Carski rez

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    saabby
    08. Siječanj 2015. 08:19

Pozdrav!
    Da se i ja ubacim. Imala sam 2 poroda i oba razlicita skroz.
    1. je bio inducirani i rodila sam vaginalno.
    2. beba je bila okrenuta na zadak do 38. tj kad su mi htjeli raditi vanjski okret koji sam ja odbijala iz xy razloga. Oni su me uvjeravali da ako nesto pode po zlu ici cu na hitan carski, sto je meni suludo, izazivat nesrecu. Molila sam ih neka me odmah salju onda na carski (razlog vise je bio velika beba), na sto su mi oni odgovorili da cu pristati na okret ili roditi na zadak posto sam vec rodila vaginalno. Srecom moj frajer se okrenuo u pravom trenu sam.
    Imala sam dogovoren inducirani, ali dan ranije mi je puknuo vodenjak i voda je polagano curkala, a i trudovi su lagani krenuli. Na pocetku trudnoce sam imala streptokok zbog kojeg sam sad morala zuriti u bolnicu da bih primila antibiotik.
    Nakon 26 sati mucenja, epiduralne koju sam uzela na njihov nagovor i koja nije primila, temperature i crp-a od 1400 su me ipak odlucili poslati na carski. Moj bebac je bio 4600g i 56cm.
    Sad cekam 3. bebu i voljela bi odmah ici na carski da mi se nebi dogodio dejavu 2. poroda.
    Oporavak od carskog je bio super. Rez me bolio, peko kod ustajanja i kod prvih par koraka, ali vec nakon 7 dana sam bila ko nova.
    e da, oba poroda su bila na sv. duhu.

crnamala
    20. Siječanj 2015. 19:33

Ne znam postoji li nekakva tema o skidanju kila nakon poroda ali kako sam rodila na carski ovo je jos najbliza tema mom problemu. Kao sto rekoh rodila sam na carski prije mjesec dana i trbuh mi je bas bljak. Nemam strija nije cak ni toliko mlohav ali mi se onako prelijeva preko reza da je to odvratno. Znam da tijelu treba oporavak koji ne ide brzo ali me zanima od mama koje su ranije rodile jesu li imale takvo iskustvo. Kada ste poceli vjezbat? Nemam bas mlijeka ali cuvam i to malo sta imam pa ne mogu na djetu. Cijenim svaku informaciju.

Klokanica
    21. Siječanj 2015. 09:14

Draga crnamala, imam jedna slična tema na forumu: https://klokanica.24sata.hr/forum/roditelji/roditelji-43/kile-nakon-poroda-410/p2
    Također, imamo par članaka na tu temu pa vam šaljem linkove: https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/vjezbe-s-kolicima-za-vracanje-forme-nakon-poroda-651, https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/kako-se-rijesiti-trbuscica-nakon-poroda-599, https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/7-savjeta-za-vracanje-u-formu-nakon-trudnoce-1371, https://klokanica.24sata.hr/beba/mama-poslije-poroda/treba-li-vam-steznik-nakon-poroda-652

crnamala
    21. Siječanj 2015. 10:02

Hvalaaaaa!

• anuska146
    01. Veljača 2015. 16:03

Nigdje nisam pronašla podatak o samom ožiljku, rezu. Danas je mjesec dana prošlo od carskog i već tj dana cca imam neki iscjedak iz reza, nije ugnojeno, nema lošeg mirisa, i na tom djelu je kao mjehurić neka izraslina. Inaće nemam temperaturu niti se ne osjećam loše jedino što me rez svrbi,i zateže, napravila se već krastica i pomalo otpada. Ima neko ideju kaj bi to bilo i da li se moram zabrinjavati? inace sam primjetila da se malo cta zacrveni ako se preforsiram. Pomoć ljudi....

Jojo5
    05. Veljača 2015. 09:05

anuška trebala bi na pregled otići ipak je to friški rez možda su se šavovi negdje razdvojili ili slično. Ne bi se trebala zafrkavati s tim...

