BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivana1207
    27. Listopad 2019. 19:51

marina285

Imam sina 8 godina i kćer 4 godine.
    Sutra onda moram pitati ovu drugu doktoricu što ona misli o utogestanima.
    Moje su bebe prije 2 tjedna bile 1200 i 1300 grama. Sutra ćemo vidjeti koliki su. Ne očekujem ništa previše, moj je problem moja maternica i zbog njena rogatog oblika mislim da ako dođu do 2 kg da mogu biti presretna. Upravo zato i mislim da neću još dugo izdržati. U prvoj sam trudnoći imala prsnuće vodenjaka tako da me s obzirom da su blizanci to isto da se ponovi, ne bi iznenadilo.
    U mojoj trudnoći maternica je pod velikim upitnikom izdržljivosti.

A kako je bilo s prethodnim trudnocama,sto se tice trajanja trudnoce?
    A bebe bi sad trebale dobivat oko 200g tjedno ja mislim.
    Javi sutra nakon pregleda.
    Ja se nadam da su moji dobili sto vise ovaj tjedan,moram se strpit jos par dana.
    Nadam se da ces sto duze dogurat💕

• Ivana1207
    27. Listopad 2019. 19:53

Ema1

Imam kćer 4,5g.

Onda sam dobro zapamtila😁
    Mislim da je Tammari prva trudnoca.

Jel vi sve cure idete na carski?

• marina285
    27. Listopad 2019. 22:14

Ja sigurno idem na carski. S obzirom na njihov položaj, gotovo mi je nemoguće prirodno roditi. Mali mi je u zdjelici, leži u obliku kao da je u jajetu, a curka je zadak, glavica joj udara meni gore u pluća. Ne dodiruju se, razdvojeni su, rogovi maternice su se tako rasporedili. Prva mi je trudnoća završila carskim rezom, prsnućem vodenjaka, taj dan ušla u 37.tt, a druga prirodni porod točno na termin. Isto je krenulo pucanjem vodenjaka, a ne trudovima.
    Uglavnom dajem prednost prirodnom porodu. Moj je bio savršen, oporavak kratak, a s carskim je to znatno duže. 

• Ivana1207
    28. Listopad 2019. 06:51

marina285

Ja sigurno idem na carski. S obzirom na njihov položaj, gotovo mi je nemoguće prirodno roditi. Mali mi je u zdjelici, leži u obliku kao da je u jajetu, a curka je zadak, glavica joj udara meni gore u pluća. Ne dodiruju se, razdvojeni su, rogovi maternice su se tako rasporedili. Prva mi je trudnoća završila carskim rezom, prsnućem vodenjaka, taj dan ušla u 37.tt, a druga prirodni porod točno na termin. Isto je krenulo pucanjem vodenjaka, a ne trudovima.
    Uglavnom dajem prednost prirodnom porodu. Moj je bio savršen, oporavak kratak, a s carskim je to znatno duže.

Jesu ti rekli u kojem tjednu planiraju carski ako ne krene nesto se dogadat samo od sebe?

Ja sam upoznata samo s prirodnim porodom i naravno navijala sam za njega i sad jer mi je to poznat teritorij.
    Sto se oporavka tice sve mi se cini individualno.
    Moja prija koje je rodika i na carski i na prirodno kaze da bi na carski opet,imala je lagan oporavak,odma mogla na noge itd,a nakon prirodnog jako lose stanje i dug oporavak.
    Moja dva prirodna poroda do sad su bili isti sto se trajanja i toga tice,razlika je bila u tome sto sam 1.put rezana bila i nisu me dobro ocistili pa sam nakon 10 dana imala kiretazu.Oporavak jako dug i bolan od svega,trebalo je misec dana da sidnem na stolicu izmedu ostalog.
    Drugi porod tijek isti ali bez rezanja,odma nakon poroda sam mogla sidit,setat,sve sama,ko da nisam rodila.
    Stvarno velika razlika.
    Al opet bi uvik birala prirodni porod kad god je moguc,carski je ipak operacija makar svi to rutinski dozivljavaju al...
    Pripremala sam se na tu mogucnost s blizancima al nadam se da ce ostat na tome da radam prirodno i da nece bit komplikacija.
    Samo nek nam svima na kraju sve bude dobro💕

PetraB
    28. Listopad 2019. 07:43

Jutro cure! Pa "zakotrljala" se ova tema 😊. Kad sam se prikljucila nije bas bilo aktivnih cura pa sam se prebacila na zimske bebe tak da sam vise tamo. Vidim ima vas pri kraju ovdje. E sad, kak sam imala dosta zaostataka za procitat nisam bas popamtila sve 🙈 (citaj skoro nista 🤦🏻‍♀️😅) pa ak sam previdjela negdje, oprostite... Jel ima koja sa jednojajcanim koji dijele posteljicu? Kakva je situacija? Moje curke dijele posteljicu al za sada je sve ok, samo sam na uzv-u u Petrovoj svaka dva tjedna kod Radosevicke. Kontrakcije imam od negdje 15-og tjedna al imala ih i u prethodnoj tak da me nije bas iznenadilo (inace ovo treca trudnoca, cetvrta zapravo al jedna je zavrsila spontanim). Obzirom na to koja je trudnoca, koliko imam godina i kakva je trudnoca ja se za sada osjecam super. Ali receno mi je da do 37. tjedna trudnocu treba privesti kraju jer postoji mogucnosti smrti jednoga u maternici tak da sredinom drugog ih ocekujemo.
    A sad krecem u borbu s odabirom kolica 🙈😅. Imate savjet kakav? 

url=https://lilypie.com][/url

• Ivana1207
    28. Listopad 2019. 09:33

PetraB

Jutro cure! Pa "zakotrljala" se ova tema 😊. Kad sam se prikljucila nije bas bilo aktivnih cura pa sam se prebacila na zimske bebe tak da sam vise tamo. Vidim ima vas pri kraju ovdje. E sad, kak sam imala dosta zaostataka za procitat nisam bas popamtila sve 🙈 (citaj skoro nista 🤦🏻‍♀️😅) pa ak sam previdjela negdje, oprostite… Jel ima koja sa jednojajcanim koji dijele posteljicu? Kakva je situacija? Moje curke dijele posteljicu al za sada je sve ok, samo sam na uzv-u u Petrovoj svaka dva tjedna kod Radosevicke. Kontrakcije imam od negdje 15-og tjedna al imala ih i u prethodnoj tak da me nije bas iznenadilo (inace ovo treca trudnoca, cetvrta zapravo al jedna je zavrsila spontanim). Obzirom na to koja je trudnoca, koliko imam godina i kakva je trudnoca ja se za sada osjecam super. Ali receno mi je da do 37. tjedna trudnocu treba privesti kraju jer postoji mogucnosti smrti jednoga u maternici tak da sredinom drugog ih ocekujemo.
    A sad krecem u borbu s odabirom kolica 🙈😅. Imate savjet kakav?

Eeej.
    Ja ti oko trudnoce ne mogu "pomoc" jer kod mene su dvojajcani,svako sam za sebe😁 citala sam puno o tom tvom slucaju,sad imam i prijateljicu koja ima istu situaciju kao ti al tek je na pocetku,isto mora cesce na kontrole i to je to.
    To je rizicnije nego da svako ima svoju posteljicu al srecom danas uz svu tehnologiju i redovne kontrole znam samo price sa sretnim zavrsetkom.
    Koji si sad tjedan?
    Kolica smo mi dobili od prijatelja koji imaju blizance, dorjan danny sport twin tako se zovu,to smo od pocetka planirali ili kupit rabljena ili posudit jer nam se nekako cinilo neisplativo uzet nova,nisu to ko kolica za jedno dite pa da ce se i kasnije koristit,sumnjam da cemo imat jos djece a pogotovo jos blizanaca a mislim da cu ih sto prije prebacit u kisobran kolica da mi bude lakse.
    Meni je isto 4.trudnoca,jedna zavrsila ranim spontanim.

