BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • inesss
    01. Listopad 2022. 19:04

ribic

inesss

ribic

danadanas

ribic

Cure (mame) kad ste se vratile/vracate na posao?

Ja planiram sljedeće godine na jesen ili krajem godine. Tad će malci biti 2 godine.

I kak to uspjevate (ak nije preosobno) financijski? Meni puno prevelika razlika…

I meni je ogromna razlika pogotovo jer nakon prve godine spadamo na 2300,al ne znam sta napravit i jos imam jedno dijete,cuvat nece niko,posao je takav da se radi non stop i popodne i jutro i svakako i nemoguce je trazit na 4 sata,kako si ti Ribic mislila? Sad ako neko radi jutro ili od kuce to je druga prica nama nazalost nije tako

Nadam se da ce moci bake i dede do 2. godine. A onda jaslice. Al sve cemo to vidjeti…

Jesi mislila pocet radit kad napune jednu godinu 

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Tina-Miha
    01. Listopad 2022. 19:44

Sad vam je novi zakon izašao, pa mislim da više nije 2.300kn, nego nekih 3.600. Uglavnom, pogledajte si malo novi zakon. I tate sad imaju pravo 15dana biti doma uz majku i bebe..ma svakakvih promjena ima..
    Ja se planiram uskoro vratiti na 4sata ako uspijem naći nekog da mi čuva djecu. Da, imaju tek 8mjeseci, ali tako je kako je..Nisu upali u vrtić sad, niti gradski niti privatni , pa nemamo kud sa njima kad navrše godinu dana, a tad se vraćam definitivno raditi.
    Moja priroda posla je takva da mene baš trebaju na poslu, a i financijski je to nebo i zemlja..

• ribic
    01. Listopad 2022. 21:23

Tina-Miha

Sad vam je novi zakon izašao, pa mislim da više nije 2.300kn, nego nekih 3.600. Uglavnom, pogledajte si malo novi zakon. I tate sad imaju pravo 15dana biti doma uz majku i bebe..ma svakakvih promjena ima..
    Ja se planiram uskoro vratiti na 4sata ako uspijem naći nekog da mi čuva djecu. Da, imaju tek 8mjeseci, ali tako je kako je..Nisu upali u vrtić sad, niti gradski niti privatni , pa nemamo kud sa njima kad navrše godinu dana, a tad se vraćam definitivno raditi.
    Moja priroda posla je takva da mene baš trebaju na poslu, a i financijski je to nebo i zemlja..

Novi zakon nije promijenio ovu naknadu - i dalje je 2.300 kn.

3.600 je povecano za polovicu radnog vremena.

https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    01. Listopad 2022. 21:24

inesss

ribic

inesss

ribic

danadanas

ribic

Ja planiram sljedeće godine na jesen ili krajem godine. Tad će malci biti 2 godine.

I kak to uspjevate (ak nije preosobno) financijski? Meni puno prevelika razlika…

I meni je ogromna razlika pogotovo jer nakon prve godine spadamo na 2300,al ne znam sta napravit i jos imam jedno dijete,cuvat nece niko,posao je takav da se radi non stop i popodne i jutro i svakako i nemoguce je trazit na 4 sata,kako si ti Ribic mislila? Sad ako neko radi jutro ili od kuce to je druga prica nama nazalost nije tako

Nadam se da ce moci bake i dede do 2. godine. A onda jaslice. Al sve cemo to vidjeti…

Jesi mislila pocet radit kad napune jednu godinu

Da. A onda ili jaslice ili bake i dede (bar do druge god).

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• danadanas
    01. Listopad 2022. 22:59

ribic

danadanas

ribic

Financijski je koma, ali meni muž ima ok plaću pa ćemo izdurati, iako ćemo s moje strane dobro popušiti... Ali ajde, kako on sad stalno radi od doma, a i ja sam doma, štedimo bar nešto na gorivu, hrani itd. Meni ne igraju ulogu bake jer nijedna nije zdravstveno u stanju brinuti se za jedno dijete od godinu i nešto, a kamoli za dvoje 😏 Računala sam da bi i ovako bila doma 2 godine (da su se rodili odvojeno), pa onda vremenski što se tiče posla je to tu negdje. Financijski nas mame blizanaca fakat zakinu s tim naknadama, ali što se može 😔 
    Morat ćemo nekako jer ih ja još nisam ni prijavljivala u vrtić pa onda nemam ni kamo s njima do sljedeće godine i sljedeće runde upisa u vrtiće... 

Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️

• Pupica34
    03. Listopad 2022. 23:17

Pozdrav cure, evo da se malo javim nakon ponovnog ciklusa hitne i povraćanja 😓
    Kako ste? Kada imate preglede?
    Ja sam danas bila (15tt) sve je ok 🍀 sljedeći put imam anomaly scan.
    Ribic koliko ce te izaci kolica skupa sa kosarama i planiras li uzeti jaja/sjedalice? Tj. koja bi bila uopce kompaktibilna za baby monsters easy twin 4.
    Btw - moram se osvrnuti na tvoj potpis koji je skoro identican kao i moja ivf prica 💪❤
    Svima ostalim pozdrav 👋🌷

TP 27.3.2023.
    Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜

• inesss
    04. Listopad 2022. 08:11

Pupica34

Ribic koliko ce te izaci kolica skupa sa kosarama i planiras li uzeti jaja/sjedalice? Tj. koja bi bila uopce kompaktibilna za baby monsters easy twin 4.
    Btw - moram se osvrnuti na tvoj potpis koji je skoro identican kao i moja ivf prica 💪❤
    Svima ostalim pozdrav 👋🌷

Drago mi je zbog pregleda i zao zbog povracanja,sto ti daju na hitnoj za to? Evo stalno sam na nogama ,malo ledja bole pregled mi je u petak.
    Sto se tice kolica Ribic ti to sve zna pa se javi kad vidi,a ja cu najvjerojatnije odma sportska s nultim polozajem jer nemamo ni auto za kosare ni nista jedva ce nam i ovo stat.Kupit cemo vrece za u kolica iako prva dva mjeseca bas i necemo nigdi bit Ce velika zima tada.Jesi li dobila koje kilo?

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• ribic
    04. Listopad 2022. 08:37

Pupica34

Svima ostalim pozdrav 👋🌷

Ej bok 😀

Kolica su nas ispala cca 7.000 kn (s tvrdim kosarama i adapterima za jaja). Cutie cloud daje dobar popust ako ide vece kupnja kod njih (mi uzeli jos krevetice).

Imas tvrde i meke kosare. Tvrde su skuplje al se montiraju kao za “normalna” kolica dok meke ide u sportsko (meni to iskreno cudno izgleda i nisam htjela). Imaju kolica i sportski 0 polozaj medutim ne moze se sportsko okrenuti prema nama pa to nisam uzimala u obzir jer znam da bi stajala svaka 2m i gledale bebe 😂 I ta tvrda kosara se da stisnut/foldat - govorim zbog gepeka. Samo je manja i uza nego “normalne” za jedno dijete jer ta kolica nisu normalna x2 nego tipa x1.5. Pa naravno da se to negdje mora “osjetiti”.

Kompatibilna su ti jaja cybex, be safe i maxi cosi. Treba kupit samo adaptere (cca 400 kn).

Mi cemo uzet cybex cloud z2 i okretnu baza za ta jaja. Al ti mozes i bilo koje drugo (od gore navedenih proizvodaca) i mozes vezat pojasom ili imati fiksnu bazu ako ti ovo preskupo. Mi racunamo da te baze idu i za iducu grupu cybex sjedalice (s cca god dana) pa odmah ulazemo vise para u njih.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• Pupica34
    05. Listopad 2022. 07:25

inesss na hitnoj dobijem reglan (koji i inace pijem) i pantoprazol intravenezno u fiziološku, svaki posebno. U bolnici sam dobivala od ovog dvoje do ringerove otopine, glukoze, plazme i puno fiziološke.
    Opet sam izgubila dve kile, al to najcesce bude voda pa kad pocnem konzumirat natrag tekucinu se polako vrati.
    ribic hvala ti 🌷 na detaljnom info. valjda cu konacno pocet to detaljnije proucavat. 
    Ostale cure kako ste? 👋
    Mi cemo danas najuzoj familiji obznanit spolove i opcenito da cekamo blizance. Uspjela sam izdrzat 😁

TP 27.3.2023.
    Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜

• inesss
    05. Listopad 2022. 07:37

Pupica34

inesssna hitnoj dobijem reglan (koji i inace pijem) i pantoprazol intravenezno u fiziološku, svaki posebno. U bolnici sam dobivala od ovog dvoje do ringerove otopine, glukoze, plazme i puno fiziološke.
    Opet sam izgubila dve kile, al to najcesce bude voda pa kad pocnem konzumirat natrag tekucinu se polako vrati.
    ribichvala ti 🌷 na detaljnom info. valjda cu konacno pocet to detaljnije proucavat.
    Ostale cure kako ste? 👋
    Mi cemo danas najuzoj familiji obznanit spolove i opcenito da cekamo blizance. Uspjela sam izdrzat 😁

Superr ❤️🙏,evo vec dva dana uzasna zgaravica i povracanje od nje nisam spavala danima,pokusala sam skroz maknuti tablete Controloc za zgaravicu ali jednostavno bude strasno iako je doktor dao odobrenje za tablete ja sve mislim ma sad je ok pa ce prestat ,onda slijedi ajme majko.Moji su roditelji odma znali jer sam bila na Ivf dok sam drugim rekla isto brzo nakon dva mjeseca jer sam na poslu stalno povracala nije se moglo sakrit.Evo ja vec dva dana nisam spavala ,cura mi je u skoli i umjesto da sad spavam nista od toga razbudim se.Ribic kako si nam ti i ostale cure u Wats app grupi,malo nam prenesi😘

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.