Primjetila sam da nema ova tema iako u zadnje vrijeme cujem kako mnoge trudnice imaju dijagnozu gestacijskog dijabetesa. Ja sam imala vrijednosti na granici (5,1) i od 9tt osuđena na trudnicku ambulantu. Eto voljela bi da budemo jedna drugoj podrska i podijelimo iskustva.
Eto da onda i tu napišem ono što sam već pisala na onoj temi OGGT - moj je bio isto 5.1 i moja teta doktor od tog ne pravi paniku i nisam pod nikakvom pojačanom kontrolom i bebač mi nije div
moja glukoza u krvi je bila 5.1, dr. nije ništa rekao, a na OGTT ću u 25.tt
mame moje drage zavidim vam...smo čekam ideju induciranja poroda kad uđem u termin...onda cu stvarnio podivljat...na profilima mi najveći secer 4,6... ljuta sam ko ris...baš me zanima krajnost do koje su spremni ici
Meni je bila glukoza sat nakon ispijene iste 10, 6...Drzala sam se propisane dijete, inducirali mi porod na 41+1. Toliko su cekali jer sam imala dva termina. Po jednom bi mi to bilo 39+1. Bila sam na odjelu PT1, guk profil mi je bio relativno dobar, nekad secer I snizen, tako da su me pustili doma. Bebac je roden sa 3350 g I 50 cm. Dakle sicusni deckic za termin I s obzirom na GDM. Ako se pridrzavate propisanog sve ce biti ok. Posto ta 5, 1 vrijednost I nije nesto strasno
poviseno. Sve je veci broj slucaja GDM cisto iz opreza. Sretno :)
14.06.2014. L ♥
meni je prije par dana bio 5.5..i dr ne paniči...rekla je da cemo sljedeci tjedan ponovit (tek sam u 7tt) pa ako bude na strozi režim rehrane. Inace 5.1 je granica tak ima par godina pa ispada da sve zene imaju dijabetes..prije je bio preko 6....al ajd...uvik nesto novo izmisle :D
Ne kuzim, ja sam vadila glukozu u krvi u sklopu redovnog pregleda i bila mi je 4.5, a interval je 4.2-6.0. odakle sad 5.1? Jesu li razine za gestacijski razlicite nego za obicni dijabetes?
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
U svemu tome mislim da su najvažnije vrijednosti kod mjerenja oggt i prema tome se određuje dijeta ili terapija uz ostalo.
Ja sam 33.tt i imam gestacijski i na dijeti sam 1800 kalorija. Na svakom mjerenju profila su mi vrijednosti do gornje granice i prođem samo uz preporuku dijete. Kući je skroz druga stvar. Ima dana da ne smijem ništa jesti jer mi šećer divlja, ide preko 13, 14, nakon obroka, a nekad i malo pojedem više ili čak ono što ne bi smjela i šećer mi je super. Ne znam to objasniti. Malo se bojim za bebu. Za sad je beba dobro i po mjerama je na gornjoj granici ali u granicama normale. Ima li još netko da mu ovakva situacija.
U svemu tome mislim da su najvažnije vrijednosti kod mjerenja oggt i prema tome se određuje dijeta ili terapija uz ostalo.
Ja sam 33.tt i imam gestacijski i na dijeti sam 1800 kalorija. Na svakom mjerenju profila su mi vrijednosti do gornje granice i prođem samo uz preporuku dijete. Kući je skroz druga stvar. Ima dana da ne smijem ništa jesti jer mi šećer divlja, ide preko 13, 14, nakon obroka, a nekad i malo pojedem više ili čak ono što ne bi smjela i šećer mi je super. Ne znam to objasniti. Malo se bojim za bebu. Za sad je beba dobro i po mjerama je na gornjoj granici ali u granicama normale. Ima li još netko da mu ovakva situacija.
Sortiraj odgovore
Najstariji