Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sagi
    16. Listopad 2020. 12:32

mmammaa

Evo, iskocilo mi na face-u zasto se mlijeko uvodi nakon 1. godine zivota. Nemojte se ljutit 🙈
    https://ibb.co/F6Y2XwW

Haha, to i ja vidla jučer,. Nisam ni čitala ostalo, samo ovaj dio "Majčino mlijeko za bebe, kravlje za tele" 😂
    Ali to je više zaš kravlje mlijeko nije ok umjesto majčinog ili ad-a. Nitko u biti niš ne kaže zaš je kao štetno ak tipa napraviš griz na mlijeku il neš tipa toga. Jedino sam pročitala da smo mi jedini sisavci koji piju mlijeko drugih sisavaca i da nam ne treba 🤷‍♀️
    Mislim svejedno, ja ne mislim nikakvo mlijeko (nit kravlje nit ad) davat dok doji, a isplanirala sam si dojenje do godinu dana. Jest će jogurt i sir 😁

16. Listopad 2020. 14:38

mmammaa

Evo, iskocilo mi na face-u zasto se mlijeko uvodi nakon 1. godine zivota. Nemojte se ljutit 🙈

I ja sam to vidila i svasta sam ja i prije vec citala o kravljem mlijeku. Ali opet ponavljam imamo domace jer svekrva ima krave. Također  nece piti litru mlijeka dnevno nego ce ga pojesti u palacinkama il muffinima il tako nesto slicno. Starijoj sam npr cokolino davala, mlađoj evo ne mislim jer mi se ono cini gore neg mlijeko. Ali ako pogledas kakvih gluposti danas klinci pojedu, mlijeko kao namirnica je na kraju super. Jer izludi vise i sa babama i monticima i kinder jajima i cokoladicama jer mi starija obozava i voce i povrce pa kud joj onda te gluposti guras, dobile su dozvolu za jednu glupost do dvije na dan. I naravno da nema ljutnje pa sve smo tu da recemo svoje misljenje. 

16. Listopad 2020. 14:58

I onda dodu u jaslice i dobiju zgance na mlijeku ili toplo mlijeko i snitu kruha s marmeladom a oni bogci ne znaju sta je to.

skoljka
    16. Listopad 2020. 15:40

mmammaa

A zasto bi se netko ljutio 🤷🏻‍♀️ evo ja ne jer sam istog misljenja, za to ovo i jeste forum da svi imamo svoje misljenje i da bude prihvaceno kao takvo bez ljutnje jel tak. Ovo se svakako odnosi na one prakse kako su nas hranili sa mlijekom, petitom itd... od 3.mj zivota. I misli se na svjeze mlijeko, ne na preradjeno. 

skoljka
    16. Listopad 2020. 15:56

A je danas za rucak dobio palentu i jogurt, pa on se davio u tome 😋
    Ne znam sa cim da ju sutra iskombiniram 🤷🏻‍♀️

Sagi super za spavanac. I moj je nocas odspavao perfektno ali strah me da sam ja stavila mjericu vise ad, uvijek pazim na to, nadam se da  nisam ali to mi jedino pada na pamet jer mi nije jasno kako je tako spavao i jos mi muz danas kaze da sto sam A u 6 probudila da se on samo meskoljio da uopce nije bio budan, a ja ga digla i on se razbudio i bio sat vremena buda pa do 9 opet spavao. 

Vama koje dojite a bebe vam se previse po noci bude zasto ste protiv toga da isprobate sa ad. Na Zimskim ima mikio curka se sa malom muci vec 9 mjeseci sa spavanjem, mala bi cicala valjda cjelu noc. Curama bilo neugodno joj reci da joj je djete gladno ali su je nekako navele da proba sa ad, a muz teski protivnik ad bio, a ova jadna bila doslovni zombi, nije znala za sebe.. Ugl ja odulji skroz. Zena pocela praviti ad kao napravit ce 100ml mala u cugu popila i njene dvije sise izdojila, mala nesto bolje spavala ali nakon prvog budjenja opet ista stvar. I ona njoj napravi ad skoro 300 i njene dvije cice, djete spava savrseno, raspolozeno, pred jutro se probudi sisa i nastavi spavat. Zakljucila je da nije imala dovoljno mlijeka za nocne potrebe bebe ili joj nije bilo dovoljno hranjivo. Nije se nimalo pokajala sto je uvela ad jer joj je sad beba i po danu pocela normalno spavati jer je pocela spavanje povezivati. 

16. Listopad 2020. 16:02

Evo nisam ni znala sto svekrva predlaze jer D tako se cesto budi po noci, sad mi muz rekao, da nadrobim petita i mlijeka. To bi i moja mama dala, a eto meni nema smisla. Frend od muza se hvali da je svo troje djece na kravljem mlijeku od 3mj i smije se sto ih je pedica pitala da jesu oni socijalni slucaj. Eto ja takvo nešto nebi. A da vas pitam da li onda koristite vi mlijeko tipa u palacinkama i kolacima kad sebi pravite. Ili biljna koristite?

16. Listopad 2020. 16:07

Skoljka evo moja nece ni hipp ni babylove ad i vjerujem da koji god proba da ga nece htjeti. Jer ako ona skuzi 1 mjericu u kasici i nece je da jede kako da onda bocu popije. Nama je palenta i kruska npr. super, ali neznam jel zelis vocne kombinacije ili da ti bude kao rucak da je povrtna, mozda b.tikva

sagi
    16. Listopad 2020. 16:18

Skoljka u Kašicama dosta kombiniraju palentu s kruškom i/ili jabukom.
    A i s ciklom i edmu.
    I brokulom (ne znam dal si uvela ) i jogurtom.
    Mellorine inače koristim trajno mlijeko, iako znam da je svježe bolje 😁 

skoljka
    16. Listopad 2020. 16:54

Mellorine

Evo nisam ni znala sto svekrva predlaze jer D tako se cesto budi po noci, sad mi muz rekao, da nadrobim petita i mlijeka. To bi i moja mama dala, a eto meni nema smisla. Frend od muza se hvali da je svo troje djece na kravljem mlijeku od 3mj i smije se sto ih je pedica pitala da jesu oni socijalni slucaj. Eto ja takvo nešto nebi. A da vas pitam da li onda koristite vi mlijeko tipa u palacinkama i kolacima kad sebi pravite. Ili biljna koristite?

U tipa palacinke i tak negdje gdje se izgubi to mlijeko, isto kao i jaje, svakako bi ga stavljala, ali ovak kao tvoj frend sto je davao ne bi sigurno 😂😂

skoljka
    16. Listopad 2020. 16:56

Ma povrtna kombinacija mi treba za rucak. Ujutro nismo doma pa ce dobiti twglicu ali da smo doma napravila bi mu za dorucak tak sa kruskom to mi zvuci finoo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.