S 13tt
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
AdriTi mirujes jos zbog onog smedarenje ili? Jel vi idete isto svaka 3 tjedna na uzv ili to postane nesto cesce u nekim tjednima?
Da, sad na svakom pregledu kažu mirovanje. Njima je tako jednostavnije. Ali prestalo mi to smeđarenje, mislim da je trajalo od 14 do 17 tt...zbilja ne znam zbog čeg, jer hematom nisu vidli. Za sad sam na pregledima svaka 3 tjedna, jedino me sad dao na dva jer bi se taman kasnije potrefilo na 5.8., a tad je praznik. Naručuju me petkom u rizičnoj, tako da nemam neki izbor sa danima.Ako je sve ok, onda je razmak oko 3 tjedna, barem je kod mene tako. Vjerujem sa nakon 30 tt krene češće, i zatim one injekcije za bebina pluća ne znam dal je na SDuhu praksa.
E da, zna li netko da li na SvDuhu hospitaliziraju nešto prije termina i u kojem tjednu ako je blizanačka trudnoća? Koliko sam shvatila, u Varaždinu hospitaliziraju u 36tt i tamo se onda čeka porod, za SDuh ne znam pa ako netko ima info...
11.03.2022. imamo +, beta 336
25.3.2022. ❤️❤️
5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
OTP 18.11.2022.
Adri moje iskustvo sa svDuha je da je to individualno. Ja sam bila hospitalizirana u 34.tjednu za injekcije za razvoj oljca jer sam imala skracen cerviks, pa onda pustena doma za tjedan dana. Hospitalizirana opet u 36. tjednu za svaki slucaj da me monitoriraju par dana, ostala tjedan dana. Vratila se u 38.tjednu lezala 4 dana pa me inducirali i porodili. Neke blizanačke trudnice nisu uopce lezale na Sv.Duhu vec samo dosle na dogovoreni carsli ili indukciju, neke su preležale pola trudnoće jer su imale preuranjene trudove. Nema pravila. Na svduhu se porađaju blizanci u 38.tjednu ako je sve ok, ja sam inducirana 37+4 😘
Ja 1991., PCO, trombofilija
MM 1992., teški OAT
IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤
SeniRemmus, hvala ti puno na informaciji🤗🤗🤗🤗
Malo mama znam koje su išle na inducirani sa blizancima. Jel prošlo sve u redu? Ja se bojim induciranog.
25.3.2022. ❤️❤️
OTP 18.11.2022.
Adri na 325.stranici ovog foruma sam opisala detaljno svoje iskustvo u par postova pa škicni tamo pliz 🤗 Kod mene je došlo nažalost do komplikacije zbog induciranog poroda, imala sam atoniju maternice i izgubila sam puno krvi nakon poroda, zbog dugotrajnog dripa i velikih beba. No teže od takvog poroda mi je palo što su bebe u rodilištu pokupile RSV pa završile na antibioticima u Klaićevoj odmah tjedan nakon poroda...pisala sam i o tome na str.332. U svakom slučaju mislim da sam se porađala u vrlo nezgodnom trenutku kad je falilo osoblja zbog korone i zimskih praznika, bilo je stravično kaotično, prepuno rodiliste, smjestena na odjel patologije nakon poroda zbog nedostatka kreveta u rodilistu, i to s dvije bebe u krevetu i sestrama koje dolaze samo ako ih zoves na mob 🤯 Definitivno nam lose pao grah 😅 ali preživjeli smo i super smo sad. Moje iskustvo ne znaci da svaki inducirani porođaj ima komplikacije i nemoj se zbog toga unaprijed brinuti. Kako bude, bit će; a najvjerojatnije će sve biti okej čak i ako ne bude točno po planu 👌🏻😘
MM 1992., teški OAT
Adri na 325.stranici ovog foruma sam opisala detaljno svoje iskustvo u par postova pa škicni tamo pliz 🤗 Kod mene je došlo nažalost do komplikacije zbog induciranog poroda, imala sam atoniju maternice i izgubila sam puno krvi nakon poroda, zbog dugotrajnog dripa i velikih beba. No teže od takvog poroda mi je palo što su bebe u rodilištu pokupile RSV pa završile na antibioticima u Klaićevoj odmah tjedan nakon poroda…pisala sam i o tome na str.332. U svakom slučaju mislim da sam se porađala u vrlo nezgodnom trenutku kad je falilo osoblja zbog korone i zimskih praznika, bilo je stravično kaotično, prepuno rodiliste, smjestena na odjel patologije nakon poroda zbog nedostatka kreveta u rodilistu, i to s dvije bebe u krevetu i sestrama koje dolaze samo ako ih zoves na mob 🤯 Definitivno nam lose pao grah 😅 ali preživjeli smo i super smo sad. Moje iskustvo ne znaci da svaki inducirani porođaj ima komplikacije i nemoj se zbog toga unaprijed brinuti. Kako bude, bit će; a najvjerojatnije će sve biti okej čak i ako ne bude točno po planu 👌🏻😘
Hvala ti🤗❤️
25.3.2022. ❤️❤️
OTP 18.11.2022.
Kory Ako se ne varam prvi blizanac u porodajnom kanalu treba biti na glavicu okrenut. A ako je drugi na zadak moze se na vaginalni porod (nije isto kao kod jednoplodnih trudnoca). Bitan je taj prvi i da ovaj drugi nije sad poprijeko i sl.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Jeste li išle na trudnički tečaj? Kada i gdje? Jel to obavezno ili?
25.3.2022. ❤️❤️
OTP 18.11.2022.
Kory da, obje glavicom dole. Ali i drugoj mami blizanaca koja je rađala kad i ja je samo prva cura bila na glavu, druga koso i isto je išla na vaginalni porod jer nas je porađao dr Habek koji zna raditi taj unutarnji okret drugog blizanca, tako da ovo što kaže ribic uglavnom vrijedi. Neki doktori vole slati blizance na carski u raznim slučajevima, ali na Sv.Duhu nisam dobila dojam da to rade ako je prvi blizanac na glavu.
MM 1992., teški OAT
Sortiraj odgovore
Najstariji