AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • verujem
    05. Lipanj 2024. 07:36

Molim vas, dajte sebi vremena, dajte sebi prilike da prebolite ❤️❤️🫂🫂 Ja sam nekako pri svakoj pomisli da mi je teško, pomišljala na suprugove roditelje koji su takodje imali problem, moj suprug je rodjen posle 15 godina pokušavanja. Tako da draga naša Lolo, plači, vrišti u jastuk, radite šta vama prija, ne slušajte savete ljudi koji nisu u ovome, jer niko ko nije prošao kroz postupak VTO ne zna o čemu priča, niko ne zna koliko je tu strahova, padova, borbe, pomisli "zašto se ovo baš meni dešava", tuge, očaja i boli. Samo te još jednom molim, nemojte odluku o odustajanju, pa ni bilo koje druge odluke donositi dok ste ranjivi ❤️ Šaljem ti puno zagrljaja 🫂🫂🫂🫂🫂🫂Hvala ti na pitanju, ja sam za sada ok, nekako sam u strahu, zbog PCOS i nekako od kad znam za tu dijagnozu, brinem šta će biti kada budem trudna, a od kad znamo za dijagnozu azoo, ta briga je postala mnogo veća 🙄🙄

• verujem
    05. Lipanj 2024. 07:42

blue33

Cure, pokusavamo s doktorom Emreom razjasnit jedno pitanje al evo iz treceg pokusaja mislimo da ne shvaca sta zelimo pitat😅
    Mi bi ove godine otisli na micro tese i ako se nesto nade, smrznuli bi i kroz iducu godinu bi se vratili. Jel se transfer moze odradit toliko kasnije ili mora bit odmah? Koliko se smrzavanjem na duzi period gubi kvaliteta spermica?

Nama je moj ginekolog pre odlaska kod Emrea rekao da je bolje raditi sa svežim spermatozoidima i svežim jajnim ćelijama, da veću šansu ima smrznuti embrion, nego posebno zamrznuti spermatozoidi i jajne ćelije. E sad, pošto je nama Emre davao 50% šansi za pronalazak spermatozoida, njegov plan na početku za nas je bio da prvo radimo MicroTese, da se zamrznu spermatozoidi, pa da kasnije dodjemo na spiraviju jajnih ćelija i mi smo se složili sa tim, da ja ne bih prolazila kroz stimulaciju ukoliko njemu ne pronadju spermatozoide. 
    Mislim da jednom zamrznuti spermatozoidi ne gube dalje na kvalitetu, koliko god da stoje zamrznuti.
    Je l' vam je rekao kolike su šanse za pronalazak spermatozoida?

• MaricaZna
    05. Lipanj 2024. 12:38

Pozdrav svima i hvala na komentarima.
    Čestitam trudnicama <3
    Moji odgovori:
    Partner je kod Hauptmana privatno radio pregled s UZV. Ima varikokelu, ali ne jako i dr.je rekao da sumnja da je do toga. Prema nalazima se čini da je hipergonadotropni gonadizam, zbog hormona i blage ginekomastije na jednoj strani.
    U međuvremenu smo se mailom i whatsupom čuli i s dr.Emreom i dr.Tanselom.
    Obojica su rekli da bi mu davali hormonsku terapiju, s tim da Tansel želi prvi pregled uživo i jedan spermiogram tamo, i nako  toga dogovara točnu terapiju.
    Isto tako, Emre je rekao da možemo prvo raditi microTese pa smrznuti spermije ili odmah raditi ICSI, a Tansel nas je nazvao na whats upp poziv i tako odgovarao na pitanja i izricito naglasio da bi radio samo ako ja paralelno idem na stimulaciju jer ako nađe samo npr 4 spermija na operaciji i smrzava ih i odmrzava, velike su sanse da ih ne preživi dovoljno.
    Obojica su nam poslala cjenike, to cu napisati u iducem postu kad dođem kući, tako da svi imaju novi info.
    Također obojica su naglasila da moramo donesti potvrdu o braku jer u Turskoj moraš biti oženjen, pa mi sad planiramo i matičara.
    Mi se sad odlučujemo između obojice doktora, ovako na prvu su oba ostavila dobar dojam, puno bolji od većine liječnika s kojima sam ikad imala posla u Hrvatskoj.
    Ja sam na svoju inicijativu otišla kod ginekologa i tražila uputnicu za sve moguće hormone, briseve i slično, tako da se provjerim prije svega.
    Kako ste vi komunicirale s ginekolozima tamo, odmah po dogovoranju za muževe operacije preko maila, ili tek kad tamo odete?
    Hvala :)

