AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    IvonaSi2509
    24. Ožujak 2024. 13:28

SmileyBee

Tako je, Ivona..
    Svi problemi koje smo prošli i koje prolazimo, samo su nas još više zbližili i učvrstili našu vezu.
    Sve smo prolazili sami jer kao što sam već rekla, nitko to ne može razumjeti, i uvijek dolaze oni savjeti "opustite se, pa mladi ste, pa jeste probali to i to.."
    Osobno sam doživjela vrlo neugodno iskustvo od kolegice s posla, koja je i sama prošla ivf (čak mislim ne iz prvog puta). Spomenula sam joj još i prije nego smo saznali dijagnozu, da dugo pokušavamo i da se bojim da nešto nije u redu. Njezine riječi bile su: "ma ne brini se, samo se opusti, ni ne pokušavate tako dugo" (u to vrijeme je skoro već prošlo i godinu dana kako smo krenuli). Nakon toga za dijagnozu i sve odluke poslije nismo razgovarali s nekim drugim, nego dok se sve već bilo gotovo i dok smo predali zahtjev, obavijestili smo najbliže, i nadređene na poslu (zato što moraju izdati potvrdu o zaposlenosti), pa su svi bili vrlo pozitivno šokirani

Iskreno,kod nas polovica familije ne razumije i tvrde kako je muž neplodan zbog "ljenosti" i kako mora se baviti teretanom kako bi postao plodan 🙈
    A kolege su odreagirali ajmo reći savršeno,jer su i sami rekli da ne znaju ništa o tome ali žele samo biti podrška i svako malo mi je kolegica slala poruke kako sam,da odmaram,da slušam doktore,bez pametovanja,bez davanja besmislenih "savjeta".
    Ja sam pričala osobno sa dr Emreom i on i sam tvrdi kako i najzdraviji čovjek koji jede sve tip top i cijeli život se bavi sportom nekim može biti neplodan bez razloga.
    Znaju za Klinefelter ali ne slušaju "uzrok" toga.
    I sada smo odlučili šutjeti o tome i jednostavno kad dođe vrijeme pokupiti se i za Prag,čak nitko neće znati ni za IVF.

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET ⏳

SmileyBee
    24. Ožujak 2024. 14:07

Mislim da je muška neplodnost nerazumljiva većini ljudi. Kao što je već netko spomenuo nekoliko postova prije, uvijek nekako podrazumijevamo da je problem u nama ako imamo pcos, nepravilne ciklus itd. A i sama azoospermija, evo da mi je netko rekao, ne bi vjerovala da takvo što postoji.. Znala sam da može biti smanjen broj, pokretljivost i općenito lošija kvaliteta sperme, ali ova dijagnoza je sama po sebi nestvarna.
    Razgovaramo u zadnje vrijeme da će kroz par mjeseci otići na kariogram i ostale pretrage, čisto da znamo na čemu smo i da sami sa sobom zaokružimo tu priču. Zasad nam je fokus na ovim radionicama koje traju do kraja svibnja pa onda u nove pobjede. 

🤵34 god, neopstruktivna azoo
    👰30 god, sve ok, folikulometrije, Gynositol
    Pokušavamo od 10/2020.
    U postupku posvajanja 💪🫶
    (srpanj 2024. upisani u registar potencijalnih posvojitelja, poslali 57 molbi u Centre za socijalnu skrb, do sada bili na 2 razgovora za posvajanje djece)

Leona89
    24. Ožujak 2024. 14:07

Mom hvala na odgovoru ❤️
    Tratinčice hvala i tebi ❤️ baš si me nasmijala sa zadnjom rečenicom 🤣🤣🤣
    Lotta kako si ti draga? Još uvijek u isčekivanju?🫣
    Mali princ jako lijepo si napisala sve❤️
    Srculence drago mi je da si super i da lijepo rastete♥️ dok se ti dobro osjećaš i želiš raditi, samo naprijed ♥️ i ja sam aktivni tip i ne mogu si zamisliti kako će mi biti "dosadno" dok budem doma, da mogu i ja bih radila, ali imam fizički i stresan posao pa neću moći🫣samo uživajte 🥰❤️🥰❤️🥰😘
    Lucy draga nadam se da uživaš sa svojim klupkom sreće, javi nam se kad ćeš moći da čujemo kako prolaze vaši zajednički dani❤️❤️❤️❤️❤️😘
    Ivona vjerujem da vas je ovo sve zajedno promijenilo, ali najbitnije je što ste i dalje zajedno i volite se i podržavate, bez toga ništa naravno ❤️drago mi je da ste toliko jaki i da ne odustajete❤️samo naprijed, mi ćemo na jesen ili kada god da idete navijati za vas ❤️🍀♥️🍀♥️🍀♥️😘
    Smiley potpisujem sve, lijepo si to napisala. Podrška i ljubav su najbitniji faktor❤️♥️❤️♥️💪🏻muž i ja smo zajedno već 14 godina i jako smo puno toga prošli zajedno, isto mogu reći da je on moja srodna duša i da ne bih mogla bez njega. 
    ...
    Kod nas su za dijagnozu AZOO znali moji i njegovi roditelji te naši vjenčani kumovi. Naravno da smo isto dobivali pitanja od drugih ljudi koji nisu znali za našu situaciju; kad će beba? Njima smo odgovarali- kad bude vrijeme za to. Mislim da je to glupo pitanje i užasno me to živciralo. Za operaciju su isti ovi ljudi saznali tek nakon što je sve bilo gotovo i nisu ništa ispitivali kako je prošlo. Rekli smo kumovima, najboljoj zajedničkoj prijateljici i on je rekao svom bratu kako je prošlo i da planiramo donaciju. Za sada će tako i ostati, od njih smo dobili ogromnu podršku i najljepše želje za uspjeh🍀❤️🍀❤️🍀❤️
    Držim nam svima fige da na kraju dođemo do svog cilja🍀💪🏻♥️😘Puse i zagrljaji svima ♥️😘♥️😘♥️😘

