Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    30. Kolovoz 2019. 07:01

Jeste vadile cure tromjesecni secer, onaj HB1AC? Meni je i on u granici normale, al neznam jel za trudnice vrijedi neki nizi referentni interval 🤔

Točkica37
    30. Kolovoz 2019. 07:04

Nisam jos nista. Mogla bih i to. 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    30. Kolovoz 2019. 14:30

Evo meni je i danas uredan nalaz secera nataste dosao. To je 4 nalaz koji mi je ispod famozne granice 5.1! Nadam se da ce tako i ostat. 
    Usput jedna ideja za rucak rizoto sa puuuno poriluka, a malo rize i pilece meso na kockice male narezano i kuhano u svemu tome. 

Točkica37
    30. Kolovoz 2019. 14:44

Super grizli. Kad ces na ogtt?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    30. Kolovoz 2019. 19:26

Rekla gin danas kad sma pricala s njom da oko 24 tt ce me poslat da prije ne treba, a taman cu tako nekako ici k njoj na pregeld jer izmedju cu imati anomaly scan pa da ne moram dolaziti prije. Pogledala je i moju tablicu mjerenja na aparaticu i posto mi je stalno ispod 6.0, rijetko kad prijedje 6.2 bas ako neato slatko jako jedem i obilato onda je rekla da nema straha za sada. 

Točkica37
    31. Kolovoz 2019. 07:09

Ma super, bit ce to ok

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

PetraB
    31. Kolovoz 2019. 10:55

Evo mene i na ovoj temi 🙈
    Trenutno 12+4, cetvrta trudnoca (jedna nije dosla do kraja), blizanci. Do sada u svakoj gestacijski, kontroliran u petrovoj na pt1/pt2 odjelu, svaka tri tjedna lezala radi guk profila, nikad inzulin, samo dijetom regulirala. Inzulin su znali dati kad su zene bile totalno nedisciplinirane i nisu prihvacale dijetu, a vjerujte bilo ih je 🙄. E sad...niti u jednoj mi nije bio secer nataste ovoliki (6) pa eto ginicka veli aj ti odmah ogtt obavi, tako da me to ceka u pon. Uopce mi je zanimljivo da je toliki secer jer sam vadila krv kad su mucnine bile nepodnosljive i nisam uopce jela, i znam da sam dan prije vadjenja pojela zadnje u 7 snitu kruha sa sirnim namazom i snitom sunke za pizzu. 🙈 Ono sto mene zanima je...imate li koji link sa popisom namirnica koje imaju nizi GI, toliko sam pregooglala sve da sam se pogubila. Ja sam se odmah stavila na dijetu po sjecanju iz prosle trudnoce no fali mi taj dio.
    Ako ima koja, Grizli vidim da si ti jako dobro proucila sve i upucena si dobro u to 😊. Ja jos nisam dobila onu listu jer me pregled ceka tek u petak. 
    Sto je najgore, jedino cega se sjecam iz proteklih trudnoca je da sam ja stalno bila gladna 🙈 i vec sam zivcana 😅

url=https://lilypie.com][/url

Točkica37
    31. Kolovoz 2019. 11:29

I meni ke bio 5.9 u 6 tn trudnoce, sad kad mjerim ujutro nikad iznad 5... vjerovatno ce i tebi pasti ako vec i nije sad.probaj izmjerit.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    31. Kolovoz 2019. 12:13

Petra ako imas kakav mail napisi pa ti posaljem, meni je isto jedna cura tu poslala cijelu citabu toga pa sam si kreirala menije uz pomoc nutricioniste jedne. Zena mi bila full od pomoci, iako ja nikad nemam pretjeranu potrebu za hranom, tako ni dok sam se bas strogo dijete drzala nisam imala problema sa osjecajem gladi, al vjerojatno je i do mene.
    Nasla sam jos nesto zanimljivo za medjuobroke ili kasni obrok. Od Dukata onaj multivitamin u bocici. To je sirutka koja je inace izuzetno zdrava a obogacen je jos vitaminima iz voca. Bas sam mjerila 1h nakon toga secer mi bio veci za samo 0.3 nego prije toga. Ja sam si uzela pola bocice porciju jer mi je 330 ml previse. Sad cemo vidit koliko ce me drzat to sitom, al fino mi je i osvjezavajuce. 

PetraB
    31. Kolovoz 2019. 15:05

Grizli puno ti hvala...ako ti nebi bio problem mail je pbarbic@gmail.com

Taj multivitamnski napitak sam i ja otkrila i pase mi ali isto ne mogu cijelog popiti. Znaci on ti ne dize toliko secer, super!

Tockica37 na zalost nemam si kak sama doma izmjerit a bas me zanima. Nis do pon cu se strpit pa cemo vidjeti ogtt kakav ce biti. 

Nisam nikad imala problema sa onim ostalim secerima, samo ovaj nataste bi bio visi pa se nekako nadam da cu i sad uspjeti samo dijetom to drzat pod kontrolom. Clexanmi je sasvim dovoljan za pikanje, ne tteba mi i inzuli. 🙈

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.