Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anita91
    13. Rujan 2020. 16:14

Ja sam sad nedavno par dana imala smedji iscjedak i reko sad ce svaki cas menga ali nista 🤷‍♀️

• Pupi30
    13. Rujan 2020. 16:37

Jahanara

Pupi na taj nacin hvatanja za ruke i podizanja pedijatri provjeravaju tonus misica kod beba. To se nikako ne preporuca da mi radimo s njima.
    .
    Tesko je bebu sprijeciti da nesto radi sto moze al ako to nije ispravno mozemo ih malo usmjeriti. Recimo moj kad radi taj most, okrenem ga na trbuh- nece uvijek da bude al bar pokusam. Mala se isto tako povlacila sa trbusnjacima u kolicima, to nisam sprjecavala jer jednostavno nisam mogla ni znala kako. Dok je bila u kolicima pustila sam je al nisam to poticala kod kuce. Trebali bi iz poze vrtnog patuljka. Mala se posjela sa 6,5-7mj tako. Do tad nisam dala da je bilo tko posjeda ili da sjedi u krilu.
    .
    Menga- nisam dobila. Zeljno je iscekujem jer ovako se bojim samo da ne bi slucajno bila trudna a ne znala to.

Ne mislim da bi ih trebalo poticati,naravno...Ne znam, moj podize glavu kad lezi na ledjima isto tako nekad napravi most...ne kao ovaj na slici nego manji i stvarno mi pedijatrica nije nista rekla vezano za to i nije mi palo na pamet da to nisu dobri znakovi.

13. Rujan 2020. 17:00

Pupi30

Vaki

Jahanara

Jutro cure!
    Budjenje svaka 2 sata🥴
    .
    Tnx cure na odgovorima. E Corinne bas to bude sav nabrijan🤣
    .

Mellorine dize se u most. Evo slikehttps://ibb.co/DKLK5cB a to za trbusnjake, to jos ne radi. Al isto ne znam kako to zaustaviti kad krene, pogotovo u kolicima.
    Znaci vec se posjeda lagano, bravo 👏

Kako to uspije? Bit će gimnastičara na ovoj temi…
    Moj radi svakakve ludorije, kao da je od gume.
    Mellorine - moj se uhvati za kolica i digne se, tj. sjedne. Spustim ga i on opet. Kaj da radim? Ne potičem ga na to, iako znam da ne smije ne znam kako da to spriječim!?
    I da, počeo je puzati natraške. Sigurna sam da se ni to ne smije. Nije to valjda neka loša indikacija…

Meni nije jasno ako se hvata za kolica i podize da bi ga ti trebala sprijeciti u tome.Po meni su to gluposti…Ako dijete to moze i zeli zasto nebi smjelo? Meni je to napravio kod pedijatrice…tj ona ga je uhvatila za ruke i on je napravio trbusnjak i ona je rekla BRAVO,PRAVI SI DECKO….Pogotovo ako to radi dijete od 5 plus kao tvoj Vaki…Opcenito su mi glupa ta pravila jer nisu sva djeca ista.

Pedijatri tako provjeravaju reflekse i gledaju koliko beba cvrsto glavu drzi. Cudi me da te ped nije upozorila da to ne radite sami. Ped isto tako bebe stavi kao na noge da provjeri reflekse, ali to nikako nebi mi trebali raditi. Strucnije objašnjenje imas na netu kakve tocno oni to reflekse provjeravaju. Dizanje trbusnjacima kasnije moze uzrokovati probleme sa leđima. Nije stvar da se bebu zaustavlja jer je nesto rano napravila nego zato sto to nepravilno radi sto moze ostaviti posljedice. 

• Pupi30
    13. Rujan 2020. 17:22

Mellorine

Pupi30

Vaki

Jahanara

Jutro cure!
    Budjenje svaka 2 sata🥴
    .
    Tnx cure na odgovorima. E Corinne bas to bude sav nabrijan🤣
    .

Mellorine dize se u most. Evo slikehttps://ibb.co/DKLK5cB a to za trbusnjake, to jos ne radi. Al isto ne znam kako to zaustaviti kad krene, pogotovo u kolicima.
    Znaci vec se posjeda lagano, bravo 👏

Kako to uspije? Bit će gimnastičara na ovoj temi…
    Moj radi svakakve ludorije, kao da je od gume.
    Mellorine - moj se uhvati za kolica i digne se, tj. sjedne. Spustim ga i on opet. Kaj da radim? Ne potičem ga na to, iako znam da ne smije ne znam kako da to spriječim!?
    I da, počeo je puzati natraške. Sigurna sam da se ni to ne smije. Nije to valjda neka loša indikacija…

Meni nije jasno ako se hvata za kolica i podize da bi ga ti trebala sprijeciti u tome.Po meni su to gluposti…Ako dijete to moze i zeli zasto nebi smjelo? Meni je to napravio kod pedijatrice…tj ona ga je uhvatila za ruke i on je napravio trbusnjak i ona je rekla BRAVO,PRAVI SI DECKO….Pogotovo ako to radi dijete od 5 plus kao tvoj Vaki…Opcenito su mi glupa ta pravila jer nisu sva djeca ista.

