Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ribica12
    10. Ožujak 2020. 12:43

Otidi na svoj profil i pise ti forum i ispod potpis i tu stavi, meni je bez problema. 
    Ja sam imala te, i samo sam o tome razmisljala i vjerojatno mi je to izazvalo ovo stanje, i dalje me nekad to brine, al ne toliko da me izludi, sad me ovo izluduje

26+3❤️

• Nera20
    10. Ožujak 2020. 12:58

Meni je isto strah da cu poluditi, da mi nikad nece biti bolje, da cu morati piti pola ili cijeli zoloft, i sad mi je tjeskoba u grlu a dan ide skroz ok... Sta reci. 
    Domacice i ja sam pokusala sa meditacijama itd ali mi je to stvaralo osjecaj neki jos gori kao nije samnom nesto u redu pa se moram sad time baviti.. Stalno me podsjecalo na ovo stanje, tako nekako. 
    Ti si isla n bihevioralnu terapiju? 

• Nera20
    10. Ožujak 2020. 13:00

I imam neku glupu misao o sveukupnom zivotu, da li je to to od mene, 3 djece, muz, kuca za ostatak zivota? Ta misao mi najvise tjeskobe izaziva a ne znam zasto je tu uopce. Mislim zivot ko zivot.. Ne kuzim. 

• Domaćica
    10. Ožujak 2020. 13:02

Margita0407

Meni je isto strah da cu poluditi, da mi nikad nece biti bolje, da cu morati piti pola ili cijeli zoloft, i sad mi je tjeskoba u grlu a dan ide skroz ok… Sta reci.
    Domacice i ja sam pokusala sa meditacijama itd ali mi je to stvaralo osjecaj neki jos gori kao nije samnom nesto u redu pa se moram sad time baviti.. Stalno me podsjecalo na ovo stanje, tako nekako.

Da, išla sam. 

one

• Nera20
    10. Ožujak 2020. 13:06

Domaćica

Margita0407

Meni je isto strah da cu poluditi, da mi nikad nece biti bolje, da cu morati piti pola ili cijeli zoloft, i sad mi je tjeskoba u grlu a dan ide skroz ok… Sta reci.
    Da, išla sam.

To je dobra terapija za nauciti kontrolu. Ja to svojoj predlozila da radimo a ona rekla da to meni ne treba 🤷‍♀️

• Diamond
    10. Ožujak 2020. 13:40

Ribica12

Margita0407

Da i ja ugl nailazim da pise da se pocinje sa 25mg 🤷‍♀️
    A ne znam da li sta osjecam ovo…. Ugl osjetim pritisak tokom dana, pa prode pa se opet pojavi… Misli nisu tako lose.. Isto na mahove ajmo reci.
    Neka prode jos malo pa ces vidjet hoces li na pola tablete?
    Diamond ti vec imas dijete? Kako ti je bilo u 1.trudnoci

Ja imam cerku od 5.5godina,trudnoca je bila pakao...doslovno.Jos tada nimo nije ni predlagao lekove,zoloft nisu spominjali kao opciju..samo su rekli da morsm prestati da ga pijem.I prestala sam cim sam saznala da sam trudna.Nek mi oprostu Bog ali to je bio najgori period mog zivota...ne znam kako sam se izvukla...ne znam...

• Diamond
    10. Ožujak 2020. 13:43

lola777

Ribica12

Evo stavila sam doli koliko sam tj trudna, i kao crveno srce da je curica, ajde i vi stavite, ako zelite, cisto da znam a ne da svako malo pitam 🙈 da je lakse za pratit
    Ja to ne znam staviti, pokusavala prije pa ucita nesto bzv.
    Al probat cu.Koliko shvacam, vi vise nemate one strahove za sebe, porod, bebu, zdravlje i sl.Vecinom se bojite da ne poludite i kako cete se poslije osjecati.

Ja Lola imam upravo sve te strahove koje si navela.Ne plasim se kako cu posle...plasim se svega ovoga sto ai napisala.Svakodnevno mi je to na pameti...kao da ne mogu preziveti i to...

• Ribica12
    10. Ožujak 2020. 13:51

Diamond

Ribica12

Margita0407

Da i ja ugl nailazim da pise da se pocinje sa 25mg 🤷‍♀️
    A ne znam da li sta osjecam ovo…. Ugl osjetim pritisak tokom dana, pa prode pa se opet pojavi… Misli nisu tako lose.. Isto na mahove ajmo reci.
    Neka prode jos malo pa ces vidjet hoces li na pola tablete?
    Diamond ti vec imas dijete? Kako ti je bilo u 1.trudnoci
    Ja imam cerku od 5.5godina,trudnoca je bila pakao…doslovno.Jos tada nimo nije ni predlagao lekove,zoloft nisu spominjali kao opciju..samo su rekli da morsm prestati da ga pijem.I prestala sam cim sam saznala da sam trudna.Nek mi oprostu Bog ali to je bio najgori period mog zivota…ne znam kako sam se izvukla…ne znam…

Jesi li cim si rodila pocela pit ili? 

26+3❤️

• Domaćica
    10. Ožujak 2020. 14:01

Margita0407

Domaćica

Margita0407

Da, išla sam.
    To je dobra terapija za nauciti kontrolu. Ja to svojoj predlozila da radimo a ona rekla da to meni ne treba 🤷‍♀️

Išla sam privatno kod kliničke psihologice. Kod ove koja je dala Zoloft sam bila dvaput i rekla mi je da šta dolazim, ako neću piti lijekove. Zato nisam više nikad otišla. Kad bi ju pitala za možda grupnu psihoterapiju, rekla je da nema dovoljno pacijenata da bi održavala. 

one

• Domaćica
    10. Ožujak 2020. 14:03

Ribica12

Domaćica

lola777

Jutro, zene, kako ste spavale? Ako vam se da, aj napisite mi cega se trenutno bojite, o cemu mislite, kako se borite?Sta vas smiri?
    Ja sam bez Normabela, znaci " samo" Zoloft.Ajmo reci, da sam dobro.Anksioznosti nema, misli se pojavljuju, al je reakcija na njih drukcija.Recimo javi mi se i neka misao sta ako ja budem opustena i sretna pa se nesto ne daj Boze, lose desi.Margita, sad ces ti hendlat bolje nego ikad.Sveki otisla, sigurno je opustenije.A spavat ces ka top, troje dice, muz.Nece ti trbat Normabel😁.
    Moja sveki jucer komentira moje zavjese koje su smedje, ali prozirne, i stoje mi vec 1 godinu.I kaze isto bi bilo bolje da su svitlije, al ka lipe su.Ma moea ona komentirat i dat packu, al zaboli mene.
    Da se ne ureknem, mene san još uvijek služi.🙂 Pisala sam neki dan, o svom stanju. Tako da, mislim da mi je super sad kako je bilo. Iskreno, i meni se činilo da ću poludit, da će mi biti gore. Zna mi sad doći,jao šta ako se pogorša…no, kažem, u takvim stanjima sam razumna, znam da je to katastrofiziranje i ne radi mi nikakvu tjeskobu ni paniku, što bi prije se desilo. Naravno, uhvati me misao o porodu, no koristim vizualizaciju,koja mi pomogne da tu misao pretvorim u pozitivu.Iskreno, mislim da svakodnevni rad na sebi, konkretno na mislima, pomaže mi i vidim pomaka. Svaki dan molim, meditiram, koristim pozitivne afirmacije, vizualiziram, čitam, radim goblen. Idem svaki dan van, hvala Bogu na lijepom vremenu.
    Bravo domacice, super si se ti izvukla ☺️☺️☺️

Ima još preda mnom života i svakakvih prilika. No, kako je bilo, dobro je. Neće na gore, mantram.  ☺️

one

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.