Cure (mame) kad ste se vratile/vracate na posao?
Ja planiram sljedeće godine na jesen ili krajem godine. Tad će malci biti 2 godine.
I kak to uspjevate (ak nije preosobno) financijski? Meni puno prevelika razlika…
I meni je ogromna razlika pogotovo jer nakon prve godine spadamo na 2300,al ne znam sta napravit i jos imam jedno dijete,cuvat nece niko,posao je takav da se radi non stop i popodne i jutro i svakako i nemoguce je trazit na 4 sata,kako si ti Ribic mislila? Sad ako neko radi jutro ili od kuce to je druga prica nama nazalost nije tako
Nadam se da ce moci bake i dede do 2. godine. A onda jaslice. Al sve cemo to vidjeti…
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Ja planiram sljedeće godine na jesen ili krajem godine. Tad će malci biti 2 godine.
I kak to uspjevate (ak nije preosobno) financijski? Meni puno prevelika razlika…
I meni je ogromna razlika pogotovo jer nakon prve godine spadamo na 2300,al ne znam sta napravit i jos imam jedno dijete,cuvat nece niko,posao je takav da se radi non stop i popodne i jutro i svakako i nemoguce je trazit na 4 sata,kako si ti Ribic mislila? Sad ako neko radi jutro ili od kuce to je druga prica nama nazalost nije tako
Nadam se da ce moci bake i dede do 2. godine. A onda jaslice. Al sve cemo to vidjeti…
Jesi mislila pocet radit kad napune jednu godinu
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Sad vam je novi zakon izašao, pa mislim da više nije 2.300kn, nego nekih 3.600. Uglavnom, pogledajte si malo novi zakon. I tate sad imaju pravo 15dana biti doma uz majku i bebe..ma svakakvih promjena ima..
Ja se planiram uskoro vratiti na 4sata ako uspijem naći nekog da mi čuva djecu. Da, imaju tek 8mjeseci, ali tako je kako je..Nisu upali u vrtić sad, niti gradski niti privatni , pa nemamo kud sa njima kad navrše godinu dana, a tad se vraćam definitivno raditi.
Moja priroda posla je takva da mene baš trebaju na poslu, a i financijski je to nebo i zemlja..

Sad vam je novi zakon izašao, pa mislim da više nije 2.300kn, nego nekih 3.600. Uglavnom, pogledajte si malo novi zakon. I tate sad imaju pravo 15dana biti doma uz majku i bebe..ma svakakvih promjena ima..
Ja se planiram uskoro vratiti na 4sata ako uspijem naći nekog da mi čuva djecu. Da, imaju tek 8mjeseci, ali tako je kako je..Nisu upali u vrtić sad, niti gradski niti privatni , pa nemamo kud sa njima kad navrše godinu dana, a tad se vraćam definitivno raditi.
Moja priroda posla je takva da mene baš trebaju na poslu, a i financijski je to nebo i zemlja..
Novi zakon nije promijenio ovu naknadu - i dalje je 2.300 kn.
3.600 je povecano za polovicu radnog vremena.
https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Jesi mislila pocet radit kad napune jednu godinu
Da. A onda ili jaslice ili bake i dede (bar do druge god).
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Financijski je koma, ali meni muž ima ok plaću pa ćemo izdurati, iako ćemo s moje strane dobro popušiti... Ali ajde, kako on sad stalno radi od doma, a i ja sam doma, štedimo bar nešto na gorivu, hrani itd. Meni ne igraju ulogu bake jer nijedna nije zdravstveno u stanju brinuti se za jedno dijete od godinu i nešto, a kamoli za dvoje 😏 Računala sam da bi i ovako bila doma 2 godine (da su se rodili odvojeno), pa onda vremenski što se tiče posla je to tu negdje. Financijski nas mame blizanaca fakat zakinu s tim naknadama, ali što se može 😔
Morat ćemo nekako jer ih ja još nisam ni prijavljivala u vrtić pa onda nemam ni kamo s njima do sljedeće godine i sljedeće runde upisa u vrtiće...
Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️
Pozdrav cure, evo da se malo javim nakon ponovnog ciklusa hitne i povraćanja 😓
Kako ste? Kada imate preglede?
Ja sam danas bila (15tt) sve je ok 🍀 sljedeći put imam anomaly scan.
Ribic koliko ce te izaci kolica skupa sa kosarama i planiras li uzeti jaja/sjedalice? Tj. koja bi bila uopce kompaktibilna za baby monsters easy twin 4.
Btw - moram se osvrnuti na tvoj potpis koji je skoro identican kao i moja ivf prica 💪❤
Svima ostalim pozdrav 👋🌷
TP 27.3.2023.
Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜
Ribic koliko ce te izaci kolica skupa sa kosarama i planiras li uzeti jaja/sjedalice? Tj. koja bi bila uopce kompaktibilna za baby monsters easy twin 4.
Btw - moram se osvrnuti na tvoj potpis koji je skoro identican kao i moja ivf prica 💪❤
Svima ostalim pozdrav 👋🌷
Drago mi je zbog pregleda i zao zbog povracanja,sto ti daju na hitnoj za to? Evo stalno sam na nogama ,malo ledja bole pregled mi je u petak.
Sto se tice kolica Ribic ti to sve zna pa se javi kad vidi,a ja cu najvjerojatnije odma sportska s nultim polozajem jer nemamo ni auto za kosare ni nista jedva ce nam i ovo stat.Kupit cemo vrece za u kolica iako prva dva mjeseca bas i necemo nigdi bit Ce velika zima tada.Jesi li dobila koje kilo?
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Svima ostalim pozdrav 👋🌷
Ej bok 😀
Kolica su nas ispala cca 7.000 kn (s tvrdim kosarama i adapterima za jaja). Cutie cloud daje dobar popust ako ide vece kupnja kod njih (mi uzeli jos krevetice).
Imas tvrde i meke kosare. Tvrde su skuplje al se montiraju kao za “normalna” kolica dok meke ide u sportsko (meni to iskreno cudno izgleda i nisam htjela). Imaju kolica i sportski 0 polozaj medutim ne moze se sportsko okrenuti prema nama pa to nisam uzimala u obzir jer znam da bi stajala svaka 2m i gledale bebe 😂 I ta tvrda kosara se da stisnut/foldat - govorim zbog gepeka. Samo je manja i uza nego “normalne” za jedno dijete jer ta kolica nisu normalna x2 nego tipa x1.5. Pa naravno da se to negdje mora “osjetiti”.
Kompatibilna su ti jaja cybex, be safe i maxi cosi. Treba kupit samo adaptere (cca 400 kn).
Mi cemo uzet cybex cloud z2 i okretnu baza za ta jaja. Al ti mozes i bilo koje drugo (od gore navedenih proizvodaca) i mozes vezat pojasom ili imati fiksnu bazu ako ti ovo preskupo. Mi racunamo da te baze idu i za iducu grupu cybex sjedalice (s cca god dana) pa odmah ulazemo vise para u njih.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
inesss na hitnoj dobijem reglan (koji i inace pijem) i pantoprazol intravenezno u fiziološku, svaki posebno. U bolnici sam dobivala od ovog dvoje do ringerove otopine, glukoze, plazme i puno fiziološke.
Opet sam izgubila dve kile, al to najcesce bude voda pa kad pocnem konzumirat natrag tekucinu se polako vrati.
ribic hvala ti 🌷 na detaljnom info. valjda cu konacno pocet to detaljnije proucavat.
Ostale cure kako ste? 👋
Mi cemo danas najuzoj familiji obznanit spolove i opcenito da cekamo blizance. Uspjela sam izdrzat 😁
TP 27.3.2023.
Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji