Pozz
Evo ja u 35.tjednu, danas bila kod svog ginekologa po uputnicu za hospitalizaciju sljedeći tjedan, tj. u 36.tjednu.
Malo sam brbljala sa sestrom, ona mi veli da se blizanci ne drže do 40. tjedna htjeli ili ne htjeli oni izać.
Tako da, za dva tjedna računam da moji momci izlaze :D
Yaaaaaaay!!!!!!
Meni su rekli da ako do 38.tjedna ne krene porod sam da ce ga oni inducirat,prije su znali pustat dok ne krene samo ali vise ne,koliko sam svatila dr to je zato sta se pred sam kraj cesto nesto zakomplicira a blizanci sa 38 tjedana su zreli kao jedna beba s 40 pa nema nikakve potrebe cekat.
Meni su rekli da u 37 tjednu budu razvijeni kao jedna beba, uh, iako bih ja rađe 38 čekala možda...
Ne znam, nisam pametna, neka doktori odluče, o vinogradskoj sam samo najbolje čula, tak da se ne bojim da će ta odluka biti kriva ✊🏻
Wow, pa vi ste sve vec pri krajuu.. Nadam se da cete izdrzati sto dulje <3
Ja sam tek na pola puta, sljedeci tjedan pregled - nadam se napokon saznati spolove (dvojajcani su pa mozemo sve ocekivati).
Pisite svoja iskustva! S obzirom da mi je prva trudnoca, jos uvijek ne razmisljam o porodu nego samo o opremi koju trebam nabaviti :) Samo se nadam da ce biti prirodni porod.
Držim fige i palčeve
Samo pozitivno, i to je to!!
E da, i ako imate mogućnosti, upišite tečaj za trudnice, ne znam odakle ste, ali ako ste iz zg, ovaj u vinogradskoj je SJAJAN!!
Pozz
Evo ja u 35.tjednu, danas bila kod svog ginekologa po uputnicu za hospitalizaciju sljedeći tjedan, tj. u 36.tjednu.
Malo sam brbljala sa sestrom, ona mi veli da se blizanci ne drže do 40. tjedna htjeli ili ne htjeli oni izać.
Yaaaaaaay!!!!!!
Meni su rekli da ako do 38.tjedna ne krene porod sam da ce ga oni inducirat,prije su znali pustat dok ne krene samo ali vise ne,koliko sam svatila dr to je zato sta se pred sam kraj cesto nesto zakomplicira a blizanci sa 38 tjedana su zreli kao jedna beba s 40 pa nema nikakve potrebe cekat.
Meni su rekli da u 37 tjednu budu razvijeni kao jedna beba, uh, iako bih ja rađe 38 čekala možda…
Ne znam, nisam pametna, neka doktori odluče, o vinogradskoj sam samo najbolje čula, tak da se ne bojim da će ta odluka biti kriva ✊🏻
Meni je vec postalo toliko tesko da se ne bi bunila da izadu malo prije 38 tjedna ako je za njih to sigurno😁
Najbitnije da smo u okruzenju u koje imamo povjerenja pa da smo bar po tom pitanju mirne.
Ja imam 100% povjerenja u svog gin kod njega cu bit sve do ulaska u bolnicu a kako on radi dezurstva u bolnici on ce bit sa svim kolegama u kontaktu vezano za mene pa virujem da ce sve bit kako triba.
Ivana1207
Imam terapiju, utogestanima 2*2 . Meni je ovo definitivno najteža trudnoća. Prvenstveno zbog doktora i njihovih loših prognoza, savjeta i neiskustva sa situacijom u kojoj se ja nalazim tj moja maternica, a onda i zbog težine tj mučnine, žgaravica i sl., a onda i zbog prognoza oko bebača ( ona ima jednu arteriju u pupčanoj vrpci, on je navodno imao zrak u crijevima, a oboje su imali ciste u pleksusima koje su nestale...)
Ja ću na carski sigurno, oboje su zadak s tim da mi on više leži u zdjelici, a ona je naprijed.
Pozz
Yaaaaaaay!!!!!!
Meni su rekli da u 37 tjednu budu razvijeni kao jedna beba, uh, iako bih ja rađe 38 čekala možda…
Meni je vec postalo toliko tesko da se ne bi bunila da izadu malo prije 38 tjedna ako je za njih to sigurno😁
Najbitnije da smo u okruzenju u koje imamo povjerenja pa da smo bar po tom pitanju mirne.
