Hvala na dobrodoslici svima 🤗
Bori li se neka mama sa migrenama i svim popratnim simptomima, povracanje, dijareja...?
Malina muž vjerojatno tak sebe uvjerava da je sve ok. Budi iskrena, nemoj se praviti jakom, komuniciraj mu svaki put kad osjetiš da više ne možeš. Isplači mu se.
Natjeraj ga da ode sam u šetnju, kolko izdrže izdrže, 5 minuta, 5 minuta.
Mwni muž predvečer ide s njim u šetnju. Nekad
su za 15min natrag, nekad za sat i pol. To mi je reset i kad je težak dan jedva čekam da muž završi s poslom.
Inače mi je nakon izlaska iz bolnice odmah bilo koma, hormoni me oprali, plakala, onda sam bila psihički još gore jer ja inače nisam takva i kaj je sad to.
Malina skroz te razumijem, mislim da je to normalno, pogotovo za nas mame po prvi puta u kombinaciji sa djetetom koje je zahtjevno i ne spava, moj je takav od prvog dana, a i u bolnici su mi sestre to potvrdile..ja sam ugl.dobro, ali isto se ponekad slomim, recimo prekjucer sam bas bila uzasno iscrpljena, ipak je sad vec 3mj proslo s takvim tempom i pogotovo nespavanje to me satrlo, kak se veli!Toliko sam bila umorna da isto nisam mogla zaspati, doslovno mi je sumilo u usima i vrtilo mi se dok sam legla..tak da i ja bi najrade zapalila nekad i spavala cijeli dan, ali nekak onda sve prode dok mi se mali mis nasmije i skupim snagu za dalje..Ja svaki dan cekam da samo krene normalno spavati, a nekak mi se cini da cu se ja prije morati naviknuti da cu spavati normalno za par godina tek😂😴😭
Sagi, da, morat ce sam sam krenuti i gotovo, ako zeli jos djece, a i mene 😂
.
Lilo,ja, al zasad sam OK,nisu tako jake kao na pocetku trudnoce. Sto te zanima?
Malina skroz te razumijem, mislim da je to normalno, pogotovo za nas mame po prvi puta u kombinaciji sa djetetom koje je zahtjevno i ne spava, moj je takav od prvog dana, a i u bolnici su mi sestre to potvrdile..ja sam ugl.dobro, ali isto se ponekad slomim, recimo prekjucer sam bas bila uzasno iscrpljena, ipak je sad vec 3mj proslo s takvim tempom i pogotovo nespavanje to me satrlo, kak se veli!Toliko sam bila umorna da isto nisam mogla zaspati, doslovno mi je sumilo u usima i vrtilo mi se dok sam legla..tak da i ja bi najrade zapalila nekad i spavala cijeli dan, ali nekak onda sve prode dok mi se mali mis nasmije i skupim snagu za dalje..Ja svaki dan cekam da samo krene normalno spavati, a nekak mi se cini da cu se ja prije morati naviknuti da cu spavati normalno za par godina tek😂😴😭
Bejb, tocno tak kak si rekla 😁😁 a valjda treba jos malo malo stisnuti. Kad si razmislim, dojenje je najljepsa i najteza stvar na svijetu 😁😍
Malina tak sam se ja osjećala prvi put. Znaci umorna sam toliko bila da sam zaspala na zubarskoj stolici, a putem do tamo sam razmišljala kak bi bilo dobro da sletim s ceste da odspavam malo - eto do te sam se faze dovela! Komuniciraj, svaki put reci muzu kako se osjećaš, isplaci se... meni je prva bila koma spavač i kad sam po noći prestala gledati na sat ili se sekirati koliko se puta probudila sam se preporodila, ostavila sam je sa sobom u krevetu i evo dve godine poslije spava u svojoj sobi. A vrijeme leti nevjerojatno brzo.
Malina08 I ja sam prvi put mama i isto znam biti bas lose, pogotovo onih 6 prvih sedmica.. A onda se grizem zato sto sam lose.. Mislim da bi lakse bilo da imamo ikakvu pomoc, ja sam u drugoj drzavi od porodica sama sa muzem a kako je korona niti mogu poci niti neko moze doci... :/
Migrene, meni su gore nego ikad.. Je li nesto pijes?
Malina08 I ja sam prvi put mama i isto znam biti bas lose, pogotovo onih 6 prvih sedmica.. A onda se grizem zato sto sam lose.. Mislim da bi lakse bilo da imamo ikakvu pomoc, ja sam u drugoj drzavi od porodica sama sa muzem a kako je korona niti mogu poci niti neko moze doci… :/
Migrene, meni su gore nego ikad.. Je li nesto pijes?
To je sjebano :(
.
Za migrene sam isla neurologu, dobila imigran tablete, mozes dojiti a njima ali moras se izdajati 12h i baciti mlijeko. Zasad nisam imala takvu migrenu nakod poroda da sam morala uzeti imigran. Jako su mi pomogle akupunkture, migrene su skroz ublazene i traju pola dana.
Jesi probala crnu kavu, limun,i magnezij i brufen? Zna pomoci. Magnezij pijem svaki dan, onaj od Twinlaba, prije spavanja. I TANKANJE vodom
Malina tak sam se ja osjećala prvi put. Znaci umorna sam toliko bila da sam zaspala na zubarskoj stolici, a putem do tamo sam razmišljala kak bi bilo dobro da sletim s ceste da odspavam malo - eto do te sam se faze dovela! Komuniciraj, svaki put reci muzu kako se osjećaš, isplaci se… meni je prva bila koma spavač i kad sam po noći prestala gledati na sat ili se sekirati koliko se puta probudila sam se preporodila, ostavila sam je sa sobom u krevetu i evo dve godine poslije spava u svojoj sobi. A vrijeme leti nevjerojatno brzo.
Miki 😘🤗
Htjela sam jos pitati… Da li netko od ovih mama sto imaju prvu bebu se osjecaju iznimno psihicki lose? Prvenstveno zbog nespavanja… Mene prebaci navecer a i tokom dana uzasno plakanje, znam prelezati po 3 sata s malim i ne mogu zaspati, a i po noci je tako. Toliko sam iscrpljena. Nekad se uhvatim da ne znam sloziti recenicu, ili ju ponavljam vise puta jer mi se plete jezik. Muz ga ne zna cuvati ni pola sata, stalno mi se vracaju u sobu. Po noci mali spava a ja se rostiljam po krevetu. Pred jutro MOZDA zaspim. Sad vise ni ne znam ni sto je san,a sto java. Dode mi da zapalim travu i prekinem dojiti jer imam osjecaj da cu izgoriti 😵
U svaku setnju moram s njima, hodam samo sto se ne srusim
Drzi se zeno💐❤
Imala i ja na pocetku ali moje sunasce me drzalo da ne padnem i muz bio podrska,i dalje je.Sad samo vidim da je ono sve u bolnici kaj smo imali ostavilo trag na mene..zivci su mi tanji i nekad sama sebe ne prepoznajem.Kao da imam panicni napad.. ljudi ne razumiju.
I hormoni su ti to isto.Dobro je da isplaces nego u sebi.Ja inace teske emocije rijesavam placem(pod tusem)
https://lb1f.lilypie.com/BzEbp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji