BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Adri111
    21. Srpanj 2022. 20:37

ribic

Adri111Ja ti idem rodit u Vinogradsku (naj frendica mi tam radi). Ovo sam samo kod Hafnera privatno na anomaly jer je za to jedan od najcjenjenijih. Ali isla bi Vinogradsku i bez frendice jer nisam bas za prirodni porod blizanaca. A inace se kontroliram u svojoj poliklinici kod dr. Grbavca (privatno) i dva puta bila u Podobniku (kod Beate). Nakon 25tt je plan preci u Vinogradsku u trudnicku.

A tamo si sigurna da će te poslati na carski? 
    Jer mene strah da bebe ne bi imale posljedice od predugog prirodnog poroda.

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• ribic
    21. Srpanj 2022. 21:38

Adri Nisam 100% al trazit cu i ucinit sve sto mogu (ranije) da isti dogovorimo. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• kory
    21. Srpanj 2022. 21:46

Adri111

kory

Mislim da imamo pravo i na naknadu od hzzo-a.
    https://gov.hr/hr/novcana-potpora-za-novorodjeno-dijete/700

Nikolina, onda će te Kraljević i poroditi? To se i meni čini najgora opcija, da jedno ide vaginalno a drugo na carski. Samo bi to htjela izbjeći, jer mi se čini duplo mrcvarenje.
    Kory, ti ionako planiraš u Vinogradsku, jel tak? Ja se sad dvoumim između SDuha i Vinogradske. Jedini problem je to što već vodim trudnoću u rizičnoj na SDuhu.
    Ribic, ti ćeš gdje ići? Kod svog doktora na S.Duh?
    Mislite cure, da je moguće, na kraju trudnoće promijeniti rodilište, s obzirom da sam za sad na S.Duhu? Znam da ide posebna uputnica, ali ostalo ne znam…

Meni ti je rekla moja ginekologica da ako mislim mijenjati na kraju, samo da maknem te nalaze da me ne zajebavaju da kaj sad dolazim k njima. Jer sam se ja dvoumila između Petrove i Vinogradske, a kak me Petrova otkantala za anomaly scan zbog gužve onda sam otišla u Vinogradsku i ostala.

• kory
    21. Srpanj 2022. 21:52

Adri111

A tamo si sigurna da će te poslati na carski?
    Jer mene strah da bebe ne bi imale posljedice od predugog prirodnog poroda.

Vidim da mislimo slično. Mene je isto strah da ne bude nekih komplikacija na porodu. Kad bi znala da će to vaginalno ići ok i da ću se ok otvorit, bilo bi mi svejedno. Ovako nisam ni sama pametna koji tip poroda da priželjkujem. Iako sam svjesna da ne mogu na ništa utjecati a oboje ima svojih mana i prednosti

• ribic
    21. Srpanj 2022. 21:57

Ja sam bas u Podobniku pricala s doktoricom. S tim da sam prije tog jasno rekla da necu kod njih radati (u smislu nije mi isla nista “prodavati”). Rekla je da po njoj blizanci i ivf (iako neki ne misle tako) je indikacija za carski. I da je carski najblazi za bebe… I da bi ona prirodan samo da oboje glavom dolje i da fakat ono krene sve extra dobro. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• inesss
    21. Srpanj 2022. 22:00

Ja se nadam carskom nadam se da necu morati vaginalno,inace sam iz Splita 

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• Adri111
    21. Srpanj 2022. 22:08

Evo, nisam pametna što napraviti. Budem vidla sutra ako bude doktor htio pričati tako rano o porodu.

25.3.2022. ❤️❤️
    OTP 18.11.2022.

• kory
    21. Srpanj 2022. 22:16

Adri111

Evo, nisam pametna što napraviti. Budem vidla sutra ako bude doktor htio pričati tako rano o porodu.

Ajd ga baš pitaj. A ja ću pitat u trudničkoj sad prvi put kad idem. Iako je to sve možda stvar situacije i neke procjene.

• Virota2009
    21. Srpanj 2022. 22:57

Ja sam bas u petak bila na kontroli i deckic je bio 1700 a curica 1500 g. Oboje su po rijecima ginekologa bili glavicama jedno do drugog u zdjelici, tako su se namjestili...dosta bolna pozicija moram priznati. 
    Meni jos nista ne spominju o načinu dovršavanja trudnoce...prije jedno mjesec dana sam pitala pa su mi rekli da za sad nema indikacija za carski i da se to jos sve promjeni do kraja...i da je ponekad prirodni jednostavniji od carskog. Vidjet cemo. U ponedjeljak idemo opet na pregled, sad sam na svakih 10 dana gore.
    Koliko unaprijed se mora prijaviti za te novcane potpore uopce? Pitam samo ako netko zna iz rukava prosuti, googlat cu u suprotnom! 
    Mene bome sve vise pritisak dolje i bol, trbuh me dosta peče i svrbi i dolje me dosta pecka (kao neko vaginalno peckanje) pa mi je rekao da si svaka 2-3 dana stavim po jedan polyginax al ne primjećujem da nesto prestaje bas. Radila briseve, negativni

• Adri111
    21. Srpanj 2022. 23:48

kory

Adri111

Ajd ga baš pitaj. A ja ću pitat u trudničkoj sad prvi put kad idem. Iako je to sve možda stvar situacije i neke procjene.

Budem pitala, iako mislim da mi bude kolutao s očima kad ga tak rano pitam...budem ga pitala radi svoje povijesti bolesti...pa što će reći ...

25.3.2022. ❤️❤️
    OTP 18.11.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.