Hvala vam, drage moje!!!!
Puno mi znace vase rijeci podrske!!!!
...javljat' cu sta je bilo...nadam se da necu morati doktoru prije od datuma kada sam narucena!
Zasada je sve SUPER!!!!
...lezim i pricam sa bebom, i osluskujem ju
Hope bit ce to sve super. Meni se dog 2 puta da mi tako ispadne kao krpica. Sve je bilo ok, od hematoma je bilo. Nije bas ugodno i strah umete, ali proci ce to sve i bit ce ok.
baš čitam šta pišete o tim hematomima, ja sam sad u 15-om tjednu ( nisan jos punih 15 ). u subotu sam prokrvarila i izgleda da mi je puka 1 hematom, međutim na uzv su mi našli još jedan 1,7 cm. međutim ovaj je poviše bebe, jučer sam isla na pregled doktor kaže da se ne širi. pijem duphastone i nastojim mirovati. ali ja jednostavno više ne znam što to znači mirovanje. mislim ja se krećem polako, šetam ali zbilja malo, želin zivit normalno i ne opterećivati se sa tim. nastojin šta više ležati ali se ne zelin ponašati ko invalid, naravno da necu dizati ništa teško nit se forsirat u nečemu ali više ni sama ne znam, kažu mi miruj ali živi normalno :/
da napomenem da beba odlično funkcionira, raste, već se i igra, cuca prst, trudnoća mi je odlična, nemam nikakve ni mučnine nit išta, i onda PAF - hematom. pa zar to nije za poluditi :// ali virujen i osjećan da će sve biti dobro
Ptica-rugalica, kada imas hematom, posebno kad je iznad bebe jer je to mrvicu rizicnije nego kad je ispod, trebala bi strogo mirovat. Znaci, krevet - kupaona. Svaka tvoja aktivnost moze pokrenuti krvarenje, što ne znači da hoće, ali postoji mogucnost. Što manje saginjanja, što manje vožnje automobilom, brzisnko tuširanje i nikako pretopla voda. Lezi i ako imas mogucnost nek ti netko drugi pomogne s kuhanjem i kućanskim poslovima, Ja sam ga imala, bio je ispod bebe, taman tako velicine kao tvoj, 2 mjeseca sam strogo mirovala, doslovno krvete - kupaona. Znam da je tlaka i da je tu i strah, ali to vecinom prode i bude sve ok. Jos to kod tebe vise nije skroz mala trudnoca pa je manja i opasnost.
Što ti je gin rekao? Najgore je dok beba ne preraste hematoma. Kad beba bude veca od njega onda se lakše diše.
ptica-rugalica u potpunosti se slazem sa anakome!Ja sam uvijek smatrala da trudnoca nije bolest,i tim vise sta se osijecam fizicki sposobnom mirovanje mi je tesko palo...ali 9mj.nije cijela vjecnost...i koliko god tesko- izdrzavam zbog ovog malog bica koje raste ispod moga srca!
2 i pol mjeseca sam STROGO!!!! mirovala (a hematom je bio sa strane, vise ispod..kod desnog kuka) sta je znacilo da samo glavu smijem podignuti na jastuku, cak i sto manje tekucine da bi sto manje hodala i do wc-a,cak i jedenje na lezeci! Nakon 3 odljeva i 2 ipol mj.krvarenja i mirovanja dobila sam dozvolu da sjednem dok jedem, napravim par koraka, normalno se istusiram..jer je bebe narasla, a hematom je postao zgrusana,stera krv i vise nije bio opasnost za bebu,a i da ga "aktiviram" da izadje van!
I, hvala Bogu prokletnik je ispao van uz VELIKO odricanje, ali sad imam jake kontrakcije maternice,pa i dalje moram mirovati,da se ne bi otvorila ili da one ne predju u prave trudove..
ali svako odricanje se isplati,samo da bubica bude zdrava!
Sad sam u 23 tjednu!
Moj ti je dobronamjerni savjet da mirujes koliko god mozes,a vjerujem i znam iz vlastitog iskustva da je tesko..ali za nase andjelke moramo izdrzati
a moja beba je veličine 9 cm a hematom je 1,7cm . doktor mi je reka da se ne širi i da živin normalno ali da nastojin šta više mirovati. muž mi sve radi i pomaže , ja doslovno niti krevet ne namištan. ali me čudi da skoro svaka žena to ima
Svaka je zena drugacija!
Bitno je da imas povjerenja u svog doktora i da ga slusas!
Ako ti je rekao da se pomalo smijes kretati o.k.,samo nastoj ne pretjerivati!
Ja sam imala 3 velika odljeva i bila i u bolnici,poslije pustena doma na strogo mirovanje..tako da mi nije za igrati se!
SLUSAJ svoj organizam,ali prvenstveno DOKTORA
(jer sta se tice organizma-vec sam napisala- i sama imam osjecaj da bi se bez problema uspjela popeti na Himalaju)!
O.k.- sad malo teze,jer sam od ovolikog lezanja sva omlohavila
Pozdrav,
nova sam na forumu, ali sa istim tegobama kao i vi. Naime u 8.tjednu trudnoče na UZVu mi je otkriven hematom. Terapija mirovanje i Utrogestan 3x2(kao i do sad) i kontrola za 2 tjedna. Nemam nikakvo krvarenje niti probleme, osim kurlanja po stomaku. Zanima me vaše znanje i iskustvo sa Utrogestanom, odnosno jel bolje uzimati ga oralno ili vaginalno? Ili je sasvim svejedno..
Pozdrav iz ležećeg položaja
Sortiraj odgovore
Najstariji