Ja imam 100% povjerenja u svog gin kod njega cu bit sve do ulaska u bolnicu a kako on radi dezurstva u bolnici on ce bit sa svim kolegama u kontaktu vezano za mene pa virujem da ce sve bit kako triba.
Hahaha :D
Znači, suosjećam toooootalno!!!!
Mene ova dva manijaka rasturaju, cijelo vrijeme me mlate u rebra, vamo tamo, ne mogu više ni sjediti normalno jer nekako odu skroz gore tako da im doslovno mogu napipati nožice u rebrima, ako slučajno zaspem na leđima, budim se u agoniji, kao da će mi mjehur prsnuti, a s njim i ostatak organa+žgaravica, a ako predugo stojim(pola sata, tipa) imam osjećaj da će mi se trbuh rastvoriti.
Teški su ovi moji momci, i živahni bome.
Ivana1207
Imam terapiju, utogestanima 2*2 . Meni je ovo definitivno najteža trudnoća. Prvenstveno zbog doktora i njihovih loših prognoza, savjeta i neiskustva sa situacijom u kojoj se ja nalazim tj moja maternica, a onda i zbog težine tj mučnine, žgaravica i sl., a onda i zbog prognoza oko bebača ( ona ima jednu arteriju u pupčanoj vrpci, on je navodno imao zrak u crijevima, a oboje su imali ciste u pleksusima koje su nestale…)
Ja ću na carski sigurno, oboje su zadak s tim da mi on više leži u zdjelici, a ona je naprijed.
Žao mi je i nadam se da se držite nekako, meni lijevi momčić ima 3.stupanj hidronekroze :(
To je proširenje bubrežnog kanalića :(
Postoji mogućnost da nestane u prvom mjesecu, ali ne mora značiti, spominju se neke operacije i terapije antibioticima. Tak da suosjećam..
Ja se nekak trudim pozitivno gledati na to, iako mi nije svejedno.
Ivana1207
Imam terapiju, utogestanima 2*2 . Meni je ovo definitivno najteža trudnoća. Prvenstveno zbog doktora i njihovih loših prognoza, savjeta i neiskustva sa situacijom u kojoj se ja nalazim tj moja maternica, a onda i zbog težine tj mučnine, žgaravica i sl., a onda i zbog prognoza oko bebača ( ona ima jednu arteriju u pupčanoj vrpci, on je navodno imao zrak u crijevima, a oboje su imali ciste u pleksusima koje su nestale…)
Žao mi je i nadam se da se držite nekako, meni lijevi momčić ima 3.stupanj hidronekroze :(
Postoji mogućnost da nestane u prvom mjesecu, ali ne mora značiti, spominju se neke operacije i terapije antibioticima. Tak da suosjećam..
Ma više doktore ni ne slušam. Prije sam već napisala kako su savjetovali da jedno maknem, kad sam završila u bolnici jer sam pokupila virus i imala proljev dr mi rekla da je to samo početak agonije...od 18.tt nisam hospitalizirana, malci su ok, tako da sam na ignore s doktorima, odnosno s jednom, ova dvojica su mi ok (3 doktora mi vode trudnoću!)...
Ivana1207
Uh..bas mi je zaj zbog svih tih stresova,svasta mi zene prodemo,na kraju je najbitnije da ave bude ok al treba izdrzat i dogurat nekako do kraja.
Nadam se da ce sve bit ok i da ces izdrzat i do 38.tjedna ako je tako najbolje za bebe.
Tammara,
Bas tako,zivahna ekipa i teska.vise ne znam di stanu,na sve strane lupaju,sve me boli,hodam ko pingvin i zapusem se samo dok pricam.
Kad cujem da zena rodi dvoje a svaki po 3500g dode mi lose jer ne znam kako je to nosila u sebi.
Meni su u 33.tjednu bili 1900g curica a djecak 2100.Bas me zanima stanje sad za dva dana kad idem.
Ivana1207
Ma više doktore ni ne slušam. Prije sam već napisala kako su savjetovali da jedno maknem, kad sam završila u bolnici jer sam pokupila virus i imala proljev dr mi rekla da je to samo početak agonije…od 18.tt nisam hospitalizirana, malci su ok, tako da sam na ignore s doktorima, odnosno s jednom, ova dvojica su mi ok (3 doktora mi vode trudnoću!)…
Mozda je tako i najbolje da su ti na ignore jer samo ti sve to radi stres.
Drzim fige da doguras do kraja i da sve bude ok.
Nadam se da cemo za mjesec dva pisat o tome kako placu,ne spavaju itd a sve su to slatke muke kad sve prode dobro.
Sortiraj odgovore
Najstariji