PetraB
    28. Listopad 2019. 11:47

Ma ja sam kad smo saznali (i kad smo se odsokirali 🤣) citala i onda sam skuzila da je bolje da ne citam 😅 pa sam otvoreno razgovarala sa doktoricom u petrovoj (veterinar sam pa sam joj rekla da slobodno sa mnom u detalje moze). Pitala sam ju kakva je statistika, rekla je da je svakako na nasoj strani. Sutra sam punih 21 tjedana. 💪🏼😎 Kazem, za sad je sve ok, jednako rastu, imaju plodne vode koliko treba, u pon ce mi radit anomaly scan al ona kaze, kak me cesto prati, da je po njoj sve ok za sada. I da... Ne znam kak je kad su dvojajcani, al ja moram i na fetalnu ehokardiografiju jer su im ceste srcane mane 🤷🏻‍♀️. Uglavnom, pozitivna sam skroz oko svega. Moram 😊
    Da, kolica... Ma ja se vec kao odlucila za peg perego book for two (s jajima, bez kosare) a onda mi frendice koje imaju blizance vele da su njima vlakic kolica bolja, pa sad gledam bebetto for 2...isto smo htjeli polovna al moja teta inzistira da nam ona kupi nova kolica tak da sad opet prolazim nedoumice oko toga 🤣🤣🤣🤣

url=https://lilypie.com][/url

• marina285
    28. Listopad 2019. 16:57

Pozz
    Odradila i ja svoju kontrolu. Naravno, zaboravih pitati za utrogestane... Ugl dječica su ok, malo su sitniji. Oboje su dobili 300 g u 2 tjedna. Curka je sada 1500 g (nešto malo više), dečko je 1600 g. Samo da prijeđu 2000g i super.
    Znam da moram na carski, neće prirodno uopće ni dozvoliti, ali kad...još nisam pričala s doktoricom. Naručila me za 2,5 tjedna, tad ću biti u 34+1pa mislim da će mi tada i reći. Ako tijelo izdrži i ako bude sve ok, prije 36.tt neće ali će prije 38.tt sigurno. Barem je takva praksa u Osijeku.
    Mi smo danas odmah nakon pregleda kupili i kolica. Muž je na netu našao u jednoj trgovini u Osijeku. Neka Chipolino, 2300kn. S cijenom sam prezadovoljna i čine mi se ok, čvrsta. To je navodno neka rumunjska marka. Nisu ABC dizajn, nego su jedno pokraj drugoga...izgledaju mi ok. Dobiješ i zimske navlake.

• Slavujak
    28. Listopad 2019. 20:54

https://www.kolicazabebe.ba/bebetto-42-2017-kolica-za-blizance-set-3u1

Mi smo narucili ova, granica nam je blizu, pa nam se isplati. Trebala bi stici u trgovinu svaki cas. Jako se radujemo 🤩

• Ivana1207
    28. Listopad 2019. 20:58

PetraB super je sta si pozitivna,mislim da je to najvaznije jer je bitno da ti nisi pod stresom,to nikako ne cini dobro.
    Super sta je dosad sve dobro ssmo nek tako nastavi.
    Ja nisam morala radit to za srcane mane,valjda to ide samo u odredenim slucajevima.
    A za kolica nemam pametan savjet jer nisam nista ni gledala kad smo odma znali koja cemo dobit,neko bas voli vlakic shemu neko voli da su jedan kraj drugoga.
    Danas ima toliko modela da se tesko snac.

Marina285, jesi se ti sta otvorila vec?
    Ne mogu se sitit kolike su moje bebe bile u tim tjedima,senilna sam.
    Ja navijam da moji produ 2500g a ako to produ onds cu imat novi cilj,tako to ide😁

Mislim da je danas svugdi praksa da se  e pusta nakon 38 tjedana,tako sam ja svog dr svatila.
    Ja sam stvarno mislila da ce ih morat tirat iz mene s 38 tjedana al sad mi 36 pari cudo,imam dojam po svom tijelu da cu svaki cas.Iako bi bas volila jos 10 dana izgurat al sumnjam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.