BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kory
    18. Srpanj 2022. 14:33

ribic

KoryA koliko si cesto kod soc tj. svakih koliko se onda kontroliras? Kad su ti krenuli ti cesci pregledi?

I super da se tak dobro drzis 💪

Od početka sam kod svoje svaka 3 tjedna. Od 16. tjedna mi je moja počela kontrolirati cerviks i bio mi je 45 mm ali sam odmah imala dilataciju. A nakon anomaly scana su mi u Vinogradskoj rekli da dolazim k njima svaka 2 tjedna na uzv i cervikometriju.

• danadanas
    18. Srpanj 2022. 15:16

kory

Jel ima koja mama na temi koja je uspjela dojiti blizance da nam udjeli par savjeta?

Ja dojim svoje od početka. Sad smo 9 mjeseci... do 6. mjeseca isključivo dojeni, a sad smo na 2 obroka + dojenje. Od savjeta - educirati se o dojenju - Rodina stranica, brošure i tečaj za bazno znanje, a Facebook grupa Rodina SOS grupa grupa za dojenje za tekuće informacije i rješavanje problema i svih nedoumica. Moja preporuka - jastuk za dojenje (poseban za blizance, ali može i običan banana jastuk - taj meni najbolje paše), oni jastuci u kojima držiš bebe (lakše ih tako možeš i sama podići i spustiti) i dojenje u tandemu. To je spas za prve mjesece, a i kasnije kad god bude frka. Mi smo uglavnom uvijek bili u tandemu, jedino sad zadnjih par mjeseci su postali preživahni pa onda preko dana dojim jedno po jedno, a noću smo se prebacili u ležeći položaj pa se to brzo riješi jer se uglavnom bude naizmjence. Ako se probude istovremeno, onda imamo malo akrobacija, al ide i to. Tandem nam je sad ostao samo za uspavljivanje. Sve u svemu, može se. Ako ima još detalja da te zanima, samo pitaj 😊

Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️

• ribic
    18. Srpanj 2022. 15:20

Danadanas nakon koliko od carskog ti doslo mlijeko? Kak rjesavas podizanje/podrigivanje i to kad su u tandemu, a ti sama? 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• danadanas
    18. Srpanj 2022. 16:21

ribic

Danadanas nakon koliko od carskog ti doslo mlijeko? Kak rjesavas podizanje/podrigivanje i to kad su u tandemu, a ti sama?

CR je bio u srijedu u podne, mlijeko je došlo full u petak navečer. Prije toga je bilo kolostruma, ali su moji bili male porođajne težine (curka naročito ispod 2 kg), pa su onda tih dan-dva dobili u rodilištu i nešto dohrane. Davali su im na špricu pa nije bilo problema s konfuzijom, a kad su god bili sa mnom su sisali ako su bili budni (bili su sa mnom cijelo vrijeme osim prvu noć i kasnije svako po jedan dan zbog sunčanja zbog žutice). Za hendlanje tandema kad sam solo su mi pomagali ti jastuci za novorođenčad jer bi ih u njima sama mogla podići i odložiti sa strane (oni drže glavicu pa je lakše). U tim jastucima na SD gdje sam ja rodila i oni sami drže bebe. Podrigivala bi ih jednog po jednog, ako je baš trebalo, ali oni su uglavnom uvijek i zaspali tako na sisi pa ih onda ne bi uopće podizala na podrigivanje da ih ne budim. Ako su mirno zaspali, znala bi ionako da ih ništa ne muči.

• kory
    18. Srpanj 2022. 21:48

Danadanas, imam ja još par pitanja. Jesi ih odmah dojila u tandemu od početka? Jesi ih rotirala na cicama ili to nije bitno? Jesi zapisivala kad je tko jeo i dal je to uopce bitno? Jos uvijek ne kuzim kak si po noći to sve izvela sama, ali svaka ti čast.

• danadanas
    18. Srpanj 2022. 22:37

kory

Danadanas, imam ja još par pitanja. Jesi ih odmah dojila u tandemu od početka? Jesi ih rotirala na cicama ili to nije bitno? Jesi zapisivala kad je tko jeo i dal je to uopce bitno? Jos uvijek ne kuzim kak si po noći to sve izvela sama, ali svaka ti čast.

Da, od početka 😊 Još smo u rodilištu to savladali. Prvo sam probala jednog po jednog u ležećem položaju, al to se nikad nisam mogla dobro namjestiti i onda sam počela tzv. položaj nogometne lopte na banana jastuku koji sam imala sa sobom u rodilištu i to je funkcioniralo ok. Kad sam vidjela da ide tako s jednim, onda sam krenula i tandem i to je bilo to - brzo smo se ispraksali. 
    Rotirala sam ih uvijek, rotiram ih i danas - uvijek mi je bila logika da je dečko jači i da bolje vuče pa njemu neće biti frka navuči mlijeko ako zatreba, a bolje da navuče malo ekstra mlijeka i za sestru koja je bila slabija 😊
    Zapisivala sam si sve u aplikaciju "Baby tracker" koju koristim i danas - samo kad bi krenuli jesti poklikala bi tajmer u aplikaciji i prekinula kad bi pojeli. App sama onda bilježi koliko je prošlo od obroka do obroka pa samo pogledaš i ne moraš misliti kad je tko jeo, a mozeš bilježiti i hrpu drugih stvari - pelene (popišane/kakane što je ključno za dojene bebe), kilaže, spavanje (to postane važno nakon par mjeseci kad treba posložiti ritam) itd. Meni je ta aplikacija spas. 
    Za solo izvođenje, jednom kad se savlada nije frka. Ima na YT video jedne mame koja je sve snimila i objasnila - meni je to puno pomoglo za pripremu. Evo link: https://youtu.be/_wPsO8o9G4s

• kory
    19. Srpanj 2022. 16:18

Danadanas, hvala ti na savjetima. 

• Adri111
    19. Srpanj 2022. 17:32

Danadanas, hvala🤗

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• danadanas
    19. Srpanj 2022. 20:03

Nema na čemu 😊 Nadam se da će vam koristiti 🤞😊

• inesss
    19. Srpanj 2022. 21:16

Cure jeli koja od vas popila ikad Normabel u trudnoci,bole me dosta ledja i rekli su da se to moze,ako se moze jel znate od koliko mg,uglavnom trudna sam 14tjedana

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.