Žene, kako ste vi s mučninama i povraćanjem? Ja sam taman mislila da će taj period uskoro završiti jer 4 dana nisam povracala, jedino kaj sam imala mucnine tu i tam, i onda eto ti, sad opet vec 3 dana povracam, cak i u noci.
Do 16 tjedna uzasne mucnine i povracanje,nakon toga ostala zgaravica koja je jos gora,al srecom dobila ljekove na recept pa se tek sad osjecam dobro u 25 tjednu
Super, znači može još i gore 😮💨! Drago mi je da se konačno osjećaš bolje, al bogme trebala si ti to izdržati do sad.
Je bilo je bas grozno nisam mogla ni spavati smrsavila sedam kg plakala sam koliko mi je bilo lose,svi su mi se smijali da koliko sam to htjela i da sad placem ,al kad je to konstantno oni to ne mogu razumjeti
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Cure koliko ste za sada dobile kg u trudnoci u koliko tjedana?
25 tjedana prvo izgubila sedam ,sad sam dobila pet znaci jos sam na minus dva kg inace nemam nista viska ni prije trudnoce,koliko si ti dobila
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Osjecam se trenutno dobro, prvi trimestar je bio koma, slabine, muka, svaki cas nesto stavit u kljun i tada bi mi bilo bolje, padao tlak, vrucine. Onda se malo stabiliziralo, krecem se, hodam, malo tjelovjezba tako da za sada sam zadovoljna. Imam i dalje situacije u danu kad sam li la a ni sama neznam zasto tocno :D. U 11 tjednu na panorami mi je javilo nekakav atipicni signal tako da sam u 17 tjednu prolazila i kroz amniocentezu, ma koma. Nalazi su hvala bogu uredni kariotipovi, ceka me svejedno jos i genetsko savjetovanje i fetalna ehokardiografija za obaviti do kraja trudnoce (neznam jel fetalna eho i inace pozeljna kod blizanaca?). Najteze mi pada mirovanje, onih tjedan dva nakon amnio mi je bio uzas, leda boljela od lezanja, trnci i svasta nesto. Tako da iskreno se nadam sto duljoj aktivnosti u trudnoci. :)
Draga lynard, baš mi je žao što si to morala prolaziti. Vjerujem da te je bilo strah 😥 no drago mi je da je to iza tebe, te da je sve u redu ❤❤
TP 27.3.2023.
Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜
Drage sve koje budete čitale.
Možete li napisat za koja kolica ste se odlučili (ili razmišljate) i zašto + cijena.
Muž i ja smo odlucili prvo tu stavku rijesit s tim da nam se nikako ne svidaju vlakic kolica (npr. Bebetto 42), a vjerujem da je mnogima to stavka zbog širine vrata/prolaza.
Eto kada stignete, pisite 🌷
Mi isto nikako nismo htjeli vlakic primarno radi toga sto uvijejk jedno dijete bude negdje iza u bunkeru. Onda smo prosli net na dugo i siroko i napisali na papir koji uopce modeli postoje kod nas a da su za blizance, ne moram vam ni govoriti da u trgovini nema nicega sto mozes uzivo i vidjeti i isprobati, a svi nas uvjeravaju da su tandem kolica zapravo super, uska bla bla. Vidjeli smo uzivo icandy orange (doduse nije bio montiran za dvoje), rekli su nam oko 13 000 za sve skupa. Potom smo vidjeli uzivo ta bebetto i ona su mi iskreno najgora, dakle toliko je to dugacko, podnja kosara za novoredende je tolko u tijesnom, ja neznam kako ti do tog djeteta dodes, a i teska su mi bila za upravljanje, ful su duga. Onaj monster twin neznam tocno puni naziv su nam bila kao li la, djeca su jedan do drugog, ne izgledaju lose, ali kosare se samo namontiraju u taj sportski dio pa to treba nesto vezati trakicama, podlagati jastucic ispod. Htjeli smo vidjeli i jane twinlink uzivo ali naravno nismo nasli. Magic baby su nam rekli kako oni nemaju nista za blizance :D Na kraju su nam se najvise svidjela bugaboo donkey, stvarno lijepo izgledaju, kompaktno, sve je na klik i ful jednostavno i djeluju kvakitetno. Naravno cijena je paprena, u cuticloud su nam rekli ako bi uzimali cijeli komplet dakle s autosjedalicama cijena je oko 18k. Tako da cemo ili njih uzeti negdje na netu ili rabljena. :)
Što se tiče kolica, upravo ta koja si spomenula su i nama, ali mislim da od njih ništa jer je fakat prepaprena cijena. Rabljena dolaze u obzir, no teško da ćemo i to naći. Mi smo suzili izbor na Baby monsters easy twin 4 ili Jane twinlink. Vidjet ćemo još...
