Pozdrav cure! Uglavnom ste vidim u poodmaklim trudnoćama već, bravo!
Evo ja sam sad 8+6, UTZ pred tjedan dana je pokazao jednojajcane blizance u istoj posteljici, sve im je izgleda zajedničko što je kao super rizična trudnoća. Ima neka crtića koja će MOŽDA biti ta pregrada između njih dvoje ali za sad to ne može doktor potvrditi.
Strah me, sve je neizvjesno, vidim da su takve trudnoće rijetke.. I onda naravno idem čitati, istraživati pa u 3 navrata naletim da su takve trudnoće završile pobačajima što me još više zabrine. Znam da ne bi trebala čitati ali nekako nemam mira, jedva čekam idući pregled koji se čini godinama daleko.
Ima li koja takve mono mono blizance?
Draga Mom, kad se sjetim svoja prva tri mjeseca trudnoće baš je bilo teško. Ali sad s odmakom mogu ti reći da pokusas osvijestiti da trenutno baš ništa ne možeš napraviti kako bi utjecala na ishod, ta prva tri mjeseca su ruski rulet. Znači što god ti sad napravila mislila brinula citala tražila savjete drugih, ništa neće promijeniti ishod.
Ja bih rekla ovako, ako možeš radi neke vježbe opuštanja, zaokupiraj se s nečim drugim što više možeš, gledaj serije ili tako nešto, da ti brže prode vrijeme.
Naravno da si zabrinuta, sve smo bile i ostale do kraja trudnoće, i to je u redu. Ali pokušaj ništa ne citat, nego krati vrijeme od pregleda do pregleda. Pij folat i to 800 mcg dnevno, to je sve.
Ja sam stalno citala, brinula, mislila, a plus toga non stop povracala. Sto sam više citala bilo mi je gore. Onda jednostavno prestanes kad vidis da to nema smisla i da smo svi prica za sebe, i da je lakše onda pokusat što manje mislit.
Draga Mom, kad se sjetim svoja prva tri mjeseca trudnoće baš je bilo teško. Ali sad s odmakom mogu ti reći da pokusas osvijestiti da trenutno baš ništa ne možeš napraviti kako bi utjecala na ishod, ta prva tri mjeseca su ruski rulet. Znači što god ti sad napravila mislila brinula citala tražila savjete drugih, ništa neće promijeniti ishod.
Ja bih rekla ovako, ako možeš radi neke vježbe opuštanja, zaokupiraj se s nečim drugim što više možeš, gledaj serije ili tako nešto, da ti brže prode vrijeme.
Naravno da si zabrinuta, sve smo bile i ostale do kraja trudnoće, i to je u redu. Ali pokušaj ništa ne citat, nego krati vrijeme od pregleda do pregleda. Pij folat i to 800 mcg dnevno, to je sve.
Ja sam stalno citala, brinula, mislila, a plus toga non stop povracala. Sto sam više citala bilo mi je gore. Onda jednostavno prestanes kad vidis da to nema smisla i da smo svi prica za sebe, i da je lakše onda pokusat što manje mislit.
Hvala ti Iveeee. Pokušat ću da jer ovako se još više brinem da...
Evo ja sam sad 8+6, UTZ pred tjedan dana je pokazao jednojajcane blizance u istoj posteljici, sve im je izgleda zajedničko što je kao super rizična trudnoća. Ima neka crtića koja će MOŽDA biti ta pregrada između njih dvoje ali za sad to ne može doktor potvrditi.
Strah me, sve je neizvjesno, vidim da su takve trudnoće rijetke.. I onda naravno idem čitati, istraživati pa u 3 navrata naletim da su takve trudnoće završile pobačajima što me još više zabrine. Znam da ne bi trebala čitati ali nekako nemam mira, jedva čekam idući pregled koji se čini godinama daleko.
Polako dan po dan. I tebe ce dr sigurno cesce zvati na kontrole. Sto manje citas to ti je bolje.
Bice to sve u redu 🍀🥰
Ja sam imala krvarenje 5-6 dana, na samome pocetku oko 7 nedelje kad sam obicno uvijek gubila trudnoce, pa je na kraju sve bilo uredno. Mi smo skoro do 4 mj sutili o tome da sam trudna. Upravo iz tih razloga. Mada ni sad jos nismo nasima rekli da su blizanci kod mene🤣🤣😊😊
Neka bude iznenadjenje.
Nemoj se previss umarati i dizati tesko i naprezati. Slusaj svoje tijelo.
Polako dan po dan. I tebe ce dr sigurno cesce zvati na kontrole. Sto manje citas to ti je bolje.
Bice to sve u redu 🍀🥰
Ja sam imala krvarenje 5-6 dana, na samome pocetku oko 7 nedelje kad sam obicno uvijek gubila trudnoce, pa je na kraju sve bilo uredno. Mi smo skoro do 4 mj sutili o tome da sam trudna. Upravo iz tih razloga. Mada ni sad jos nismo nasima rekli da su blizanci kod mene🤣🤣😊😊
Neka bude iznenadjenje.
