Charlies hvala 😊
Ja sam rofila u Petrovoj sva tri puta. S tim da je ovo prvi put da sam bila na odjelu za carski. Kao i prva dva puta, imam samo pozitivna iskustva.
PetraB puno hvala što si napisala svoje iskustvo nakon poroda.....vjerujem da kada rodiš nemaš puno vremena za pisanje po forumima ali nama koje sve to čeka itekako dobro dođu iskustva vas koje ste to prošle😊 . Ja isto planiram roditi u Petrovoj i ovo mi je super dobro došlo da znam kako sve funkcionira 😊
Evo da se i ja pridružim ovoj veseloj družinijoš sam friška trudnica, danas sam 9+1. Neki dan bila na uzv-u, doktor jako zadovoljan, bebice fino rastu i veće su za skoro tjedan dana nego kaj se meni vodi trudnoća.
flower93 meni je doktorica od vitamina preporučila Pregnazon complete-malo ih je teže naći za kupiti ali meni odgovaraju. Na početku sam imala mučnine a one mi ih nisu pojačavale što je bio veliki plus i zato sam ih nastavila uzimati. Po preporuci doktorice uzimala sam po 1 dnevno do 20.tj a sada 2×1 iako na njima piše da se uzimaju uvijek dvije.
Ja sam radila kombinirani probir u bolnici i još uz to Panorama test. Njega smo odabrali jer smo vidjeli da je jedini koji može odvojiti dna blizanaca od dna majke te jednog od drugog tako da može svakoga posebno analizirati pa čak i otkriti točno spol oba (pošto drugi testovi mogu samo otkriti prisutnost y kromosoma što znači da je jedan sigurno dečko ako a za drugog se ne bi znalo u slucaju dvojajčanih). Isto tako bitno je znati da kod blizanačkih trudnoća je moguće samo testirati trisomnije 21,18 i 13 te ako su jednojajčani još samo dodatna 2 dok se kod jednoplodnih trudnoća testira na čak preko 50 ako se dobro sjećam. Nadam se da sam bar malo pomogla😊
Keti13 nema na cemu. Drago mi je da sam pomogla barem malo. Ono sto sam jos htjela napisati... Ne znam kako i koliko ce vas imati pomoc neciju u pocetku no smatram da je bolje da pomoc bude bazirana na kucanstvo (kazem, ja govorim iz svog iskustva jer mi uopce nemamo pomoc i nekih prica koje sam cula od drugih mama blizanaca koje su pomoc imale) a da oko blizanaca budete najvise vi i muz jer u nekom trenutku cete ionako morati postati dovoljno "samostalni" u roditeljstvu, da se tako izrazim 🤭. Pomoc oko kuhanja, spremanja, peglanja prihvacajte uvijek i stalno 😅 (ja tek sad srfedjujem zaostatke s peglanjem) a klincima se posvetite vi i dragi.
I jos nesto... Ukoliko cete roditi carskim rezom, pazite na sebe, ne naprezite se, neka vam netko doda bebe za hranjenje, muz neka premata... Ja sam otpocetka bila bedasta i hmradila sve solo jer je muz kuhao, speemao i brinuo o starijima pa mi nekako bilo glupo...na kraju mi rana zarasla tek nakon 4 mjeseca. 3 puna mjeseca sam imala konstantno one sterilne gazena ta dva dijela koja niau zarasla. I da... Pogotovo mame kojima blizanci nisu prvi a vjerujem da isto vrijedi i za one kojima jesu... Uzmite steznik i pitajte prilikom vadjenja kopci (vade se 6. dan) kada mozete poceti nositi. Ja nisam odmah i nakon skoro 5 mjeseci i dalje izgledam kao da sam 5 mjeseci trudna. Znam da vam to nije prioritet sada ali vjerujte, nakon svega sto prodjete, pozeljet cete se skinuti iz trudnicke odjece, ja jos nisam. Ne radi se o visku kg vec je trbusna stijenka toliko oslabljena da nista ne moze drzati organe na mjestu.
Uf, eto... Kako cu se sjetiti necega, uletit cu... A ako vas jos nesto zanima, pitajte 🤗
url=https://lilypie.com][/url
Keti13 nema na cemu. Drago mi je da sam pomogla barem malo. Ono sto sam jos htjela napisati… Ne znam kako i koliko ce vas imati pomoc neciju u pocetku no smatram da je bolje da pomoc bude bazirana na kucanstvo (kazem, ja govorim iz svog iskustva jer mi uopce nemamo pomoc i nekih prica koje sam cula od drugih mama blizanaca koje su pomoc imale) a da oko blizanaca budete najvise vi i muz jer u nekom trenutku cete ionako morati postati dovoljno "samostalni" u roditeljstvu, da se tako izrazim 🤭. Pomoc oko kuhanja, spremanja, peglanja prihvacajte uvijek i stalno 😅 (ja tek sad srfedjujem zaostatke s peglanjem) a klincima se posvetite vi i dragi.
I jos nesto… Ukoliko cete roditi carskim rezom, pazite na sebe, ne naprezite se, neka vam netko doda bebe za hranjenje, muz neka premata… Ja sam otpocetka bila bedasta i hmradila sve solo jer je muz kuhao, speemao i brinuo o starijima pa mi nekako bilo glupo…na kraju mi rana zarasla tek nakon 4 mjeseca. 3 puna mjeseca sam imala konstantno one sterilne gazena ta dva dijela koja niau zarasla. I da… Pogotovo mame kojima blizanci nisu prvi a vjerujem da isto vrijedi i za one kojima jesu… Uzmite steznik i pitajte prilikom vadjenja kopci (vade se 6. dan) kada mozete poceti nositi. Ja nisam odmah i nakon skoro 5 mjeseci i dalje izgledam kao da sam 5 mjeseci trudna. Znam da vam to nije prioritet sada ali vjerujte, nakon svega sto prodjete, pozeljet cete se skinuti iz trudnicke odjece, ja jos nisam. Ne radi se o visku kg vec je trbusna stijenka toliko oslabljena da nista ne moze drzati organe na mjestu.
Uf, eto… Kako cu se sjetiti necega, uletit cu… A ako vas jos nesto zanima, pitajte 🤗
Hvala vam na savjete 🙏🙏🙏🙏 citam i kazem aha ok tako cu i ja 😅😅 sretno za cure 💕💕 mi smo sada 31.tjedan cekamo curicu i decka prva trudnoca tako da je sve novo al valjda cemo se snac samo da bude zdravlja 🥰
Drage moje, evo da se javimo…
Nocas je pukao jedan vodenjak u 04:15h, radjen carski i dosle su bebice na ovaj svet u 06:40h dva decaka…
3300 gr 49cm i 2650 gr 47cm, dobili su 10ke🥰❤️❤️💚💙
Čestitam 💙💙 puno srece i zdravlja vama i vasim bebicama!! Javite se kad stignete kako idu prvi dani. U kojem tjednu ste rodila?
Keti13 nema na cemu. Drago mi je da sam pomogla barem malo. Ono sto sam jos htjela napisati… Ne znam kako i koliko ce vas imati pomoc neciju u pocetku no smatram da je bolje da pomoc bude bazirana na kucanstvo (kazem, ja govorim iz svog iskustva jer mi uopce nemamo pomoc i nekih prica koje sam cula od drugih mama blizanaca koje su pomoc imale) a da oko blizanaca budete najvise vi i muz jer u nekom trenutku cete ionako morati postati dovoljno "samostalni" u roditeljstvu, da se tako izrazim 🤭. Pomoc oko kuhanja, spremanja, peglanja prihvacajte uvijek i stalno 😅 (ja tek sad srfedjujem zaostatke s peglanjem) a klincima se posvetite vi i dragi.
