uf... moram ju nekak natjerat da se okrene :/ dva tjedna ne bitii mobilna mi je nekak puuuno... jer nisam ja tip osobe koja će ležati tolko dugo. A te kvačice isto ideš vadit ili? za tuširanje sam i pretpostavljala, al to sam razmišljala naljepit vrećicu plastičnu preko toga da se bar nekak istuširam... jer to mi je problem isto ko i ležanje.... joj...
bok žene , danas sam se registrirala ovdje na stranici i nikako skužiti kako pokrenuti novu temu na forumu , jel možda nemogu odmah nakon registracije ili ?
Moj prvi carski je bija opca anestezija i sad razmisljam o spinalnoj.... da li ima netko ko je iskusio obe pa da mi kaze za i protiv razloge? :)
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Cloudy moje je mišljenje da je bolje carski nego porod na zadak. Meni nisu vađeni šavovi jer su bili neki koji se samorazgrađuju. Nisam mirovala niti jedan cijeli dan a kamoli dva tjedna , još su mi savjetovali da se što više krećem da se šavovi razgibaju.
Nakon evo sad mjesec dana ne osjećam čak niti zatezanje rane jedino se malo više pazim u vezi dizanja teških predmeta.
Spinalna anestezija mi je bila ok , operacija gotova za 45 minuta i čula sam prvi plač svog djeteta i poljubila ga par minuta nakon rođenja što je meni prekrasno iskustvo koje u općoj ne bih imala, ali izbor je individualan. Meni je operacija jako brzo prošla ali neke žene ne mogu podnjeti da su budne dok ih se reže i navlači.
Dare - ja sam za spinalnu !! Iako sam izričito tražila onu potpunu, ali mi je drago šta mi je nisu dali !
Čula sam i vidila moju malu
29.8.2022. ➕
Jojo hvala ti :) ja ak će bit carski ću spinalnu jer mi je blesavo da ne vidim bebicu odmah... samo što će mi biti žao što dragi neće biti s nama :( tak da se ipak nadamo da će se mrdica okrenuti opet s glavom prema dolje. Tu kod nas u sk, ak je na zadak nema ni vanjskog okretanja ni prirodnog poroda, ide se drito na carski. Kolko si ti dugo bila u bolnici nakon carskog? iako to mislim da isto varira od rodilišta do rodilišta... jel bolila spinalna? mislim kad ubodu iglu? znači može se i bez nekog pretjeranog mirovanja... jer kažem, ak ću morat bit bespomoćna u krevetu više od 24 sata ne bu bilo dobro...
Ja sam dva puta rodila, oba puta u Poliklinici Podobnik, na carski rez, i imam prekrasna iskustva sa oba poroda. podnošljiva bol, super osoblje, i prof. Podobnik koji je izvrstan stručnjak a ujedno i opušten čovjek koji ne radi paniku gdje joj nije mjesto. Koristili smo spinalnu anesteziju, postupak davanja je potpuno bezbolan i ona je sigurno bolja od opće, čisto zbog nuspojava nakon buđenja (povraćanje, bol u grlu, uspravanost mame i bebe i sl.)
Rez je minimalan, nakon prvog poroda se gotovo uopće nije vidio, vidjeti ću kako će se drugi razvijati (rodila sam prije 3 mjeseca). Prvi carski je bolio nešto više, teško sam se ustala i par dana je bilo bolno, drugi gotovo da i nije bolio, nakon 24 sata su me skinuli sa infuzije jer sam se super osjećala i najnormalnije hodala (nakon 10 dana najnormalnije vozila auto, šetala bebu, bez ikakve boli)
U svakom slučaju, najtoplije preporučam Polikliniku Podobnik svim trudnicama koje si to mogu priuštiti jer su meni osobno iskustvo trudnoće i poroda učinili prekrasnim i potpuno lišenim traume :-)
Marijap
marijap , velika je razlika rodit u privatnoj poliklinici ili u bolnici...ista stvar kao i s obicnim pregledom. i naravno velika vecina nije u mogucnosti platit to...
uvik nešto, kako to da ti nisu tili dat opcu? meni su bez problema....
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Sortiraj odgovore
Najstariji