Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hany92
    16. Listopad 2020. 17:32

mmammaa

Evo, iskocilo mi na face-u zasto se mlijeko uvodi nakon 1. godine zivota. Nemojte se ljutit 🙈
    https://ibb.co/F6Y2XwW

Da ja cu se toga drzati🙂
    Bar do te godine dana,mada mislim da ce moj kasnije krenut u vrtic pa se ne brinem oko hrane koje daju tamo,jer cu ga doma probat hranit ispravno.Rade dajem hranu od koje ima koristi.Normalno jednom tjedno kad poraste ga cokoladica ili keksi nece ubiti ali da ne postane glavna ishrana.Ja ucim iz meni bliskih primjera.Moja seka uzasno puno jede slatkog,mama nam ima secer i ona jadna dobila i pika se inzulinom, pretila je,ima 11 god.Stalno im drzim prodike ali ne vrijedi.Moji su tu krivi jbg.Kuha se i sve ali ona se ubija u slatkom.Eto,pa bi ja probala fkt neku naviku kvalitete mu ubaciti,barem osnovno..a dalje ovisi o njemu🍇🥦🌶🍌🍋🍗🥩🍳🍛

https://lb1f.lilypie.com/BzEbp2.png

Jahanara
    16. Listopad 2020. 17:58

Skoljka probala i ja sa AD al nece. Zapravo mislim da on ne zna piti na bocicu, tako sam bar zakljucila danas kad sam mu vodu davala. Dudu od bocice samo zvace, nikako onaj pravi guc napraviti. Bas cu probat nocas sa AD opet.  Iskreno, volila bi da nauci piti jer sta ja znam sta vrijeme nosi. Kad je mala bila beba smjernice za KM su bile godinu dana i tako sam i uvela, al sam joj i dalje radila AD ujutro i navece i drago mi je da jesam jer smo pola godine bili u fazi da je par namirnica jela pa mi je taj AD bio spas.
    .
    Svakako sam za to da se do godine dana isproba sve. Nisam za slatkise i sokice, zivot je pred njih najest ce se i tog. Bitno im je stvoriti zdrave navike al opet ne pretjerivat u tom. Poznanica je sa svojoj malom pretjerivala u zdravom i zavrsila mala u bolnici sa godinu i par mj, problem jer mala nista ne jede od normalne hrane. 
    .
    Skoljka mozes sa bilo kojim povrcem palentu napraviti, bit ce fino sigurno. 

sagi
    16. Listopad 2020. 18:26

Hany i Jahanara slažem se, ja planiram uvest što više povrća, voća i zdravih žitarica do godine,a onda ćemo vidjeti. Trudit se da jede što manje gluposti, ali dat mu povremeno i čokoladu, pudingić. Sigurno mu neću branit kolače, a za prvi rođendan će moć umočit prstiće u tortu bez drame. Naposljetku, i ja jedem čokolino i linoladu na žlicu 🤦‍♀️Mislim da nije dobro u ničem pretjerivati. Baš mi frend priča kak šogorica od nj cure ne daje uooće slatko malom, sad je imao dvije godine i nije mu pustila da proba svoju tortu. To mi je već too much. I onda gs baka našopa nutelom 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mom3
    16. Listopad 2020. 19:48

Sto se kravljeg mlijeka tice, mi kupujemo domace svjeze podojeno svaki drugi dan. Starija ga voli i bas je fino. Imamo srece da smo uopce nasli nekog tko ima par krava i uzgaja ih kao nekad, bez kemije i kljukanja antibioticima.

Corinne
    16. Listopad 2020. 20:36

Ja sam bila kao ta cura sa zimskih. Kupila sam Ad iz očaja, mali je pojeo bez problema, ali nije ništa bolje spavao. Par dana sam čekala to spavanje ali ništa.
    .
     Sad sam ponovno kupila kutiju, samo se nikad ne sjetim da iskopam bočice iz špajze.

My baby
    16. Listopad 2020. 21:05

Nema se tko ljutiti jer smo mi isto razlicitih razmisljanja i oko dojenja i davanja namirnica.ja isto ne mislim kupovat ad i mislim dojit do godinu a dotad ce vec imat cjelovite obroke tri puta dnevno.mladju sam dojila god dana ta nije ni nacrtan ad htjela nikakav a starija je pila bez problema no do nekih devet mj nisam joj vise davala.u svemu sto jedemo nazalost ima i antibiotika i svega.nisfa nije prirodno ni domace(osim ako imas svoje domace i nespricani),nazalost i kroz zivot ce sami jest govna koliko god ih mi stitili.no to je moje razmisljanje svako ima nesto svoje pa ja uvazavam vas sve kako god.volim vas😀❤️

16. Listopad 2020. 23:07

Pa svakako je majcino mlijeko brze probavljivo, nije nikakvo otkrice da djeca od umjetnog mlijeka bolje spavaju. Isto tako kad se odviknu od sise prespavat ce i noc, kako onda nece biti gladni (valjda 🤷). Meni dojenje po noci nije tlaka, jest da sam zombi al sta sad, jos malo i to ce zavrsiti. Veci mi je problem ako ne zaspi nakon podoja 😡 
    No cak evo da sad zelim ja ne znam kak bi on pio bocicu jer isto samo zvace i bezveze ju navlaci, isto kao i dudu, uopce ne zna sto bi s njom. 😁 Vj bih probusila malo vecu rupu pa nek tece 😂

Libica
    16. Listopad 2020. 23:43

Mellorine

Evo nisam ni znala sto svekrva predlaze jer D tako se cesto budi po noci, sad mi muz rekao, da nadrobim petita i mlijeka. To bi i moja mama dala, a eto meni nema smisla. Frend od muza se hvali da je svo troje djece na kravljem mlijeku od 3mj i smije se sto ih je pedica pitala da jesu oni socijalni slucaj. Eto ja takvo nešto nebi. A da vas pitam da li onda koristite vi mlijeko tipa u palacinkama i kolacima kad sebi pravite. Ili biljna koristite?

Ma nismo si mi striktno zabranili mlijeko, znam ga u kuhanju i kolacima koristiti, al nekad mi je cak i finije zobeno ili bademovo za kolace ili kad si radim neke pahuljice jer su prirodno slatkasta.. Prije sam jako voljela mlijeko i za zed mi nije bilo boljeg nego casa hladnog mlijeka, ali otkad ga ne pijem cistog malo mi se nekako i zgadilo, vise osjecam taj neki "aftersmek" kad progutam. A prestala sam jer sam imala problema s kosom pa sam dobila savjet od dermatologa da manje mlijeka. Pa sam krenula svasta citati o kravljem mlijeku, a i od tad mi je i zeljezo dobro. Jogurt i sireve normalno jedemo

Beba V. ❤

sagi
    17. Listopad 2020. 05:16

Jutro, 
    Eto drugo buđenje i hranjenje, oko pol 2 je jeo, al i zaspao odmah. A i zaspao je u 7 tak da super. Damo da sad zaspi još 🤞
    My baby ❤️
    Malina o tom potom kak prespavaju noć onda, nećakinja nikad nije prespavala noć, a ne doji nekih 4 mjeseca 🙈🙈

sagi
    17. Listopad 2020. 06:51

Ii očito mu je do 4.40 bilo dosta  😵 prerano sam ga pohvalila 🤦‍♀️🤦‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.