• MaricaZna
    05. Lipanj 2024. 12:57

Pozdrav, evo cijene od zadnjih mjesec dana.Dr.Emre Bakircioglu nam je pisao ovako:
    ''2000 euro for MicroTESE and if we find sperm 500 euro for 1 year freezing. 3000 euro for ICSI plus 1000 euro for medication
    You may pay 750 euro with card for microTESE and rest with cash."Asistentica od dr.Tansela Kaplancana nam je na whapp poslala sliku cjenika MOMART klinike, prepisujem ali ne cijeli, ima jos nekih stvari:
    IVF (1 attempt)  3200€ - duration od stay in Istambul 17-21 day
    IVF (2 attempt) 2900€
    IVF  (3 attempt) 2600€
    Microtese, TESA  2300€
    Cryopreservation of sperm or embryos  250€
    Embryo or sperm storage for 1 year   300€
    Transfer of a frozen embryo  1900€
    Embryoglue  300€
    PICSI  350€U 1 IVF ide prvi i svi pregledi kod ginića, stimulacija jajnika, kontrolirani usg, kolekcija oocita, kolekcija sperme, ICSI, in vitro oplodivanje (embrio kultura i blastocista 5 dana) i embriotransfer.Eto tako su nam pisali.Mene zanima jeste li vi odmah nakon aspiracije radili tranafer ili ste za mjesec dva dolazili ponovno u Tursku samo na transfer?

• blue33
    05. Lipanj 2024. 13:50

Verujem nije nam rekao o sansama nista, nije mu genetski niti od ikakvih problema nego zbog kemo koje je prosao u pubertetu pa pretpostavljam da je to individualno. 
    MaricaZna stvarno moras bit u braku? dr.Emre nije pitao ista vezano za to. Mi isto nismo jos u braku a isli bi u 9.mj. 

• MaricaZna
    05. Lipanj 2024. 14:11

blue33

Verujem nije nam rekao o sansama nista, nije mu genetski niti od ikakvih problema nego zbog kemo koje je prosao u pubertetu pa pretpostavljam da je to individualno.
    MaricaZna stvarno moras bit u braku? dr.Emre nije pitao ista vezano za to. Mi isto nismo jos u braku a isli bi u 9.mj.

Hej,
    Morate,takvi su zakoni u Turskoj. Mi smo pitali koje sve dokumente i papire moramo donesti, pa nam je i Emre tako odgovorio:

- What papers and documents do we have to have for the procedure in Turkey 

Nismo skužili kako bi dokazivali da živimo zajedno, a i ne bi se zezala s time, da npr pokazujemo osobne s adresom, pa cemo otići kod matičara. Jučer smo baš i to guglali, mislim da je 50ak eura sklapanje braka i potvrde koje moras donijeti prije. 

• MaricaZna
    05. Lipanj 2024. 14:12

Pardon, ovako nam je Emre pisao:
    - What papers and documents do we have to have for the procedure in Turkey You need to prove either you live together or marriage doc for IVF treatment in Turkey

• blue33
    05. Lipanj 2024. 14:22

Mozda samo za micro tese ne bi trebali vjencani list

• MaricaZna
    05. Lipanj 2024. 14:25

blue33

Mozda samo za micro tese ne bi trebali vjencani list

Za to vjerujem da ne treba, pa ako cete tek tada na njegovu operaciju, imate vremena do transfera. Mi ćemo vjerojatno paralelno i na transfer pa cemo obaviti i ovo za ljeto.

• blue33
    05. Lipanj 2024. 14:26

Jeste se odlucili kod kojeg bi doktora?
    Ocete onda ostat tamo duze s obzirom da cete odmah oboje? Imate kakav plan?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.