Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica37
    03. Rujan 2019. 08:02

Jel dobro operes prste prije mjerenja? Nemoj alkohol stavljat

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

luce35
    03. Rujan 2019. 09:10

Citala sam to za eritritole, nisu poznata stetna djelovanja u trudnoci e sad dal su uopce testirali ne znam. Bitno ga je termicki obraditi, znaci ne konzumira se da si dodas naknadno u kavicu, vec ga dodajes odmah u vodu prilikom kuhanja kave. 
    Kupila sam 1 kg prije par mjeseci i imam jos vise od pola, nije da cesto koristim, samo za keksice ponekad a to moji doma smazu, ja gricnem par komada 🤣.
    Za sve ostalo koristim steviju 😉

PetraB
    03. Rujan 2019. 14:43

I eto mog ogtt-a 5,3 - 8,6 - 3,3...kao i u prethodnim trudnocama, visok je samo ovaj nataste al svejedno dijeta, al ovaj put 2000 kcal a ne 1800 kao u prethodnim. Moja ginicka veli da moram u bolnicu na guk profil, a vidjet cemo sto kazu u petrovoj u petak. 🙈

url=https://lilypie.com][/url

Nasty
    03. Rujan 2019. 23:55

Pozdrav cure, da vam se pridružim. Moj ogtt nalaz je 5.5, pa 6,6 i zadnji 7., poslali me na guk profil 12.9.idući četvrtak kad budem punih 25tt. Do tada nisam još dobila nikakve upute za ništa osim od ginića da jedem više manjih obroka dnevno. Sutra opet svraćam kod njega po uputnice pa ću vidjet što kaže. Ja za sad ne mjerim doma šećer.. Rečeno mi je u bolnici da ću svakih tri tjedna dolazit kontrolirat šećer.. Tako rade u St bolnici. Kakva je kod vas praksa? 

PetraB
    04. Rujan 2019. 00:45

Pa tako je i u Petrovoj... Bar bilo pred dvije godine 😊 no mislim da se to ne mijenja. Ali iskreno, drazi mi je taj guk profilkroz 24h nego ponavljat ogtt 🤢. Jedino sto ce mi tesko pada odvojit se od ovih mojih...🙈...ajde kcer je velika al ovo ce bit prvi put da malca ostavljam. 😔

• Frau_Mund6
    04. Rujan 2019. 20:13

PetraB, meni je ginicka rekla da ako mi da uputnicu za petrovu, sve preglede kod njih obavljam. Sto mi nije bas super zgodno. Ali opet, na vv sam bila prosli put i nikako nismo mogli uspostavit dogovor. Nisam mogla sama izvadit krv, mucila sam se s onim iglicama, na kraju sam ih otvorila i krvnicki se sama upikla da bi krv potekla. Obicno se zgrusala i nisu mogli nista s njom... ti si imala sve preglede u petrovoj? Kako je to izgledalo? Jesi zadovoljna? 

url=https://lilypie.com]

PetraB
    04. Rujan 2019. 22:58

Frau_Mund6

PetraB, meni je ginicka rekla da ako mi da uputnicu za petrovu, sve preglede kod njih obavljam. Sto mi nije bas super zgodno. Ali opet, na vv sam bila prosli put i nikako nismo mogli uspostavit dogovor. Nisam mogla sama izvadit krv, mucila sam se s onim iglicama, na kraju sam ih otvorila i krvnicki se sama upikla da bi krv potekla. Obicno se zgrusala i nisu mogli nista s njom… ti si imala sve preglede u petrovoj? Kako je to izgledalo? Jesi zadovoljna?