I jos nesto… Ukoliko cete roditi carskim rezom, pazite na sebe, ne naprezite se, neka vam netko doda bebe za hranjenje, muz neka premata… Ja sam otpocetka bila bedasta i hmradila sve solo jer je muz kuhao, speemao i brinuo o starijima pa mi nekako bilo glupo…na kraju mi rana zarasla tek nakon 4 mjeseca. 3 puna mjeseca sam imala konstantno one sterilne gazena ta dva dijela koja niau zarasla. I da… Pogotovo mame kojima blizanci nisu prvi a vjerujem da isto vrijedi i za one kojima jesu… Uzmite steznik i pitajte prilikom vadjenja kopci (vade se 6. dan) kada mozete poceti nositi. Ja nisam odmah i nakon skoro 5 mjeseci i dalje izgledam kao da sam 5 mjeseci trudna. Znam da vam to nije prioritet sada ali vjerujte, nakon svega sto prodjete, pozeljet cete se skinuti iz trudnicke odjece, ja jos nisam. Ne radi se o visku kg vec je trbusna stijenka toliko oslabljena da nista ne moze drzati organe na mjestu.
Uf, eto… Kako cu se sjetiti necega, uletit cu… A ako vas jos nesto zanima, pitajte 🤗
Hvala vam na savjete 🙏🙏🙏🙏 citam i kazem aha ok tako cu i ja 😅😅 sretno za cure 💕💕 mi smo sada 31.tjedan cekamo curicu i decka prva trudnoca tako da je sve novo al valjda cemo se snac samo da bude zdravlja 🥰
🤗
url=https://lilypie.com][/url
Hvala svima na divnim savjetima i iskustvu kojeg ste podijelile sa suprugom smo imali kroz vikend baš detaljan razgovor o tome i zajedno smo odlučili da nećemo ići na nikakav Harmony i slične testove. Odradit ćemo anomaly scan i to je to, ostalo stavljamo u Božje ruke i vjerujemo da će sve biti ok. Danas nam je čak i previše toga dostupno, rekla bih. Na kraju me sve to samo zbuni.
Još sam malo pričala s jednom prijateljicom koja je nedavno rodila i ima autoimunu bolest, medicinska je sestra i išla je na sve žive i nežive dostupne testove. Sad iz ove perspektive kaže da ne bi išla ni na 1/3 toga. Sama sebi je preveliku paniku digla.
S nestrpljenjem čekam da iduća tri tjedna prođu i da vidim svoju ekipu kaj radi
Hvala svima na divnim savjetima i iskustvu kojeg ste podijelilesa suprugom smo imali kroz vikend baš detaljan razgovor o tome i zajedno smo odlučili da nećemo ići na nikakav Harmony i slične testove. Odradit ćemo anomaly scan i to je to, ostalo stavljamo u Božje ruke i vjerujemo da će sve biti ok. Danas nam je čak i previše toga dostupno, rekla bih. Na kraju me sve to samo zbuni.
Još sam malo pričala s jednom prijateljicom koja je nedavno rodila i ima autoimunu bolest, medicinska je sestra i išla je na sve žive i nežive dostupne testove. Sad iz ove perspektive kaže da ne bi išla ni na 1/3 toga. Sama sebi je preveliku paniku digla.
S nestrpljenjem čekam da iduća tri tjedna prođu i da vidim svoju ekipu kaj radi
Drago mi je da ste tako odlucili, u potpunosti se slazem sa tobom, vjeruj da ce sve biti dobro i bit ce ❤❤
Kako ste cure vi, ima li kakvih novih pregleda? Dali vi pijete uz prenatalne vitamine dodatno i folnu kiselinu?
Evo mi smo jucer obavili anomaly scan. Sve je uredno i u pravim mjerama.
Jedino je preporuka da mi se svaka 3 tjedna radi cervikometrija da se nebi cerviks skracivao.
Meni moj gin do sada to nije mjerio.
Bebe su skoro na 500grama, potvrdeno su decko i cura 🥰🥰🥰🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji