Domacica, psih. mi je tada rekla i to stoji da Leponex spada u B skupinu u trudnoci.Tad sam bila u takvom stanju da sam uzimala taj Leponex i tu najmanju dozu od 1/4 tablete od 25 mg.Meni je taj lijek pre pre jak i ne bi ga vise uzimala.Ja sam cilu trudnocu lezala i popila bi ga prije spavanja.Ja bi jedva hodala koliko je bio jak.Pocela sam ga pit oko 20 tj., a do tada nista.Slusaj ja nikad nisam uzimala nista jace od antidepresiva i Normabela/Helexa i mozda je zato tako djelova na mene.Jednostavno sam ga pristala piti jer sam vjerovala doktorici.U ovih par godina pokazalo se da se Zoloft koristi u trudnoci i da je siguran.Tako kazu dr. Eto recimo da sa Leponexom ja sad nebi mogla fizicki funkcionirati jer me doslovno bacao s nogu.Za skidanje nisam primjetila bilo sta.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Domacica,psih. mi je tada rekla i to stoji da Leponex spada u B skupinu u trudnoci.Tad sam bila u takvom stanju da sam uzimala taj Leponex i tu najmanju dozu od 1/4 tablete od 25 mg.Meni je taj lijek pre pre jak i ne bi ga vise uzimala.Ja sam cilu trudnocu lezala i popila bi ga prije spavanja.Ja bi jedva hodala koliko je bio jak.Pocela sam ga pit oko 20 tj., a do tada nista.Slusaj ja nikad nisam uzimala nista jace od antidepresiva i Normabela/Helexa i mozda je zato tako djelova na mene.Jednostavno sam ga pristala piti jer sam vjerovala doktorici.U ovih par godina pokazalo se da se Zoloft koristi u trudnoci i da je siguran.Tako kazu dr. Eto recimo da sa Leponexom ja sad nebi mogla fizicki funkcionirati jer me doslovno bacao s nogu.Za skidanje nisam primjetila bilo sta.
Da, da. Spada u B skupinu. Super da nisi imala nikakvih nuspojava, čitam i pronalazim svašta za to skidanje, a i za prilagodbu na lijek. A čitam da je Zoloft čak i uz dojenje dozvoljen, a po mojoj psihički ništa uz dojenje ne ide.
one
Ma kaki, di sam ja od one stare.. To sam pisala Sari hahah.. Al nadam se da cemo se tako osjecat sve,jer realno jebem mu zivot zasluzile smo nakon ovog svega sto prozivljavamo...
Vidis ti to, svaki doktor ima svoju neku politiku... Sto me to zivcira i onda covjek ne zna na cemu je, pogotovo mi trudnice i ovako smo sjebane sa osjecajima i onda te jos mrdaju smijes ili ne smijes.. Kako nemaju neki program kojim se svi moraju voditi a ne jedni ovo drugi ono i aj ti onda znaj.
Ja sam se konzultirala sa 2-3 psihijatrice vezano za Zoloft i Normabel.Takodjer i sa klinickim farmakologom.Trazila potvrdu i opravdanost uzimanja.Sve su rekle da moze.
Ja sam se konzultirala sa 2-3 psihijatrice vezano za Zoloft i Normabel.Takodjer i sa klinickim farmakologom.Trazila potvrdu i opravdanost uzimanja.Sve su rekle da moze.
A šta kažu uz dojenje, ide li išta?
one
Za dojenje sam nasla zoloft i normabel da moze...ali ja ipak necu, ako mi se stanje pogorsa nakon poroda preci cu na zoloft ali necu dojiti... Imam izdajalicu i vrecice za mlijeko u slucaju da mi zatreba normabel nekada racunam na to zaledeno mlijeko onda 😕 to je neki moj plan.
Recimo za dojenje i zoloft sam citala da je dopusten jer zenama u depresiji npr jako pomaze dojenje jer osjecaju bliskost sa bebom, zato je dopusten zoloft jer izlucivanje u mlijeko je jako malo a mami dojenje jako puno pomaze u borbi sa depresijom. Eto tako sam citala... Jer ipak gleda se da je mama sretna onda ce i bebi biti bolje... Ali eto posto postoji formula mislim da je ok ne dojiti ako si bas na zoloftu ili nekom antidepresivu jer se piju svaki dan.
Ja isto ne bi dojila na Zoloftu, ni normabelu.Ako je vec beba morala to uzimati u mom trbuha, bar ne mora poslije.Puno njih je odraslo na adaptiranom mliku i sve ok.
Tako je, sin mi je bio na formuli, mala je dojila i to do 2god, jedva sam je skinula sam cice 🙄
Rekla sam ovo 3.cu ipak pametnije, nema uspavljivanja na cici i spavanja samnom... Malo okrutno znam.. Ali curica me bas izmorila stim svime.
Dobro jutro, kako ste?
Margita kad ti je kontrola? Javi sta je bilo.?
Evo ja se moram pohvaliti da sinoc nisam popila Normabel prije spavanja.🙂I noc je prosla ok.Vidjet cemo veceras kako ce bit, evo zasad samo Zoloft ujutro.Nadam se da cu do poroda i njega smanjiti.
Sara, jeli danas ides doma?
Zrinka, Domacica i ostale kako kod vas?
Dobro jutro, kako ste?
Margita kad ti je kontrola? Javi sta je bilo.?
Evo ja se moram pohvaliti da sinoc nisam popila Normabel prije spavanja.🙂I noc je prosla ok.Vidjet cemo veceras kako ce bit, evo zasad samo Zoloft ujutro.Nadam se da cu do poroda i njega smanjiti.
Sara, jeli danas ides doma?
Zrinka, Domacica i ostale kako kod vas?
Hoće li to Margita? Baš bi mogla već to odraditi. 🙂 Noć je bila dobra, bude malo nekih misli, no prođe. Ja bi da sam čiste glave. 🙂
one
Sortiraj odgovore
Najstariji