Curke, može savjet i pomoć! Ima li kakva fora da se lakse odredi kolicina za obrok? Ovak mi dan prođe u mjerenju namirnica, više mjerim nego sta jedem🙃🙈🙊😄
Thinkpink ja sam lrvo vagala a onda skuzila si ovako kruh 60 gr su bile 2 tanje snite, meso je komad velicine dlana bez prsti, ako je tanki krto meso onda sa prstima. Riba je porcija velicine dlana sa prstima.
Masmoce su sve cca 1 cajna zlicica. E sad rizu i tjesteninu sa prvi put izvagala nekuhano, pa kuhano odvagnula i odredila koliko je 200 grama kuhanog kako pise po onim uputama i to sam znala po jednoj seflji ili kako ti zoves kacjolu za vaditi juhu. Ona mi je bila mjera. Povrce osim krumpira mjera mi je bila za sitno 1 saka, za krupno 2 sake, a krumpir sam isto na seflju odredjivala. Nakon par puta sam se izvjezbala pa je bilo lakse odokativno odrediti. Zelena salata, krastavci i sl. mozes prakticki veliku kolicinu od 300 gr po obroku bar je meni tako pisalo a toga onda stvarno bude hrpa tako da se sa tim zelenjem nisam opterecivala. Voce mi je bilo najteze procjeniti. Juha 1 tanjur odnosno 2 vrhom puna kacjola. Sir cca 4 fete, mlijecni 1/3 pakiranja, jogurt cijeli u casici. Ne znam sada sto od namjernica jos te zanima. Sad vise idem na izvjezbano oko i uputrebom uvijek iste salice ili kacjole pa ne moram vise ni vagat. Prakticki u gram pogodim.
Ajme hvala puno Stelle i Grizli!
Kako ste procjenili koliko variva stavit u tanjur (kelj, poriluk, gulaš i sl.)?
Ja se za zelenilo ne drzim, nego sam po LCHF-u jedem neograniceno s time da onda ne kombiniram druge ugljikohidrate. Recimo jela sam pasta fazol, al tu sam napunila tanjur do pola.
url=https://lilypie.com]
Kelj i poriluk mozes dosta. Vidjet ces po malo po sebi. Ja recimo slalatu i meso kogu koliko hocu. Al mi.dop...lo stalno to jest. U kravu cu se pretvorit od silnog matovilca 🤣
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Nemam vise inspiracije za dorucak. Ja bi mogla prokokodakat.
url=https://lilypie.com]
Ajme sinoć sam jela voće..i to sam kupila zaleđene maline i borovnice u lidla, nisam ni htjela pogledat imaju li dodatnog šećera. To sam stavila u jogurt i malo onog đema iz bio&bio, to sam i jutros jela + jaje kuhano. Od straha nisam mjerila šećer. Moram se opet vratit na pravi put jer će mi idući profil bit grozan..
Al to mi se toliko jelo da bi pukla da nisam pojela. Sad ću se opet skulirat.. Da mi mali ne dobije u tri tjedna 2kg..
A navodno u 30. tjednima treba pazit baš zbog kilaže bebe i da ne bude viška pl. vode, a ja nikad gora.. Sad sam ipak mjerila šećer 6,0. 🤦♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji