AZOOSPERMIJA

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

momtobe2022

Broj poruka: 229

Prijavi adminu

Tratinčica123

Hvala ti od srca na podijeljenoj priči.🤗
    Sve sam pročitala i mislim da sam sve shvatila…
    Ako muževi nalazi budu i dalje išli u ovom smjeru, mislim da će mi tvoja priča biti od velike koristi.
    Dakle, ako sam dobro shvatila, cijeli postupak tamo nema šanse da pokriva hzzo? 🙄
    Hvala ti puno!🥰

Nema na čemu. Bude li potrebno nije mi problem sve napisati i puno detaljnije u temi predviđenoj za to, ali ovo su ugrubo najvažniji dijelovi. 
    Tako je, nema šanse da hzzo pokrije baš sve. Mi smo izvukli maksimum (pokriveno je otprilike pola troškova). Jedino smo lijekove platili, a nismo morali. Mogli smo čekati Petrovu koja me za izdavanje recepta naručila za 3 mjeseca kad bi mi svi nalazi koje sam prikupila za postupak prestali vrijediti i sve bih morala ponovo. 🤯 Nisu imali razumijevanja čak ni kad sam objasnila situaciju. Zato smo lijekove kupili preko privatnog recepta i tako uštedili vrijeme i živce. 
    Hzzo na vas u postupku donacije ne gleda kao par kad je financiranje u pitanju i oni pokriju povratnu kartu autobusom za jednu osobu kao i smještaj (i PCR test jer smo putovali u doba korone). Naravno da na postupak ne putujete sami 😅 ali iz njihove perspektive pratnja nije potrebna, pa ju i ne plaćaju… 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Alice

Broj poruka: 201

Prijavi adminu

Tratinčica123

Alice

Još jednom oprostite na tako dva duga postaPridruzila sam se od danasvama na ovoj temi iako vidim da nas nema bas puno ali svaka riječ i savjet svima su nam dobrodosli u ovako teskoj situaciji s tom dijagnozom.
    Svakoj od vas zelim svu srecu u ovoj prici koja ce imati sretan kraj za svaku od nasTipkamo se i dalje
    Hej 🤗 evo, ima nas još..
    Prvo, pročitala sam vašu priču, zaista mi je žao.
    Mi smo isto tek prošli mjesec saznali za muževu dijagnozu, on je imao tumor, pa vjerujemo da je to razlog takvoj dijagnozi..
    Mi smo naručeni u čet za ponoviti spermio, a 5.10 kod dr.Hauptmana pa se nadam da će nam dati neke smjernice za dalje.. Ugl, na samom smo početku..
    Želim ti sreću!❤

Hej☺️ Sve se razumijemo kakav je osjecaj kad cujemo dijagnozu. Ali malo se priberes, prihvatis to i guras naprijed iskoristiti sve opcije koje postoje. 💪🏻 Dr.Hauptman je zaista vrhunski strucnjak sto se toga tice tako da vam zelim svu srecu i naravno cekam da cujem sta ce vam reci🤞🏻❤️ 
    I mi smo na samom pocetku, to nam je i najgore sada jer ne znam gdje bi isli na razgovor kod koga, koja je poliklinika najbolja😞 Doslovno smo izgubljeni ali negdje treba krenuti, iako mi zasad jos ne planiramo kretati u postupak vec zelimo unaprijed cuti misljenja da znamo na cemu smo.

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

Alice

Prijavi adminu

Momtobe2022 bas je i meni drago sto si podijelila sve vaznije informacije jer dobro je i to znati kao opciju😊
    Znam da dosta parova ide u Češku opcenito sto se tice neplodnosti i ivf postupaka cak rade nego ovdje kod nas. A dosta i nasih poznatih je upravo tamo islo na postupak poput Maje Šuput i sl., samo sto to naravno nije javno podjeljeno😐
    Ocito su u Češkoj puno veci izgledi i uspjesnost🤷🏼‍♀️

vitamin D 25000
    12/22 otkriven hashimoto

Tratinčica123

Broj poruka: 2214

Prijavi adminu

Hvala puno na odgovoru, ako zaista dođemo do toga kroz par mjeseci, voljela bih da ostvarimo neki kontakt pa da budem više upućena. 😊
    Nas sad čeka kompletna obrada muža, a onda ćemo znati na čemu smo.. ali nekako je lakše kad čovjek zna sve opcije..🤗
    ...
    Da, stvarno je teško saznati za takvu dijagnozu, ali jednostavno moramo se pomiriti s tim..jer, nema nam druge.. 
    Želim nam svu sreću 🤗

