I koja je procedura??jel neka prehrana izbacit slatkiše i tak to???
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
A dobro..kaj se mora nije teško..sad sam trudna 32 tjedna i dobila sam 20 i nešto kila pa me zato doktor slao vadit ogtt i bjelančevine imam u mokraći..sutra se moram na vuk naručit a tek 15og idem kod svojeg ginića...
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Ma neću nikome u bolnici ni pokazat te nalaze od tih GUK profila koji su mi svi oko 4-4.5. Jesu oni umreženi? Kako u bolnici znaju da li sam ili ne išla uopće na VV?
U trudničkoj knjižici mi se gestacijski dijabetes niti jednom rječju ne spominje.
Da al ce ti na uputnici pisat Gestacijski diabetes mellitus, garant! Tak je meni bilo...
Bok cure!
Ovdje sam prvi put, nisam htjela otvarati novu temu jer me zapravo zanima koja su na kraju bila iskustva poroda vas koje su tu pisale o istoj stvari koja mene muči trenutno.
Naime, meni već jako dugo tlak diže moja gin koja mi je na temelju nalaza krvi u 6 tt gdje mi je glukoza bila 5,1, naravno dijagnosticirala gestacijski dijabetes (to sam tek kasnije skužila). Odmah je počela spominjati dijetu, ali i OGTT pa sam ja mislila da ćemo odrediti konačnu dijagnozu ako OGTT isto potvrdi. Tako da nisam držala nikakvu dijetu, rekoh, ako nalazi budu loši, onda ću krenuti na dijetu. Jela sve, pila gazirano, slatko, čak taj tjedan prije OGTT-a cuclala one bombone iz dm-a koji su čista glukoza (pomagalo mi za mučnine), eto toliko sam bila opuštena.. Nalazi super, sve dosta ispod granice! Sljedeći OGTT u 24. tjednu, taj tjedan prije sam malo zdravije jela, ali nikakva dijeta, ni blizu, nalazi savršeni, na tašte 4,7/60 min 5,4/120 min 5,2!
Naravno, ono što mene muči je to što sam pročitala u vašim prijašnjim postovima da se u takvim slučajevima po defaultu inducira porod. Mislim, ako mi se šećer pokaže lošim u 30 i nekom tjednu, ok, ali jel zaista moguće da me žele inducirati na temelju ovih 5,1 u ranoj trudnoći?! Meni čak na nalazima VV niti ne piše dijagnoza jer su nalazi uredni, piše neodređen tip dijabetesa. Jako me smeta što ne pristupaju individualno trudnicama i njihovim situacijama već ovako štreberski nakelje dijagnozu na temelju ranih poluindikacija. Meni je logično da nakon krvne slike ideš na pretragu koja indikaciju potvrdi ili opovrgne. Al dobro, moja gin je baš štreberica. Jako je draga i simpa, al baš ono štreberica koja sve radi po knjigama, a ne uključuje svoj mozak.
E sad, mene zanima jeste vi koje ste imale istu ili sličnu situaciju stvarno bile inducirane?! Meni je ovo treća trudnoća, prva dva poroda školski primjeri-pukne vodenjak doma, odem u bolnicu i rodim, doslovno :) Drugo dijete sam prenijela 3 dana, tu noć pukao vodenjak, u bolnicu odmah otišla, rodila u roku sat i pol otprilike.. Tako da mi je baš glupo da me ne puste da prijeđem termin jer sam sigurna da će tijelo svoje odraditi na vrijeme, uz uvjet da sve bude ok s plodnom vodom, posteljicom, bebom, naravno.
Molim vas, kakva su vaša iskustva s tim i može li se odbiti indukcija?! Ja mislim da ću odbiti i posvađati se tamo..
Hvala unaprijed na pomoći!
Sortiraj odgovore
Najstariji