TP 27.3.2023.
U vezi mučnina, ne moram vam ni govorit...kod mene je ta hiperemeza uzela maha od 6tt sve do sad. Otisla 10kg u minus, dobila nista. Bila 2x u bolnici, jednom 3 dana, drugi puta 8 dana (infuzije razno razne). Na hitnu u meduvremenu takoder odlazila. Trenutno koristim tablete Reglan 3x na dan koje mi je propisao gin. mogu rec da sam mrvu bolje cim ovdje tipkam. Pijem/jedem jos uvijek dosta slabo. Nekako se nadam da ce polako to se smirit, sada sam 14tt.
Tako da ja nemam neki poseban savjet jer sam sve one đumbire i svašta živo probala, kod mene to nije imalo učinka, samo infuzije i lijekovi.
Psihički je teško jer sam bila samo iznad kante, krevet i wc (wc muka jer mi je i vlastiti urin smrdio da sam znala odmah povracat i tamo). Jos uvijek ne mogu bas setat jer mi sve mucka zeludac i drazi, uskoro se nadam da ce bit bolje 💪🤞🍀
TP 27.3.2023.
Drage sve koje budete čitale.
Možete li napisat za koja kolica ste se odlučili (ili razmišljate) i zašto + cijena.
Muž i ja smo odlucili prvo tu stavku rijesit s tim da nam se nikako ne svidaju vlakic kolica (npr. Bebetto 42), a vjerujem da je mnogima to stavka zbog širine vrata/prolaza.
Eto kada stignete, pisite 🌷
Mi isto nikako nismo htjeli vlakic primarno radi toga sto uvijejk jedno dijete bude negdje iza u bunkeru. Onda smo prosli net na dugo i siroko i napisali na papir koji uopce modeli postoje kod nas a da su za blizance, ne moram vam ni govoriti da u trgovini nema nicega sto mozes uzivo i vidjeti i isprobati, a svi nas uvjeravaju da su tandem kolica zapravo super, uska bla bla. Vidjeli smo uzivo icandy orange (doduse nije bio montiran za dvoje), rekli su nam oko 13 000 za sve skupa. Potom smo vidjeli uzivo ta bebetto i ona su mi iskreno najgora, dakle toliko je to dugacko, podnja kosara za novoredende je tolko u tijesnom, ja neznam kako ti do tog djeteta dodes, a i teska su mi bila za upravljanje, ful su duga. Onaj monster twin neznam tocno puni naziv su nam bila kao li la, djeca su jedan do drugog, ne izgledaju lose, ali kosare se samo namontiraju u taj sportski dio pa to treba nesto vezati trakicama, podlagati jastucic ispod. Htjeli smo vidjeli i jane twinlink uzivo ali naravno nismo nasli. Magic baby su nam rekli kako oni nemaju nista za blizance :D Na kraju su nam se najvise svidjela bugaboo donkey, stvarno lijepo izgledaju, kompaktno, sve je na klik i ful jednostavno i djeluju kvakitetno. Naravno cijena je paprena, u cuticloud su nam rekli ako bi uzimali cijeli komplet dakle s autosjedalicama cijena je oko 18k. Tako da cemo ili njih uzeti negdje na netu ili rabljena. :)
Što se tiče kolica, upravo ta koja si spomenula su i nama, ali mislim da od njih ništa jer je fakat prepaprena cijena. Rabljena dolaze u obzir, no teško da ćemo i to naći. Mi smo suzili izbor na Baby monsters easy twin 4 ili Jane twinlink. Vidjet ćemo još…
Da, mislim da su ta dva sljedeci najbolji izbor barem sto se ponude kod nas tice.
Cure koliko ste za sada dobile kg u trudnoci u koliko tjedana?
25 tjedana prvo izgubila sedam ,sad sam dobila pet znaci jos sam na minus dva kg inace nemam nista viska ni prije trudnoce,koliko si ti dobila
21 tjedan, a negdje na plus 6 ili 7kg sam za sada.
Žene, kako ste vi s mučninama i povraćanjem? Ja sam taman mislila da će taj period uskoro završiti jer 4 dana nisam povracala, jedino kaj sam imala mucnine tu i tam, i onda eto ti, sad opet vec 3 dana povracam, cak i u noci.
Do 16 tjedna uzasne mucnine i povracanje,nakon toga ostala zgaravica koja je jos gora,al srecom dobila ljekove na recept pa se tek sad osjecam dobro u 25 tjednu
Super, znači može još i gore 😮💨! Drago mi je da se konačno osjećaš bolje, al bogme trebala si ti to izdržati do sad.
Je bilo je bas grozno nisam mogla ni spavati smrsavila sedam kg plakala sam koliko mi je bilo lose,svi su mi se smijali da koliko sam to htjela i da sad placem ,al kad je to konstantno oni to ne mogu razumjeti
Da, ljudi stvarno ne razumiju. Meni je koma kad mi na moje svakodnevno povracanje koje je u jednom periodu bilo i po 20 puta dnevno iskomentiraju da nije to lose, da necu imati problema sa skidanjem kila kasnije 😤. Naravno, redom žene koje su bez ikakvih tegoba prošle trudnoću.
Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨👩👧👦
U vezi mučnina, ne moram vam ni govorit…kod mene je ta hiperemeza uzela maha od 6tt sve do sad. Otisla 10kg u minus, dobila nista. Bila 2x u bolnici, jednom 3 dana, drugi puta 8 dana (infuzije razno razne). Na hitnu u meduvremenu takoder odlazila. Trenutno koristim tablete Reglan 3x na dan koje mi je propisao gin. mogu rec da sam mrvu bolje cim ovdje tipkam. Pijem/jedem jos uvijek dosta slabo. Nekako se nadam da ce polako to se smirit, sada sam 14tt.
Tako da ja nemam neki poseban savjet jer sam sve one đumbire i svašta živo probala, kod mene to nije imalo učinka, samo infuzije i lijekovi.
Psihički je teško jer sam bila samo iznad kante, krevet i wc (wc muka jer mi je i vlastiti urin smrdio da sam znala odmah povracat i tamo). Jos uvijek ne mogu bas setat jer mi sve mucka zeludac i drazi, uskoro se nadam da ce bit bolje 💪🤞🍀
Strašno, baš mi je žao da imaš baš tako cijelo vrijeme težak oblik mučnina. Ja sam izbjegla infuziju za dlaku. Još se nisam ništa ni udebljala ni smršavila, uspjevam barem obrok il dva dnevno zadržati u sebi. Nekad se osjećam više bolesno nego trudno. Inače, meni je jedna ginekologica rekla da si mogu pomoći sa uzimanjem B6 vitamina i doksilamina kad bas bude ruzno. Za sad jos nisam probala. Kad bi mi bilo opet bas jako jako lose onda bih uzela.
Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨👩👧👦
Sortiraj odgovore
Najstariji