• Loreen
    04. Travanj 2015. 17:36

Evo i moje iskustvo...

Imala sam bolne trudove dvije noci na pet minua ( samo po noci) presla termin 10 dana, voda se pocela mutit sve vise pa su me poslali na inducirani... Nisam ni znala sto me snaslo jer nisam planirala da cu ostat taj dan u bolnici.

Nakon dripa i 7 sati drip trudova( nisu bili pretjerano bolni da budem ikrena ali isto mi nije bilo svejedno s obzirom da 7 sati nije malo vremena a trudovi su bili iste jacine otpocetka i na kraju jos i jaci jer su mi podebljali drip.) sam se otvorila 10 cm i trebao krenuti izgon medjutim beba se popela gore i nikako se spustit. Pokusavao me doktor uciti kako se radja ( nakon tolikog nespavanja mi je koncentracija bila slaba pa se on malo ljutio na ,,nas zene,, kako ne znamo radjat u 21. stoljecu pored svih google-a :D ) ali imala sam osjecaj da sam to probala samo dva tri puta( tiskanje za izgon) mozda me sjecanje ne služi dobro jer sam nakon tih 7 sati jos sat ipo morala čamiti na desnom boku s najjacim trudovima ne bi li mali skliznuo niže i kad su vidili da ne ide valjda su odlucili ipak da ce me na carski pa me nisu ni tjerali da se mucim puno.... 

To je bilo prije 11 dana i kuci sam i jos me boli rez i izgleda bljak ali mi je tek prije dva dana poceo se smanjivati trbuh ( mozda ima veze i s tim sto sam tek prije tri dana pocela intenzivno dojit jer nisam imala puno mlijeka u bolnici). U bolnici sam bila 7 dana... I nisam se stigla ni trena odmorit zbog bebe tako da me mozda i zato vise bolucka. Na dane.

Jedna stvar sto me muci je sto imam bolove tj jake grceve slicne onim kontrakcijama u rađaoni ali puno slabije kada moram na wc. Jači su za stolicu.... Malo je bolje ali kad me probude iz sna jedva dodjem do wc-a od bolova... Inace sam operirala slijepo crijevo pa se mislim da nije mozda to zbog toga...

Iskreno, nije mi hit carski uopce... Gledala sam ga kao nesto sto bi bilo ,,lakse,, ali sad s ovim bolovima nemam osjecaj da je imalo lakse od ,,obicnog,, poroda....

Valjda se svak drukcijim tempom oporavlja... E da, i odlucila sam se na spinalnu anesteziju da vidim odma bebu i samo su mi dali da ga ljubnem par sekundi i odnili ga ca do iduceg dana....Prvi dan sam stala na noge ne jer sam mogla nego jer sam morala da mali ne place cijelo  vrijeme i nisam imala mlijeka do 4. dana u bolnici...

• Loreen
    27. Travanj 2015. 22:25

Pozdrav zene! Dugo nisam pisala ali sam bila okupirana malcem pa sam sve nekako zapustila :)

Imam pitanje sto se tice carskog tj reza i dojenje i vjezbanja :D

Proslo je mjesec i par dana i dosta mi se smanjio trbuh iako se jos vidi da sam bila trudna trbuscic mi je kao loptica od pupka na dole ( valjda se maternica jos nije smanjila?) i rez me pecka skoro svaki dan iako se trudim pazit da ga ne stiscem gacicama ali eto nekad me zaboli, nije strasno i jos se vidi poprilicno i boli trbuh na dodir ali nista previse.

Kada ste vi pocele vjezbati tj osim setanja smijem li raditi vjezbe za ruke ( s bučicama) i možda čučnjeve da malo noge ojačam ? Znam da je još rano ali ja nemam živaca gledat kako propadam haha Uvijek sam puno vjezbala tako da se sad osjecam ko da mi je netko oduzeo dio identiteta -.- 

Ako neka od vas zna smijem li bar malo vjezbat da osjecam da radim nesto za sebe :)
    hvalaaaaa 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.