A gle, nase mame su "jele za dvoje", debljale po 20kg bez griznje savjesti, a djeca 3.5kg. I ako je neka rodila dite od 4kg nije bio smak svijeta.
Danas se trudnice debljaju po 5kg u trudnoci, paze sto jedu, sve light, vjezbaju, bla bla bla, a djeca velika?! Kemija ljudi, kemija! Zvucim kao neka teoreticarka zavjere, ali ja fakat vjerujem da tu nesto ne stima. kao da se od trudnoce pokusava stvoriti bolest da bi se sto veca industrija stvorila oko toga, popravilo nesto sto nije pokvareno, a u principu je to najnormalnija stvar na svijetu i evolucija se pobrinula za sve. Naravno, u slucaju da je trudnoca uredna i nijenpotreban lijecnicki nadzor.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Slažem se sa svime...kome god kažem da ne pijem vitamine gledaju ko da sam s marsa pala i strašno zakidam dijete...kakva glupost. Bebica mi je i naprednija za desetak dana, trudim se hraniti što zdravije i dr mi na sreću ništa ne prigovara nego kaže da je to sve super Samo nek ona raste
Slažem se da doktori dns pretjeruju ali opet je na nama mamama na volju hoćemo li poslušati njihove savjete ili ne ali da se briga treba voditi treba, dali je pretjerivanje staviti nekoga na dijetu tko ima šečer 5,1 neznam. Znam samo da nezamjeram svojoj doktorici na rigoroznosti,dapače zahvalna sam joj jer sam imala do sada prekrasnu trudnoću, radila do prije 2tjedna, nikakve vitamine ni dodatke nisam trošila a nosim zdravu, normalne veličine i težine bebu. Udebljala sam se 5kg jer sam bila disciplinirana i smatram da je bolje dobiti manje kilograma nego dobiti 20kg i onda si misliti kako ćeš roditi i šta ćeš s ostatkom nakon poroda.
Na zalost do sada nista nije bilo na moju volju...a ja sam pognute glave cekala po tri cetiri sata u trudnickoj ambulanti i jos cu cekati s obzirom da tamo moram voditi trudnoću....triple test nepotreban....svaka tri tjedna me vaginalno pregledava što mi također nikako nije normalno...a onda se pitaju svi odakle tolike bakterije i pizdarije i gdje ih poberemo...ne znam...al svaki put kad sam se pokušala izborit za sebe ostala bi posrana....i sta se kilograma tiče, nisam na nikakvim dijetama i dobila sam 4kg do sad...marina vama se valjda sve poslozilo...i u praksi i u glavi...ja još imam borbu
Imam i ja predivnu trudnoću bez ikakvih komplikacija i bez ikakvih odricanja i maltretiranja sa vađenjem krvi svaka tri dana. Radila sam do 29. tjedna, svaki dan provela u autobusu skoro 4 sata na putu do posla i nazad, dobila 10 kila cijelu trudnoću i najela se svega što volim. Beba mi je čak bila na donjoj granici prosjeka sa kilažom, sad je pred kraj pravi prosjek. Tako da iz mog primjera te su rigoroznosti, obična glupost
Drage trudnice, šaljemo vam link na članak s Klokanice gdje je jelovnik za trudnički dijebetes: https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/jelovnik-za-trudnicki-dijabetes-2193
Meni ja na početku, 6-7tt, šećer bija 5.4 dr. mi mirno rekla da je to malo povišeno, ali ništa staršno i da ne jedem baš puno slatkog (koje, btw, uopće ne jedem jer ga ne volim)
igrom slučaja sam imala doma aparat za mirenje cukra i testirala sam sve živo, te sa šetnjom, te bez šetnje, te joga, te dijeta, te bez dijete... i došla sam samo do jednog zaključka, a taj je da na cukar najviše utječe stres i stanje u glavi.
cilo vrime mi je bilo malo povišeno, ali plafon do 5.5. Međutim, kad sam bila pod stresom ili turbo nadrkitis skaka je priko 7 bez obzira šta jela i koliko šetala
tako da sam lagano svemu tome lansirala odjeb, jedem koliko mi se jede i šta mi se jede, al ionako se hranim zdravo, bez obzira na trudnoću, tako da mi je zapravo sve isto, osim joge koju sam morala prilagodit, al ok...
doduše, isto me zanima kakav će bit ogtt kad odem :)
nekako mi se čini da svak za sebe najbolje zna...
Najbolji način da predvidite budućnost je da je sami stvorite
Sortiraj odgovore
Najstariji