Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • miomao
    15. Ožujak 2017. 11:08

Cure molim pomoć od onih koje idu na Vuk Vrhovac. Bila sam na predavanju i dobila ampule ali imala sam drugih komplilacija pa tek sad bih radila guk profil. Ne mogu naći bilješku u kojoj sobi i do kolko sati se nosi krv i da li se krv čuva u frižideru?

mici_0555
    28. Svibanj 2017. 16:37

Cure, koja je procedura kad se prvi put javlja na Vuk Vrhovec. Gin mi samo  napisao uputnicu za pregled i obadu. Naravno zbog povišenog šečera na oggtu. Vidim da im na stranici piše da trudnice dođu u pol 12 a meni gin rekao da dođem ujutro. Na netu su neke pisale da su išle prvi put natašte pa su im odma i šečer vadili...
    Sad više ne znam kad da idem i dal da jedem... Molim za info ako znate!! Tnx

mici_0555
    04. Lipanj 2017. 06:52

Jel netko imao situaciju da mu je šečer višlji ujutro natašte nego popodne nakon jela.
    Ujutro mi bude 5.2 a popodne par sati nakon ručka se spusti na 4.2...
    U srijedu radim guk profil..pa se već sad bojim rezultata.

Charmed
    04. Lipanj 2017. 08:44

Jep. Taj slučaj sam ja imala. I to me zeznulo na prvom kks i na OGTTu gdje su me proglasili GD trudnicom, dok su ostali rezultati bili fantastični. Ali nakon 2x rađenja GUK profila sve vrijednosti su bile ok pa me više nisu s tim gnjavili. To zna jako ovisiti o tome što se jede i kad se jede dan ranije (za taj jutarnji malo povišen šećer)

• adidas1991
    09. Listopad 2017. 11:57

pozz mame… pitance dali je koja nedavno radila GUKprofil u petrovoj, ja sam u prvoj trudnoci radila na VV. ali kaze gink da mogu u petrovoj pa dali se treba narucit ili samo se ode po pribor ispikas se i doneses tj  natuknula mi da moze netko umjesto mene odnes cak . hvala

Bublica123
    11. Listopad 2017. 10:17

adidas1991

pozz mame… pitance dali je koja nedavno radila GUKprofil u petrovoj, ja sam u prvoj trudnoci radila na VV. ali kaze gink da mogu u petrovoj pa dali se treba narucit ili samo se ode po pribor ispikas se i doneses tj natuknula mi da moze netko umjesto mene odnes cak . hvala

Ne treba se naruciti...samo odes po pribor i doneses drugi dan ampuljce i oni mailom posalju rezultate...ostavis im podatke...pa ne moras dolazit

• adidas1991
    11. Listopad 2017. 10:30

hvala vam puno :)

• Nina0601
    12. Listopad 2017. 13:36

Pozdrav..
    U ranoj trudnoći sam poslana na VV zbog navodnog gestacijskog šečera ..i to je ginekolog digao frku zbog krvnog nalaza natašte na kojem je šečer bio 5.4..znaći nisam tad radila ogtt..na VV sam 3puta pokušala vaditi mali profil(kučno vađenje krvi iz prsta 4puta u danu) no svaki put bi se krv zgrušala pa su mjerili natašte sa aparatičem i šečer je bio 4.8,4.7..sad i dalje mjerim aparatičem i u 7.mj.trudnoče sam..natašte bude do 4.8..dva sata poslije jela 5.8,5.4,6.3..jer su me stavili na dijetu od 1800kcl koje se baš i ne pridržavam pa svejedno mi šečer nikad preko 7.5 nije išao dva sata nakon jela..i ginić na ultrazvuku veli da mi je beba norm veličine i norm se razvija..pa me zanima vaše mišljenje imam li ili nemam gestacijski dijabetes jer mi se stvarno neda više pikati i kupovati skupe testne trakice?? Hvala..

Belle84
    12. Listopad 2017. 14:56

Antonija a cuj, tesko mi je ovako reci imas li ga ili ne, jedini pravi pokazatelj je ogtt. Ja bi ga napravila na tvom mjestu pa makar privatno otisla u laboratorij. Meni je ogtt los a guk profili na vuk vrhovcu uredni jer sam na dijeti. Al uredni su samo zato sto pazim. Ogtt mi je pokazao da imam gestacijski jer mi je povisena vrijednost nakon 2h. Znaci ti u cijeloj trudnoci nisi nijednom radila ogtt?? 

• Nina0601
    12. Listopad 2017. 16:52

Za belle 84..
     Zanimljivo ali ne..klipsam svaki mj na VV sa dnevnikom koji vodim ..vele mi da je sve okej i da dalje pazim na prehranu i opet naruče za 4tjedna..več mi je bedasto to klipsanje..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.