Pedijatri tako provjeravaju reflekse i gledaju koliko beba cvrsto glavu drzi. Cudi me da te ped nije upozorila da to ne radite sami. Ped isto tako bebe stavi kao na noge da provjeri reflekse, ali to nikako nebi mi trebali raditi. Strucnije objašnjenje imas na netu kakve tocno oni to reflekse provjeravaju. Dizanje trbusnjacima kasnije moze uzrokovati probleme sa leđima. Nije stvar da se bebu zaustavlja jer je nesto rano napravila nego zato sto to nepravilno radi sto moze ostaviti posljedice.

Ma ne, ne radimo to doma sami 🤣 Samo nisam znala kad sami to rade da ih se treba sprijeciti...sad znam 🙈

sagi
    13. Rujan 2020. 17:53

Mi se vratili, bilo nam je lijepo, al je doma najljepše. 🥰
    Svratili i u Fužine prošetat oko jezera za pauzu. a gužve tamo koma.. I jučer je u hotel došlo više ljudi tako da se nisam osjećala sigurno. Moji doma su pozitivni na koronu pa sad malo više pazimo 😞

T radi most kad je nervozan kod presvlačenja, rekla neuropedijatru i rekao je da je ok kad je to samo ponekad i da je normalno da rade kod nervoze, al da ak to radi često, onda treba nešto poduzeti.

A mengu nisam još dobila i uopće mi ne fali 😁

skoljka
    13. Rujan 2020. 18:45

Sagi bas mi zao, sad nemozete do njih, a imala si planove. Ajd bar vam je biko lijepo na moru, jel se bebac okupao?

E da i meni mendga nije bila bolna, ja sam odradila 3 runde. Tocno nakon 4 mjeseca dobila..

Sad sretnem susjedu i sva sretna da mi saopsti da joj unuka prohodala, 10 mjeseci. Ja gledam reko sta stvarno prohodala veli daaaa za rukice je vodimo ali se brzo umori  ( 🙄🙄??) i pokazuje ona meni video.
    Bilo mi toliko zalosno gledat da nisam progovorila na guzicu bi ja mislim. Znaci drze curicu za rukice a ona jedva koracice pravi jos je oni nogama poguruju, uzas, i nakon par koraka na guzu padne, izgledalo mi ko izivljavanje na djetetu, a oni svi sretni i smiju se. Nemogu vjerovati da im to njena mama da da rade, jer ona radi kod fizijatra, vjerujem da sve bolje od mene zna sto i kako treba sa bebama. Velim ja zasto ju tak vode pa ona nemoze jos tako hodat, da sta se tek podigla da uz namjestaj hoda, veli ova pa da pa sad je ucimo da hoda, pa reko nemoze ona to ona se sam dize pa polako da nauci koracati i biti stabilna, da to nije dobro tak ju voditi, i ova me otpravi da sta nije da se tak djeca uce hodati. 

13. Rujan 2020. 18:55

Skoljka, to ti je sve Jugoslavija. Od savjeta kamilice sa secerom, prerano sjedenje, prerano hodanje i masa drugih stvari.
    .
    Mybaby, i ja idem prvi put ginu isto 17.! Nisam uspjela ranije. 
    .
    O opet ne kaka 10.dan. Cackala prvi put sa toplomjerom ali nije nista izaslo. Sutra cemo onda cepic 🤷

sagi
    13. Rujan 2020. 19:41

Skoljka da, mislim da samo iz neznanja to rade, iskreno ni ja dok nisam ostala trudna nisam znala da se ne smije, nisam obraćala pozornost ko to radi, ko ne. Sad je druga priča  🙈
    Da, ma samo da im prođe , tata, brat, šogorica i mala nećakinja nemaju simptome baš, a mami je bilo dosta loše, al prolazi. 🤞
    Da, u bazenu je bio u Fredovom kolutu, a u moru sam mu ja močila noguce, stavila ga potrbuške, mlatarao 🤭

sagi
    13. Rujan 2020. 19:50

Eto jedna s bazena 😁 zanemarite muža koji se skriva iza 🤭😂
    https://ibb.co/YW1LV9n

Mom
    13. Rujan 2020. 20:27

Od moje menstruacije ništa, nekako je ni ne očekujem uskoro jer dojim pa kao dođe kasnije. Ni ne fali mi. Mada mi toliko živaca nekad nedostaje da se mislim, možda bolje da je imam pa bi se imalo unormalila. 🤦‍♀️

Evo mi na moru 10 dana, svaki dan je okupamo, nije plakala. 

Želja za seksom nula bodova. Probali 3x, uopće se ne mogu opustiti. Valjda od poroda ostane, fizički najveću bol si tu doživio i sad se opusti. Teško. Ne da mi se ni probavato više. Za sad. 
    A odnos sa mužem se dosta promijenio. Sav fokus mi je na njoj sad i energija i jednostavno sam preumorna. Kako je s vama? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.