Da, ja sam i prvu i drugu trudnocu vodila od samog pocetka u petrovoj zbog trombofilije i gestacijskog. Svaka tri tjedna sam isla u trudnicku amb i onda bi me oni narucivali za to lezanje na odjelu. Sto se tice trudnicke amb, to je koma, wc-i su katastrofa (2017. se samo jedan mogao zakljucat, svaki put piskis na trakicu i sad s trbuhom do zuba, torba, boris se pogodit trakicu i trudis se ne dodirnut nista 🙈) i pripremi se na cekanje od min 2-3 sata... Jbg, fakat im je guzva i cesto onaj koji je u amb je i dezuran pa zna odjurit na porod. Guk profil se radi na odjelu pt1ili pt2 i za oba odjela imam samo rijeci hvale, od odnosa sestara do doktora koji su na odjelima. A i uvjeti u sobama su sasvim pristojni. Ja sam isto tako pokusala jednom taj profil napraviti doma, ispatila se isto da uopce se upiknem (a pikam se svakodnevno s Clexanom, no ovo jednostavno nije islo 🤷‍♀️). Isto se krv zgrusala i nalaz uopce nije bio potpun tako da mi je ovo draze, odes, odlezis od danas do sutra i ako je nalaz ok ides kuci drugo jutro. Uvijek dajes i urin za urinokulturu tako da svaka tri tjedna i to kontroliraju i krvnu sliku. Prije odlaska kuci je obavezan pregled, a uzv po potrebi. Meni je Petrova drugi dom skoro 😅 tako da iskustva imam i ni za ovu trudnocu nisam ni na tren pomislila na neku drugu opciju. Jedino je bed ak budes u sobi sa "specificnim" zenama, kao ja u prosloj trudnoci, zena je imala nekih psihickih problema, pusila u wc-u u sobi ili na prozoru, slusala muziku glasno... Jos da je bar slusala nekaj kaj je imeni dobro bilo bi super, ovak 🤦‍♀️ ali u vecini slucajeva se skompas sa curama i brzo prodje vrijeme. 

Točkica37
    05. Rujan 2019. 07:44

Ja cu za pocetak na vv... imam i aparatic doma.pa kontroliram... jucer dan da bi pojela sve u kuci, maznula sam i hrpu cipsa uzas... do sad me nije capavala takva glad, bit ce beba veca a mama gladnija hahhaah

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

luce35
    05. Rujan 2019. 08:21

Nasty

Pozdrav cure, da vam se pridružim. Moj ogtt nalaz je 5.5, pa 6,6 i zadnji 7., poslali me na guk profil 12.9.idući četvrtak kad budem punih 25tt. Do tada nisam još dobila nikakve upute za ništa osim od ginića da jedem više manjih obroka dnevno. Sutra opet svraćam kod njega po uputnice pa ću vidjet što kaže. Ja za sad ne mjerim doma šećer.. Rečeno mi je u bolnici da ću svakih tri tjedna dolazit kontrolirat šećer.. Tako rade u St bolnici. Kakva je kod vas praksa?

Ja isto u St idem na profile, do 30tt ce te naruciti za 4 tjedna a onda nakon 3 i u 39 tt ostajes do poroda.
    Doruckuj oko 7:30 i oko 8 dodji predat uputnicu u prizemlje, kad obavis upis ides gore u sobu, taman oko 9:30 tj 2 sata iza dorucka ti vade krv, das urin. I onda mjere prije obroka i 2 sata poslije obroka, u ponoc i 3 ujutro.
    Obavit ce ti svaki put vaginalni pregled i uzv i iza 28 tt ctg taj dan kad dodjes i ujutro prije otpusta. Nosis svoje spavacice i obavezno uzmi neke slapice za tusiranje, ujutro prije otpusta moras dati uzorak za urinokulturu. Ako te jos sto zanima pitaj

• Frau_Mund6
    06. Rujan 2019. 08:27

Ah Petra, hvala ti! Ne znam ni sama sta da radim... nesto mi je veci secer nego u prosloj prudnoci pa se zato premisljam. Al opet ne ide mi se tamo za svaki pregled. Imam curicu od god i pol, taman je krenula u vrtic..  ako se razboli ili ja zapnem u bolnici pa ne stignem po nju... ma jos i ta nocenja svako malo 😑  
    Mislim da cu na kraju na vv pa sta bude. Imam apararic. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.