Dakle..napravila sam ogtt u Petrovoj..rez.su..natašte 4.9...nakon 60min 8.1..nakon 120min 4.4....sad mi recite imam li gestacijski dijabetes..da ponovim u 7mj trudnoče sam..
Neznam jel se ovdje vec pisalo, ja nisam vidjela, pa evo informacija za one koje ce ici na Vuk Vrhovac na GUK.
Predavanje je svaki dan od pola 1, traje nekih 45 min. Sjedite ispred sobe 301, prvo dijele nalaze od 12 do pol 1 (ja sam naravno dosla u 12 jer sam tako vidila na internetu) i onda vode nove cure na edukaciju. Sestra objasni prehranu, dobijete papire s dijetom, onda kako se vadi krv i na kraju se dobijete pribor za vadanje.
Za taj prvi dan ne trebaju nikakvi papiri (ni uputnicu ne gledaju), za drugi puta kazu sta treba donjeti.
I preporuka je biti na toj dijeti 7 dana prije nego si vadite krv, pa ako mislite nositi svom gin za iduci pregled nalaze nemojte ici prekasno.
Cure koje Ste na prehrani prema dijeti od 1800 kalorija da li je prihvatljivo ako se na dijeti drzi onih omjera I gramaza bjelancevina mast I UH I pet obroka dnevno Ali ne bas tocno po onom rasporedu jedinica?probala bi si organizirati nacin koji meni pase jer mi neke njihove kombinacije me odgovaraju a I dosta StvAri koje tamo spominju su po meni ne zdrave I cini mi se da se uopce u primjerima ne void racuna o glikemijskom indeksu
I ne spominju neke namirnice koje su zdravije.I jos jedno pitanje gdje bacate iskoristene lancet I trakice? Pise u uputama da je to medicinski otpad I da bi ga se trebalo posebno odlagati Ali nemam pojma gdje...
ja sam si slozila sama meni:
Dorucak- mljecni obrok - tost + mljecni namaz. Max 3 tosta.
Medjuobrok - voce - najcesce dvije razlicite vocke (npr. banana + jabuka) s malo jogurta
Rucak - meso ili riba + povrce. Ako sam radila umak bio je od rajcice, nikako vrhnje. Tost ili ako je bilo tijesto onda obavezno integralno ili riza.
Vecera - meso ili riba + povrce bez tosta ili tijesta.
Nocni obrok u pravilu nisam imala. Ako me ulovila gad pojela bih neko povrce ili popila casu jogurta.
Na odredjivanju guk profila secer nije bio iznad 4,7. :D nemoram se vise kontrolirati.
u kriznim situacijama imala sam cokoladu s 85% kakaa u pocetku, kasnije sam si jednostavno dozvolila red cokolade ili zlicicu lino lade. Ali sam i pratila secer s aparaticem. ono sto nisam spremala je przeno i nisam jela mesne preradjevine (pastetu, kobasice...) i pila sam puuuuno vode + casa cjedjenog soka ili cedevite svaki dan/ drugi dan za popit vitamine u trudnoci.
Cure koje pazite na prehranu radio secera jel se sta debljate? Ja nemam sluzbeno gd Ali pazim na prehranu a posto Sam streberica stvarno pazim.medutim nista se ne debljam I vec vidim da bi mogla dobiti opasku jer Sam se I na zadnjem pregledu minimalno udebljala.I sad opet nista a pregled uskoro...da li postoji neka hrana koja je kaloricna a IMA nizak glikemijski indeks? Pomagajte....
Vokak, imas primjer menija po kojem se hranis? Moze preuzet od negdje, a mozes mi napisati i svoj. Sklona sam debljaju, a nebi se htjela puno udebljati pa cu pokusati paziti na prehranu. Hvala! :)
Sortiraj odgovore
Najstariji