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Srculence3

Broj poruka: 510

Prijavi adminu

Pozdrav Alice i Tratinčice, dobrodošle i ubrzo otišle na neke vedrije teme Alice mi smo imali M-TESE dakle mikroskopski traženje i nije našla ništa, još čekamo histopatološki nalaz (2ipo mjeseca).  Tratinčice, zlatno pravilo azoospermije je da dok se ne otvori ništa se ne zna, pa kakvi god hormoni i ostali nalazi bili. Jednostavno nema pravila. I da postoje slučajevi gdje spermogram u nekom periodu varira od azoo do normo. Ne bih ti htjela davati lažne nade, ali zbilja prenosim ono što su meni doktori pričali. 
    Momtobe hvala na vrijednim informacijama, nisam znala da u slučaju donacije postoji ikakva refundacija HZZO, možda bi stvarno bilo dobro da otvoriš temu na to, jer su to jako vrijedne informacije koje bi jako puno značile.❤️

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

momtobe2022

Broj poruka: 229

Prijavi adminu

Alice

Momtobe2022 bas je i meni drago sto si podijelila sve vaznije informacije jer dobro je i to znati kao opciju😊
    Znam da dosta parova ide u Češku opcenito sto se tice neplodnosti i ivf postupaka cak rade nego ovdje kod nas. A dosta i nasih poznatih je upravo tamo islo na postupak poput Maje Šuput i sl., samo sto to naravno nije javno podjeljeno😐
    Ocito su u Češkoj puno veci izgledi i uspjesnost🤷🏼‍♀️

Jedan od razloga veće uspješnosti je u tome što Česi redovito koriste Embryo glue. Privatna poliklinika IVF u Zagrebu je dio grupe Pronatal (Češka) te usko surađuju kad je u pitanju klasičan IVF, ali i donacija. Možda oni imaju mogućnost korištenja te Embryo gluea, ali to bi trebalo provjeriti. Koliko znam, u RH se inače nigdje ne koristi. 
    Evo, možda i ova informacija kome bude od koristi. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123

Broj poruka: 2214

Prijavi adminu

No-give-up

PozdravAlice i Tratinčice, dobrodošle i ubrzo otišle na neke vedrije temeAlice mi smo imali M-TESE dakle mikroskopski traženje i nije našla ništa, još čekamo histopatološki nalaz (2ipo mjeseca). Tratinčice, zlatno pravilo azoospermije je da dok se ne otvori ništa se ne zna, pa kakvi god hormoni i ostali nalazi bili. Jednostavno nema pravila. I da postoje slučajevi gdje spermogram u nekom periodu varira od azoo do normo. Ne bih ti htjela davati lažne nade, ali zbilja prenosim ono što su meni doktori pričali.
    Momtobe hvala na vrijednim informacijama, nisam znala da u slučaju donacije postoji ikakva refundacija HZZO, možda bi stvarno bilo dobro da otvoriš temu na to, jer su to jako vrijedne informacije koje bi jako puno značile.❤️

Da, to mi je jasno. Muž je napravio tek 1 spermio, u petak ide ponoviti. Onda ćemo imati 2 nalaza, pa će možda biti malo jasnija slika..  🤷‍♀️
    Mi čekamo pregled kod urologa pa se nadamo nekom sljedećem koraku uskoro.. 

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Alice

Prijavi adminu

No-give-up

PozdravAlice i Tratinčice, dobrodošle i ubrzo otišle na neke vedrije temeAlice mi smo imali M-TESE dakle mikroskopski traženje i nije našla ništa, još čekamo histopatološki nalaz (2ipo mjeseca). Tratinčice, zlatno pravilo azoospermije je da dok se ne otvori ništa se ne zna, pa kakvi god hormoni i ostali nalazi bili. Jednostavno nema pravila. I da postoje slučajevi gdje spermogram u nekom periodu varira od azoo do normo. Ne bih ti htjela davati lažne nade, ali zbilja prenosim ono što su meni doktori pričali.

Hvala ti na odgovoru, posto si procitala vjerojatno moje postove i onaj sa nalazom, da li se recimo nakon TESE moze ici raditi M-TESE naspram ovakvog muzevog nalaza od TESE sta mislis? Jer nama nitko nije ni predlozio M-TESE, cak ni dr.Hauptman, mislili smo da se to kod nas ni ne moze raditi😐🤷🏼‍♀️

vitamin D 25000
    12/22 otkriven hashimoto

Lucy08

Broj poruka: 1111

Prijavi adminu

Pozdrav drage zene 🤗 bas mi je drago da nas se vise ovdje okupilo radi bolje izmjene iskustava. Slabo sam na forumu jer sam u fazi pauze od MPO... Nakon svega sto sam procitala do sada definitivno bi u Hrvatskoj jedino isla u Cita kod dr Radovnikovic. U Cita pri ET koriste embrio glue i assisted hatching koji je ukljucen u cijenu. 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Srculence3

Broj poruka: 510

Prijavi adminu

Pozdrav Lucy, kako si mi ?
    Alice koliko znam može se M-TESE iza TESE raditi i sigurno je veća šansa jer se sa metodom TESE uzimaju nasumično uzorci, ali sto se tiče nalaza to ti ne mogu reći kolika je šansa. Mada po meni je sve to varijabilno i ukoliko se pogodi terapija može značajno promijeniti situaciju na bolje.
    Tratinčice, ima li kod vas novosti?

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.