Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    20. Studeni 2019. 13:02

Tockica kraljice! Znaci sve tim redom mi se sad jede. Ja sam si posnjofala danas onu milku sto stoji na stalazi. Al sam umjesto nje jela mandarinu. Danas za rucak riza sa tikvicama i kozicama. Jer od sutra opet putovanje i prehrana ciao boknce biti. 

• Stelle123
    20. Studeni 2019. 15:11

Nasty ja se nadam da cu malo ranije, da izbjegnem inducirani :), al ne bi jos 2 tjedna, nek se jos malo tovi. Uh opet sam pocela kombinirat. Bas cu izmirit oko 5 ako izdrzim bez da nesto ubacim u kljun. Pojela juhu s tjesteninom, malo blitve, kiseli kupus, malo krumpira, kuhanu puretinu i zacinila s dvopekom. Za desert naranca. Mali luduje ili su to kontrakcije 😉

url=https://lilypie.com]

• Stelle123
    20. Studeni 2019. 19:47

Veceras purece pljeskavice + kiseli kupus. A sutra stavljam recept za palacinke. Trebam negdje whey kupit.

url=https://lilypie.com]

Eleonoris
    20. Studeni 2019. 21:41

Bok svima😊
    Posto se vi borite sa gestacijskim dijabetesom mene zanima nesto.
    Moji nalazi su ispali 6.6,9.9
    Doma sam mjerila bio je 5.9
    E sada ja sam do sada dobila 11 kila...ginekologica kaze da je to uredu.Nisam dobila nikakve upute za posebnu prehranu..uglavnom,nisam dobila dijagnozu kaze da je normalno😂
    Onda odem citat i skontam da bas i nije??
    Help

Nasty
    20. Studeni 2019. 22:17

Eleonoris nisam baš sigurna dali misliš na rezultate ogtt testa? Jeli ovo što pišeš nakon glukoze 1h, pa 2h ili nakon nekog jela? Koliki ti je šećer na tašte? 

Eleonoris
    20. Studeni 2019. 22:24

Nasty

Eleonoris nisam baš sigurna dali misliš na rezultate ogtt testa? Jeli ovo što pišeš nakon glukoze 1h, pa 2h ili nakon nekog jela? Koliki ti je šećer na tašte?

6.6...nataste
    Doma mi je bio kad sam zadnje mjerila 5.9
    Nakon glukoze je bio 9.9
    😀...
    Malo sam zbunjena.

Grizli
    20. Studeni 2019. 23:11

Uuu ti bi trebala bas na strogu dijabeticku dijetu, a ne sve ok. Mislim moja gin mene stavlja na dijetu zbog 5.1, a ovo 6.6 je po meni previsoko za nataste. A 9.9 je nakon 1 ili 2h. Ako je nako 2h to je isto previsoko. Predlazem ti da potrazis drugo misljenje i ponovis nalaz. Nebitno sto je na aparaticu pisalo, referentno i pravilno je iz krvi aparatic moze fulat i za 20%. Ti bi s time trebala i na profile u bolnicu jer to moze biti opasno. To sto si dobila 11 kg je najmanji problem, povisen secer je opasan za bebu. Na tvom mjestu bi se raspitala kod drugog ginekologa i uvela dijetu na najjace. 

Nasty
    20. Studeni 2019. 23:44

Eleonoris potpuno se slažem sa Grizli. To je puno na tašte. Da nisi nešto pobrkala, krivo pročitala? Mene su zbog 5,5 na tašte stavili na gestacijsku dijetu.. Pod glukozom sam bila uredna. Obavezno traži drugo mišljenje! Nije mi jasno zašto te dr. nije poslala u bolnicu na profil. Tvoje kile su stvarno najmanji problem, moraš regulirat šećer u krvi jer ti gušterača ne radi dobro, odnosno ne proizvodi pravilno inzulin zbog opterečenja hormonima iz posteljice. Pročitaj na našem forumu na početku imaš linkove sa dijetom i počni se pridržavati. Prevelik šećer može biti opasan za bebu. Ne želim te prepadat al shvati ovo ozbiljno. I obavezno ili traži drugo mišljenje ili traži od svog ginekologa objašnjenje zašto nisi dobila uputnicu za profil u bolnici. 

Nasty
    20. Studeni 2019. 23:45

Tj inzistiraj da te uputi u bolnicu.. S dijetom se šećer ugl. dobro regulira. Za slučaj da ne ide sa dijetom daju se tablete, pa inzulin. 

Nasty
    21. Studeni 2019. 00:01

Da ti nije dr. pobrkala ovaj nalaz na tašte s onim nakon sat vremena, pa nakon dva. Ovaj nakon 1h se smatra urednim ispod 10, a ovaj nakon 2h mora biti niži od 8,5. Na tašte je granica 5,1 kod trudnica. Kod netrudnica je 6,1 čini mi se. Tako je i kod trudnica bilo prije al više ne. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.