AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Srculence3
    20. Ožujak 2023. 12:45

Pozdrav Ljubice i pozdrav curama💖💖💖
    I mene zanima to savjetovanje za donaciju. Iskreno jedva čekam krenuti s tim. Tratinčice, u kojoj ste fazi?

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Tratinčica123
    20. Ožujak 2023. 15:13

Hej drage žene,
    Kada nam je direkcija hzzo poslala sve što nam je potrebno, da bi određeni dio platili oni- između ostalog piše- potrebna pisana potvrda o provedenom psiholoskom ili psihoterapijskom savjetovanju. 
    Pa sam onda ja zvala jer nisam bila sigurna što je to.
    To je 1 posjet PSIHOLOGU ( u bolnici ili privatno svejedno je) gdje ćete dobiti potvrdu da razumijete gdje idete, što idete i dat će mišljenje jeste li vi spremni na to, a usput smo ugodno razgovarali sa psihologinjom i dobili par korisnih savjeta.. 🤷‍♀️
    Nama na papiru piše da smo dobro informirani, spremni, pričamo otvoreno o tome bablablabla..itd.
    Dakle, u ovom je slučaju je obavezno to "obaviti". 
    .
    E pa evo, mi smo sve skupili, u četvrtak idemo u Zagreb pa sam zvala direkciju da ćemo doći osobno donijeti sve što treba pa naš slučaj ide na obradu.
    Nadamo se da će do 31.5 biti odobreno!🙏🙏
    .
    Čekam da mi jave iz Praga datum za online konzultaciju,  pa da znamo sve točno o protokolu i svemu što moramo imati. 🤗

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

momtobe2022
    20. Ožujak 2023. 17:42

Pozdrav!
    Sorry, spojilo mi se putovanje i neke obiteljske proslave + sve spakiraj i raspakiraj. Oduvijek sam bila preloša u tome. 
    Tratinčice, beskrajno mi je žao zbog rezultata mTese 💔 ali drago mi se da već uzdignute glave gledate naprijed držeći se za ruke ❤️❤️‍🩹 To liječi. 
    Ah, apstinencija… Smiješno, ali već sam navila na to kroz proteklu godinu 😂 2-3 tjedna oko transfera, oprezno do prvog uzv, pa opet 5-6 tjedana zabrane zbog rizika prijevremenog poroda, pa 6 tjedana nakon poroda. 🤯 Sve što ću reći je da ‘gdje ima volje, ima i načina’ 😅
    Da, nama ne odluka HZZOa došla poštom na moje ime. 
    Nama je odobren IVF ICSI. 
    Povrat sredstava (osim za autobusnu kartu) nije moguće naknadno ostvariti. 
    Od restorana u blizini klinike preporučujem Bejk Buu (losos Wellingthon i tatarski biftek su top!), Deco (uglavnom riblji restoran, vlasnik Hrvat, svi pričaju ‘naš’ jezik), ima i jedna predobra pizzerija u kojoj smo bilo 3x, ali ni muž ni ja se ne možemo sjetiti imena. Ako se sjetimo do lipnja, javim. 😂 
    Tratinčice, nadam se da ćeš uskoro imati termin za konzultacije i da ćeš znati detalje. Vjerojatno će prije određivanja terapije trebati i testovi na trombozu. Mene je to oduševilo jer se kod nas rade tek nakon par spontanih pobačaja ili neostvarenih trudnoća, a uz pravovremeno uzimanje lijekova moguće je to spriječiti. Ti se nalazi čekaju dosta dugo… Par tjedana ako dobro pamtim. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    20. Ožujak 2023. 20:57

Momtobe, ženo pomislila sam da si nas zaboravila🤣
    Znači kod vas je bila ludnica zadnjih dana, vidimo mi nešto tebe nema.. 🙈
    Hvala za podršku, mi smo skroz ok. To smo i očekivali, mi smo svoje davno otugovali, idemo uskoro po našeg bebača, nema sretnijih od nas🥳
    .
    Znam da si pisala, ali možeš li ponovit.
    Koliko se otprilike čekali to odobrenje od kad ste predali sve? Ja se nadam da će od 23.3 do 31.5 doc.. 
    Hvala za preporuke!! Budemo isprobali, taman muž gleda i mozga sta cemo sve obići 🙈🤣🤣
    .
    Ja sam pretage za trombozu sve već napravila, oni su mi već prije nekih mjesec dana poslali da imaju sve moje potrebne nalaze i da ništa više ne trebaju. 
    I da, odlična stvar, slažem se!😁
    .
    Pitanje, za lijekove? Hoće li oni meni sad na konzultacijama reći sta ću ja morati od lijekova uzimati i kako ih onda nabavljam,  odnosno gdje ih nabavljam? Kako to ide?
    Znam da si ti kupovala, ali ako ja nebi kupovala, gdje i kako se to onda podiže? 
    Pitat ću kad se čujemo s njima ali evo..  ako znaš??

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    20. Ožujak 2023. 21:53

Super za nalaze! Vi onda samo spakirate kofere i krećete 🥰 Ne sjećam se baš točno, ali rekla bih da smo čekali više od mjesec dana, a manje od dva. 

