AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MaricaZna
    05. Lipanj 2024. 15:00

blue33

Jeste se odlucili kod kojeg bi doktora?
    Ocete onda ostat tamo duze s obzirom da cete odmah oboje? Imate kakav plan?

Pa još uvijek razmišljamo. Obzirom da partner ide pod nož i na dulju terapiju, mislim da će on otići sam na 2/3 dana u Istanbul na pregled,možda kod obojice, jer Tansel to svakako traži, pa ćemo vjerovati njegovom osjećaju.
    Meni je svejedno, pošto s ginekolozima jos uopce nismo komunicirali i u obje klinike ih je više. Očito će preko ljeta na terapiju, pa ćemo na jesen/zimu opet u Istanbul, a to nam i finamcijski odgovara, malo da se ta 3mj snađemo.

SmileyBee
    05. Lipanj 2024. 16:22

Draga Lola, 
    Vjerujem da ti je užasno teško, mislim da svi imamo knedlu u grlu dok smo pratili tvoju situaciju. 
    Ja sam stekla dojam isto kao i ti, ne osobno, nego iz postova mnogih drugih ovdje koji su bili u Pragu. Koliko se sjećam, a ispravite me ako griješim, Tratinčica i Srculence, a i ti Lola ranije, u objavama ste pisale kako ste imale problem u komunikaciji sa klinikom, pa i u samom postupku, oko terapije i slično. Po svemu tome, smatram da nisu dovoljno posvećeni individualnim slučajevima, koliko god vi to plaćate ali mislim da jednostavno imaju previše pacijenata i ne stignu sve pratiti, a postupci su kao na traci. I slažem se što si rekla, Lola, dobro dok je donekle u redu sve s tobom, ali dok su neki problemi, sam se snalaziš kako znaš i kako možeš.
    ....... Kod nas ništa posebno novo, čekamo već 2 tjedna da nam se javi socijalna radnica iz Centra za socijalnu skrb u vezi upisa u registar, sutra ću je nazvati da vidim na čemu smo i da ne gubimo vrijeme na to. 
    Molba za posvajanje koju šaljemo u centre je pripremljena i napisana, čeka printanje i šaljemo po cijeloj kontinentalne Hrvatskoj. Nadamo se da da nas naša sreća negdje čeka kroz par mjeseci....❤️
    ...... 
    I da, čestitam svim trudnicama i držim fige svima!!!
    P. S. To što sam ja protiv donacije, ne znači da ne podržavam ostale koji su tako našli svoju sreću. Svatko bira svoj životni put kako želi i nosi se sa svime što to donosi... 

🤵34 god, neopstruktivna azoo
    👰30 god, sve ok, folikulometrije, Gynositol
    Pokušavamo od 10/2020.
    U postupku posvajanja 💪🫶
    (srpanj 2024. upisani u registar potencijalnih posvojitelja, poslali 57 molbi u Centre za socijalnu skrb, do sada bili na 2 razgovora za posvajanje djece)

• verujem
    05. Lipanj 2024. 16:23

blue33

Verujem nije nam rekao o sansama nista, nije mu genetski niti od ikakvih problema nego zbog kemo koje je prosao u pubertetu pa pretpostavljam da je to individualno.
    MaricaZna stvarno moras bit u braku? dr.Emre nije pitao ista vezano za to. Mi isto nismo jos u braku a isli bi u 9.mj.

Da, da morate biti venčani. Nama su tražili izvod večanih pre MicroTese i aspiracije

• verujem
    05. Lipanj 2024. 16:27

Nama je to bilo u jednom danu, ne znam da li će tražiti ako idete samo na MicroTese

Leona89
    05. Lipanj 2024. 18:38

Mom hvala ti♥️ajmee 5000? Trojke? Kaaaaj? Treba dočekati sad prvi UZV 🤭😍♥️Slažem se, stres nas uništi. Sutra ćemo sve vidjeti, nadam se da će se brzo unormaliti♥️😘
    Lola hvala ti♥️neću brinuti🥰🥰🥰😘Jako mi je žao pročitati da ćeš se maknuti, ali ako ti tako odgovara, samo naprijed. Mi ćemo uvijek biti tu za tebe kad god ćeš nas trebati-za lijepu riječ, utjehu, "rame" za plakanje, što god draga Lola🫂Jako mi je žao što si razočarana sa njima. Grozno je čuti da se nisu udostojili odgovoriti na mail i ponuditi neko rješenje. Nikad nemoj razmišljati da nas bediraš, kome ćeš se pojadati ako ne nama. Možda ne bi bilo loše da probaš otići privatno kod nas na konzultacije kod stručnjaka koji će te saslušati sa svim nalazima, cure jako hvale Repromed. Teška je ovo borba i iskreno se nadam da ćete kada odbolujete uspjeti smoći snage za još jedan pokušaj, koliko god teško se to činilo, vjerujem da ćete jednog dana ipak biti roditelji🫂♥️🫂♥️🫂♥️🫂😘😘😘😘
    Verujem hvala ti♥️♥️♥️😘
    PixelPro hvala ti♥️kako su ženica i bebica? 😘
    Blue, MaricaZna nemam iskustva, cure će vam pomoći. Sretno od ❤️ 🎉🍀🤞🏻
    SmileyBee hvala ti🥰super, veselim se lijepim vijestima od tebe kroz koji mjesec❤️❤️❤️🍀🤞🏻
    Bopsich stalno te se sjetim, nadam se da ste sada na okupu i da je sve u redu. Javi se kada stigneš, vjerujem da nemaš ni malo vremena za sebe i da je jako zahtjevno sa dvije bebice. Puno vas ljubim i grlim🫂🫂❤️❤️😘😘
    Tratinčice, Lucy, Mom kako ste vi mamice?♥️♥️
    Crvenkapice, Srculence još malo mamice kako ste vi? 🥰🥰❤️
    Nadam se da nisam nikog od "starih" cura zaboravila, jako sam zaboravna🥺♥️♥️
    Današnja beta 4040, od uzbuđenja nisam ni pitala trebam li ju ponavljati, ginekologica nije ništa rekla tako da neću, možda privatno ako me pukne🤣🎉🎉UZV 20.06.🙏🏻🍀❤️🤞🏻Ljubim vas sve❤️🫂🥰😘

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lucy08
    06. Lipanj 2024. 13:04

Donna beta je odlicna 😍 kad ce uzv? 🤗
    Leona i ti razvaljujes s betom 🤩 veselim se uzv 🤗 Super da si TSH provjerila, bit ce to sve dobro uz terapiju 🤞 Tako sam i ja s betom i njega provjerila , bio je malo povisen i dobila sam Euthyrox te svaki mjesec se pratilo i korigirala th po potrebi. 
    Lola potpuno te razumin kako se osjecas nakon svega 😔 Radi kako ti odgovara, ako je povlacenje ono sto ti treba sada tako i napravi. Nas ovdje ne smaras sa negativom, tu smo jedni za druge i svi smo prosli uspone i padove tako da ne trebas se osjecat lose kad podjelis svoje misli i osjecaje s nama. Ja vjerujem da kad malo zaljecis svoje emocije i postignes bolje mentalno zdravlje, da ces smoc snage za nastavit ovaj put. Ja vjerujem da kad zagrizes najodlucnije i najhrabrije ikad da ce te uspjeti. Sad si vidila da nije samo da vjerujes doktorima nego i svojoj intuiciji i da se zesce zauzmes za sebe. Ja sam isto sama rovarila i trazila uzrok neuspjelim transferima poucena iskustvima s ovog foruma i eto vjerujem da je histeroskopija bila kljucna za nas uspjeh. Ovo ti je bila jedna skola za sljedeci put. Nisi ti jedina koja nije uspjela ni prvi ni drugi put, ima vise onih kojima ne ide tako lako od prve. Mpo je put tezak al ja ipak vjerujem da nagrada kad tad dode i nemoj odustati jer tvoja beba te ceka ❤️🙏
    Pixel kako su tvoje curke? Nadam se da su losa vremena sad iza vas i da napokon uzivate u vasoj srecici 🙏❤️

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    06. Lipanj 2024. 13:19

SmileyBee nadam se da ste dobili centar i da ce te sto skorije u registar 🤞 Neka vam je sa srecom 🤗
    Bopsich kad stignes javi nam se 🤗 Nadam se  da ste kuci sa svojim djecacima i da je sve dobro 🙏
    Crvenkapice i Srculence trudnice nase kako prolaze vama dani? Kako ste?
    Mi smo super, beban je uhvatija lipi ritam spavanja i hranjenja. Setamo, gustamo... famozan je 😊 stalno se smije, guguce, uziva gledat okolinu, igra se sa rukicama, sad je vec u oralnoj fazi... lijepo napreduje u skladu sa dobi 🤗

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• donna9
    06. Lipanj 2024. 13:44

Lucy08

Leona i ti razvaljujes s betom 🤩 veselim se uzv 🤗 Super da si TSH provjerila, bit ce to sve dobro uz terapiju 🤞 Tako sam i ja s betom i njega provjerila , bio je malo povisen i dobila sam Euthyrox te svaki mjesec se pratilo i korigirala th po potrebi.

Uzv mi je 18.6., jedva čekam vidjeti kako će biti. Ne znam uopće kako bi se ponašala dotad, slušam savjete😅 Nemam više nikakvih simptoma osim što su mi grudi malo uvećane, ali više ne bole niti su osjetljive. Nisam više ni otečena niti umorna, nemam problema ni s hranom ni mirisima, baš ništa, osjećam se najnormalnije, pa me čak malo i strah. 
    Meni je inače isto skočio tsh pa mi je povećana doza eutiroxa, valjda će bit ok tako💪

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅ Stigao dečko☺️

Lucy08
    06. Lipanj 2024. 13:58

donna9

Lucy08

Uzv mi je 18.6., jedva čekam vidjeti kako će biti. Ne znam uopće kako bi se ponašala dotad, slušam savjete😅 Nemam više nikakvih simptoma osim što su mi grudi malo uvećane, ali više ne bole niti su osjetljive. Nisam više ni otečena niti umorna, nemam problema ni s hranom ni mirisima, baš ništa, osjećam se najnormalnije, pa me čak malo i strah.
    Meni je inače isto skočio tsh pa mi je povećana doza eutiroxa, valjda će bit ok tako💪

Znam kako ti je 🤣 jedva sam i ja iscekala ta 2 tjedna , a onda kad mi je reka vidimo se za 4 tj mi je pala roleta 😄 pa sam panicarila i isla izmedu jos 2 puta... normalno ti je imat i neimat simptome. Svaka zena je razlicita i svaka trudnoca . Nema ti tu nekog pravila. Ponasaj se normalno, slusaj svoje tijelo i intuiciju. Normalno da neces dizat nesto tesko, uvali muzu da usisaje, pere pod, wc... ti se posveti uzivanju , setaj, druzi se, citaj knjige, shopingiraj ili sto vec volis radit radi pa ce ti vrime brze proc. TSH poraste u trudnoci i kad je pod kontrolom, uz terapiju pogodenu nebi trebalo bit problema. 

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️

• donna9
    06. Lipanj 2024. 15:24

Lucy, palo mi je sad napamet, jel prvi pregled uključuje još nešto osim ultrazvuka?
    Nastojim se ponašati normalno, ali smanjila sam malo tempo. Najviše mi fali planinarenje i teretana, fizički se osjećam kao da me ništa ne sprječava, ali su mi to poslije aspiracije izričito zabranili🤣 šta je i logično🤣 
    Ajme blago ti se što si ovo sve već prošla i uživaš doma s bebačem🥰🥰

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅ Stigao dečko☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.