Nemoj se previss umarati i dizati tesko i naprezati. Slusaj svoje tijelo.
Hvala! Imam curicu od 12 kg, jednostavno je moram dizati nekad ali eto. Vjerujem da će sve biti ok... Sami sebe tješim da će mi na idućem pregledu možda reći da je pregrada između njih, onda imaju više šanse. 🤞
.
Ovo što ste pisale o ubrzanom pulsu, to je i meni bilo u poodmaklim trudnoći sjećam se. U mirovanju puls oko 90, 100. Ali nije zabrinjavajuće i prode to. Naša su tijela zbilja čuda. ❤️
.
Ni mi još nismo rekli nego svega par ljudi. I baš kažem mužu, kako je neizvjesno ista planirati i kupovati još. Do kad su blizanačke trudnoće ustvari rizične, koliko sam shvatila cijelu trudnoću? Nije da recimo kad prođe 3. mjesec da si na miru, siguran da će dalje biti sve ok?
Jeste li radile prenatalne testove? Ja imam 36 godina, za curicu sam radila Nifty, za blizance mi je doktor preporučio Panoramu...
Ni mi još nismo rekli nego svega par ljudi. I baš kažem mužu, kako je neizvjesno ista planirati i kupovati još. Do kad su blizanačke trudnoće ustvari rizične, koliko sam shvatila cijelu trudnoću? Nije da recimo kad prođe 3. mjesec da si na miru, siguran da će dalje biti sve ok?
Jeste li radile prenatalne testove? Ja imam 36 godina, za curicu sam radila Nifty, za blizance mi je doktor preporučio Panoramu…
Ja sam radila Harmony, a mislim da je Panorama najbolja za blizance. U svakom slučaju, mislim da je većina ovdje radila neki od testova. Sretno i kako su rekle i druge - samo opušteno koliko ide. Za blizanačku trudnoću je istina sve malo kompliciranije, ali opet individualno. Može biti problema, ali u ne mora... dan po dan i sretno 🤞😊
Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️
Mom dobrodošla! Cure su ti već sve napisale i stvarno poslušaj svaki savjet....pomalo i doći će i drugo tromjesečje kada je ipak psihički malo lakše.
Tina-Miha kako si ti? Jesi rodila?
Pidoca su dosle bebice doma? Kako napredujete?
Vicki Vale kako si ti? Mi smo u istom terminu pa me baš zanima kako si i kako se nosiš sa svime 😘
Cura i decko rođeni 3.3.2022. 🥰👶🏻👶🏼
Ja sam jutros ustala neka skrsena, samo bih spavala. A moram ici ganjati fragmine jer ih nema kod moje porodicne nit znaju kad ce biti 🤷🤦
Pa onda trazi od njih potvdru da nema pa nosi u fond da predam da bih dobila refundaciju. Vec osjetim da cu se iznervirati 🤔🤭🤪
Juce me je do suza doveo med tehnicar iz laboratorije jer sam pobogu dosla pola sata ranije po nalaz. Zamolila ga lijepo jer sam zurila kod hematologa. Nisam dobila nalaz, lakse se dogovorila sa doktoricom. Poslije je muz pokupio nalaz, nisam mogla ici opet jer bi mu se nagovorila svasta.
Ali dobra stvar je da mi je secer 4,2 pa se mogu opustit sa nekim malim slatkisem 😊. Mada pogled na vagu me predomisli. Trenutno sam na +8kg. Ali ipak sa malim rasterecenjem cu ici kroz koju nedelju na OGTT. Stim da mi je moj dr endokrinolog ukinuo glukofaz koji pijem zbog inzulinske rezistencije.
E sad kad sam se malo iskukala, da potvrdim da sam i ja radila Panoramu. Takodje svi kazu da je najbolja za blizanacku.
Veliki pozdrav svima 🥰
Palentica bas su jučer došle doma, u fazi smo navikavanja, noćas nisam oka sklopila 😁, ali nema veze neka su one meni napokon kući, prošlo je dugih mjesec ipo dana.
Moje curice rođene u 32 tjednu
Ema i Lara - 23.12.2021
Palentica bas su jučer došle doma, u fazi smo navikavanja, noćas nisam oka sklopila 😁, ali nema veze neka su one meni napokon kući, prošlo je dugih mjesec ipo dana.
Super, neka ste sad svi kuci. 🥰
Mene muci nesanica, vec sat vremena blejim u mraku, ja koja inace moze stojecki da zaspim. Trudim se ne okretati se previse da muza ne probudim.
Nisam gladna,nisam zedna,ne piski mi se...
Sortiraj odgovore
Najstariji