Mi smo se samo dopisivali, nismo imali online konzultacije, pa kad sam sve skupila i poslala onda su mi napravili tablicu što od lijekova za stimulaciju uzimati i u kojoj količini. Recept za njih mi nije mogla dati moja gin. iz doma zdravlja. Ona je zvala hzzo da vidi smije li i rekli su da ne. 🙄 Da ih dobijem preko hzzo-a trebala sam se naručiti u Petrovu da mi oni daju recept. Mislim da se trebaš javitibu neku bolnicu u tvojoj blizini koja ima ivf odjel, ali najbolje ti to još dobro provjeri. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    21. Ožujak 2023. 07:28

momtobe2022

Super za nalaze! Vi onda samo spakirate kofere i krećete🥰Ne sjećam se baš točno, ali rekla bih da smo čekali više od mjesec dana, a manje od dva.

Mi smo se samo dopisivali, nismo imali online konzultacije, pa kad sam sve skupila i poslala onda su mi napravili tablicu što od lijekova za stimulaciju uzimati i u kojoj količini. Recept za njih mi nije mogla dati moja gin. iz doma zdravlja. Ona je zvala hzzo da vidi smije li i rekli su da ne.🙄Da ih dobijem preko hzzo-a trebala sam se naručiti u Petrovu da mi oni daju recept. Mislim da se trebaš javitibu neku bolnicu u tvojoj blizini koja ima ivf odjel, ali najbolje ti to još dobro provjeri.

Pa ja se  nadam da je tako, čekamo termin za konzultacije. Eto bas iz tog razloga ih želim, da mi sve bude jasno u detalje.. najviše zbog tih lijekova i samog protokola,  ostalo kužim 🤣
    Ok, super,  onda se nadam da će biti do kraja 5 mj odobrenje. Jedino ne znam da li moram čekati to odobrenje da bih podigla lijekove ili mogu i prije toga.. 🙄😶 u našem gradu nema Ivf bolnica, tako da ćemo morati preko Zagreba ili Osijeka. Valjda će mi oni to reći kad se čujemo online..🤷‍♀️
    Hvala ti puno ženo!❤

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    21. Ožujak 2023. 10:48

Hej curke.. nadam se da ste mi sve dobro :) @Tratincice bas mi je drago sto krecete i mogu misliti kako ste uzbudjeni da krece sve :) joj, ja sam potonula skroz, to ganja je i cekamje nalaza, opet ce proc citava godina :( da li znate mozda jel m tese rade i ljeti? Jer evo jos sve nalaze nemamo i nema sanse da dodjemo prije ljeta na red 😓 i nista meni nije jasno vise jojj, ni to za donaciju pa lijekove itd od kud kreniti i takoo🤷🏻‍♀️ iskreno, najradije bi odmah da idemo u Prag i krenemo s donacijom pa naknadno obavimo m tese i vidimo da li bi se sto naslo.. pvo cekanje ubija

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Crvenkapica94
    21. Ožujak 2023. 16:20

ljubica123

Crvenkapice, ja sam baš nedavno tražila neku vrstu terapije koja bi mi pomogla nositi se sa ovim, i isto sam naišla na ovu Helenu. Sad si me baš potakla da se prijavim, prijavila sam se na listu čekanja i iskreno se nadam da neću dugo čekati jer mi je baš potrebno…
    Tratinčice, kakvo ste vi savjetovanje odradili za donaciju, je li ima neko posebno savjetovanje ili?
    Pozdrav ostalim curama

Hej, evo da ti odgovorim. Ja nisam uopće dugo čekala, dobila sam njen mail u roku od tjedan dana mislim. Pošalje ti link na kojem možeš odabrati termin i možeš ga otkazati ili prebaciti 24h prije (ako nešto iskrsne). U početku smo ja i muž mislili skupa na partnersko savjetovanje, ali nikako se nismo mogli izorganizirati jer radimo u suprotnim smjenama. I tako kad je prošla m-tese, muž je rekao da on ipak radije ne bi, ja sam onda dogovorila sama. Iako mi je Helena rekla da nekad kada radi samo sa ženama traži da njen partner/muž dođe na bar jedan temin, nekad samo da posluša. Pa je moj muž na to rekao da mu to nije problem 🙂
    Svakako dok čekaš termin kupi ovu knjigu o kojoj sam pisala prije. Odlična je! ❤️

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

• ljubica123
    21. Ožujak 2023. 20:59

Hej Crvenkapice, baš sam danas dobila mail od nje i imam rezerviran termin sutra tako da jedva čekam . Trebala sam to puno prije još napraviti... za sada ću krenit sama, ali vjerujem da će se muž priključit ponekad...

Lola, ne znam za Rebro je li rade preko ljeta mtese, ne znam zašto ne bi radili, ali sigurno je da ćete čekat par mjeseci na red. Nama se isto nije dalo čekat toliko, pogotovo jer se navodno radilo o opstrukciji pa smo se odlučili za Cito i dobili termin u roku od tjedan dana. Za Rebro je sigurno plus jer je besplatno i mislim da je hp nalaz puno detaljniji i jasniji. 

👩(92) - sve ok
    🧑(95) Azoospermija, Anejakulacija
    02/23 M-TESE - neuspješno

Lotta33
    22. Ožujak 2023. 09:25

Pozdrav svima,

mozete mi reci sto tocno partner treba imati od pretraga spolnih bolesti i briseva? Ja sam napravila sve (klamidija, ureaplasma, hpv, itd.), pa me zanima sto on jos mora? I kako se provodi ta pretraga, je li dovoljan uzorak urina ili se radi bris kao nama zenama? Hvala unaprijed na odgovoru :)

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.