo pa je prestalo pa me sad u 7. tjednu opet jučer i noćas bolilo (više leđa nego trbuh). Mislim da je to zato jer sam odlučila da ću čistiti iako je doktor rekao da odmaram pa me tijelo spriječilo :). Uglavnom skužila sam da mi se ti bolovi jave kad dugo stojim i/ili kad se više naprežem.
Mučnine imam stalno ali ne povraćam, više me tjera na wc...i to me isto zna boliti.
Kod hrane sam postala strasno izbirljiva, ima dana kad mogu jesti samo suho..kruh, čokolino, žgance..i samo premećem po tanjuru. A ima dana (jučer) kad bi sve živo pojela. Više imam averzija prema hrani nego posebnih želja...Najviše mi se ne jede masno i zlo mi je kad vidim masno čak i na televiziji.
E da, i plakanje - ja plačem inače stvarno za svašta ali sad se više uopće ne mogu kontrolirati! Tužna scena na tv-u, emotivna pjesma, "trudna sam!" suze, i tak..svaki dan bar jednom :)
Što se tiče mazanja, mažem se Balea kakao maslacem jednom dnevno obilno nakon tuširanja. Kupila sam ga prije nego što sam znala za trudnoću jer ga i inače zimi koristim jer me koža zateže. Kupila sam i i alverde ulje za trudnice ali mi je premasno i nikako da se upije pa ga ne koristim za sad više.
Baš sam se raspisala....čuvajte se buduće mamice i uživajte u vikendu :)
Drage trudnice, evo ja se borim sa mučninama koje često traju cijeli dan. Bolovi su mi zasad prošli. Sto se tiče papanja obavezno doručkujem sto prije nisam nikada.ujutro popijem kavu i doručak, prevencija jako niskog tlaka.onda ručam,u međuvremenu popijem cijedenu naranču.navecer cokolino ili jogurt..trenutno ne izlazim iz kuće jer se ne osjećam baš naj naj a i gripa je sad na vrhuncu..uglavnom dosadnoooo jer naravno na tv-u isto ništa pametno..po noći nikako ne spavam...uglavnom jedva čekam da prođe ovo kritično razdoblje da postanem aktivnija ☺
Pupa@ Onda ti je bolje ne naprezat se i sad dok je još u početku malo laganini bit.. i meni je tako bilo.. znalo mi se dogodit da bi i nakon 20 min vožnje ili hodanja umirala od grčeva i bolova.. što je naravno svima bilo čudno i kao dramim i bla bla, al stvarno me znalo zabolit i na neki čudan pokret.. probadanje i kao da me sve peklo na trenutke.. sad je ok!
Plakanje hahah.. ma i ja sam inače osjećajna ful i sve me pogađa, al sad sam čak možda malo i čvršća :D al to je isto normalno, hormoni nam divljaju pa si 5 min turbo sretna, a 5 min bi isplakala more :D
Silvia@ Bravo za doručak! Evo da se pohvalim danas sam i ja papala ujutro.. prvo čaj i jabuku.. onda paketić krekera i voćni jogurt, pa kivi i bananu... i još malo pa se bacam na pripremu ručka :D predvečer ću nešto lagano ubacit u kljun i to je to..
ma dosadno je da.. kopam po netu i punim si glavu glupostima.. na tv-u ništa pametno.. al imam za čistit tako da ću si popunit dan :D al inače intezivno razmišljam čime bi se mogla počet bavit i usput to malo unovčit :D
Uživajte, ženice
Ja sam 6+2 tjedna.. do prvog pregleda 22.1. me baš često bolilo.. zadnjih tjedan dana ne osjećam baš ništa.. znači sve normalno kao i prije trudnoće :)
Mislim da ti je to sve normalno.. nadam se da će ti mučnine prestat, čitala sam da one obično počnu u sedmom tjednu, a trebale bi prestat do 12. tjedna
Nadam se da će tebi bit puno kraće..
Da, bolje je kad se s nečim baviš..posao, šetnja, čišćenje, čitanje.. ja kad nemam šta za radit onda mi je odjednom sve, sve me boli, probada, gladna sam, imam neke prohtjeve sama sa sobom i na kraju sam shvatila da sve to samo zabrijavam..
Sortiraj odgovore
Najstariji