A sve vrtim isto...muka mi vise a kiselina me ubija... sad sam rucala pohanac, pire i paradajz.... jbga ne znam vise kaj bi i sta bi...
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Luce bas sam zadnjih dana pretjerala moram priznat, a ovo je bila valjda tocka na i. Jer do sad mi je sec bio cak i on najvisi 6 nakon palacinki. Al ova 2 dana sam i manje bila aktivna jer su na gosti tu i ocito je to ostavilo efekta. Vracam se na vaganje sad dok mi opet ne bude normalnija situacija.
Tockica znas da ja isto od integralnog kruha pocela dobivat jako zgaravice, pa sam ga skoro i ukinula mislim kruh.
A kaj onda doruckujes? Meni se riga vise od integralnog
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Ja doručkujem jogurt, zobene i voća narežem u to, i kavu si napravim. Znam da voće diže kao šećer, ali meni 2h nakon takvog doručka šećer bude oko 5. Ja sam skužila da kad jedem vani negdje nešto da mi full podigne šećer, čak i isto jelo što bi doma napravila. Jer tamo naravno rade to na hrpi ulja, a doma ipak doziraš to sve.
Meni je zadnji put ginekologica rekla da kao max razina šećera 2h nakon obroka koji "dopuštaju" je čak do 6.6.
Tockica evo ja ti ujutro pojedem inace 1 snitu obicnog polubijelog kruha sa maslacem i marmeladom od agave i bijelu kavu. Ili kuhano jaje i tu snitu, integralni kroasan ili te keksice, zobene... I kad god sam mjerila secer mi bio ispod 6, cesto i ispod 5.4 2h nakon jela. Al ja ti inace za marendu pojedem opet neki tako obrok, a ne samo voce jer sam gubila previše kila mi gin rekla da tako si organiziram obroke. A danas ujutro popila kavu i bila gladna kad smo otisli u grad sa gostima i onda krenula klopat bezveze gluposti. I imas pravo Mc zgb kad sam jela doma kroasane od integralnog sta mi mama pece secer bio bas nizak, a 2 smazala za veceru, a ovaj kupovni uzas. Ocito je dan napravio mi svoje, jedva cekam da odu gosti da se ja vratim normalnoj hrani jer vrlo su nefleksiblini i samo bi islo jest neke gluposti, a ne mogu cijeli dan biti na salatama. Sad cu kontrolirati par dana opet nakon svakog obroka pa vidit situaciju. Koliko bi kao bilo dobro da je 2h iza jela? Ovo 6.6 mi se cini isto dosta, ako je to granica koja se tolerira onda meni stvarno secer bude ok inace.
Ma da, sve sto vani kupujemo je puno aditiva, tako da je zbilja najbolje doma napraviti.
Pa evo ja sam u srijedu bila na pregledu kod ginekologice i tad sam joj prvi put nosila taj svoj kucni profil koji sam si mjerila jedan dan. Svi su bili ispod 6, ali smo malo komentirali i rekla je kao da do 6.6 toleriraju - e sad, vjerujem da to ovisi od doktora do doktora. Ja cu se toga drzati, jer mi to pase tako 😂😁
Isto sam jednu vecer pojela 2 palacinke s domacim pekmezom i bio mi je 6.2 nakon 2 sata, tako da si dopustim malo slatkog nekada 😄 Mislim da samo treba biti umjeren u kolicini koja se pojede i jesti cesce obroke i to je to.
Hvala na savjetu! Skuzila sma da ovisi od doktora do doktora. Mislim ni moja nije bas jako paranoicna, pa bas cu ju pitat kad idem na kontrolu jer kad mi je ponovljeni nalaz nataste dosao 5.0 rekla kao da mogu normalno jest samo da ne pretjeram sa slatkim, a druga dr. kod koje sam isla uzet nalaz bila kad je ova moja bila na go rekla sa 5.0 isto kao da moram biti na dijeti. Al moja mi ukinula ju skoro skroz jer sam samo gubila kile, a meni to ne treba nikako.
Ma iskreno, meni je to sve pretjerivanje. Da ti sad piše da imaš dijabetes jer ti je bilo mrvicu povišeno, a inače ti je uredno. Ok, ako ti je zbilja visok, da, onda ćeš zbilja i full paziti. A ovako, ako je s bebom sve u redu i ako se razvija kako treba prema tjednima, mislim da je u redu jesti normalnije. Pripaziš malo da ne jedeš baš slatko svaki dan i po meni je najbitnije to da se ne prejedaš za obroke i da ih imaš češće, a sad šta ćeš točno jesti, mislim da nije tolko bitno kod tih malih razlika. Eto, to je moje neko mišljenje
I upravo sam si izmjerila šećer nakon 2 sata od kad sam pojela ledov sladoled u kornetu (još je baš bio full slatki jer je imao bijelu čokoladu) i eto šećer je 5.8. Ja sretna
Super.drzim fige iako vjerujem da je sve ok jer nisi ni s prvom imala problema
Evo samo da javim, nalaz glukoze 4.6 (ref 4.4-6.4), odnosno 5.1 za trudnice?? Valjda je to onda ok!
Sto se tice pijenja vode ujutro, ne znam da li to moze utjecat na dobar nalaz, ali ja sam pitala prethodno, zvala laboratorij da li smijem i rekli su da ok. Mislim pa valjda bi oni znali... Znaci ja nisam radila ogtt nego samo ono jedno vadjenje na taste odnosno u sklopu krvne slike.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sortiraj odgovore
Najstariji