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lotta33
    25. Ožujak 2024. 19:47

Cure, slazem se sa svime sto ste napisale! Vidim da mi azoo zene uglavnom slicno i razmisljamo🤗
    Leona, moja M velikih nula bodova! Sad sam vec preko 10 dana u kasnjenju. Moram imati ludo srece da mi se pogodi dan dolaska jer inace i travanj nam otpada (takvi su nam opisi posla da putujemo). Uzas. Kud me nade, ali eto, valjda ima razloga.  Sad mi vec pocinje i smiješno bit, pored svega sad ja zezam😅 vi niste dobili nista novo? 

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

Leona89
    25. Ožujak 2024. 19:59

Lotta baš mi je žao, možda nam je suđeno da se sretnemo u Pragu i u isto vrijeme ostanemo trudne☺️🥰🍀💪🏻🤞🏻 nadam se da bude stigla kroz koji dan, ako ne, jel misliš kontaktirati ginekologicu ili stvarno misliš da je samo do psihe?
    Kod nas ništa novo, nemam neke nove informacije. Jako sam nervozna od tog isčekivanja u zadnje vrijeme, užas. Ali tješim se da Bog ima plan za nas i da će sve biti baš onda kada treba biti, druge mi nema nego čekati😓💪🏻🥴

Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lotta33
    25. Ožujak 2024. 20:21

Leona, pa imala sam mozda 5-6 puta u svojoj menzis povijesti da mi je dosla ono 40-i dan. Vjerojatno je to anovulatorni ciklus koji se jednostavno dogodi. Tako mi je to ginicka objasnila. Odmah je rekla da mi maternica izgleda kao da je sedmi/osmi dan ciklusa (a ne 24-i koji je bio). Tako da mislim da je psiha tu glavna.
    Sto se vas tice, mozda je dobra stvar da vam nista jos ne javljaju, mozda to znaci da pokusavaju progurati sve slucajeve kao i do sad, bar se nadam da je tako✨❤️

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
    ...it's a🩵

• MalenaS
    25. Ožujak 2024. 20:32

Čitam sve, kao da sam svaki drugi post i sama pisala. 
    Ja sam polako počela da se raspitujem za usvajanje, ono malo informacija koje sam dobila do sada, dosta su me uplašile. 
    Meni je muž toliko bitan, da bih isto radije ostala sa njim bez dece... Razmišljam i o donaciji embriona, ali ni to za sada ne možemo da obradimo.
    Ivona, šta je dr Emre rekao, da ne pokušavate više mTese? 
    Mi bismo pokušali prvo ovde, ako ne nađemo ništa, ponovili bismo tu pravu mTese u Turskoj, ne znam da li je moguće dva puta raditi.
    Pratim vas drage, držite se. 🙂

👱 37 god, sve ok, blagi PCOS, hipotireoza
    🧔41 god, FSH 18-25, LH 8-12, testosteron ok.
    Punkcijom zamrznuti spermatozoidi za dva pokušaja.
    1.24. ISCI - 10 embriona, 0 blaste

Leona89
    25. Ožujak 2024. 23:26

Lotta ni meni ni tebi ne preostaje ništa drugo nego čekati i vidjeti kako će se sve dalje odviti.☺️ Iskreno, samo želim odgovor, bio on pozitivan ili negativan. Danas je točno tri tjedna od predaje papira. Sretno nam svakako❤️🍀🤞🏻😘
    Malena kako god odlučili, držim vam 🤞🏻 i sretno. Bitno da ste mirni sa svojom odlukom, mi ćemo ti ovdje biti podrška u svakom slučaju🍀🤞🏻🍀🤞🏻❤️

IvonaSi2509
    26. Ožujak 2024. 09:21

MalenaS

Čitam sve, kao da sam svaki drugi post i sama pisala.
    Ja sam polako počela da se raspitujem za usvajanje, ono malo informacija koje sam dobila do sada, dosta su me uplašile.
    Meni je muž toliko bitan, da bih isto radije ostala sa njim bez dece… Razmišljam i o donaciji embriona, ali ni to za sada ne možemo da obradimo.
    Ivona, šta je dr Emre rekao, da ne pokušavate više mTese?
    Mi bismo pokušali prvo ovde, ako ne nađemo ništa, ponovili bismo tu pravu mTese u Turskoj, ne znam da li je moguće dva puta raditi.
    Pratim vas drage, držite se. 🙂

Emre je rekao za 6mj da se može ponoviti,ali isto nema garancije,e sad.
    Kad dođe u Zagreb 20.4 ćemo još pričati s njim pa vidjeti sve. 

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET ⏳

Tratinčica123☺
    26. Ožujak 2024. 09:36

Leona, nazovi danas slobodno na onaj broj pravnicu i samo pitaj za info da li je što došlo...
    Jer ja sam nazvala dan prije 3 tjedna i ona je rekla da je jučer sve stiglo njima i da će sutra poslati Rješenje. Slobodno zvrcni da vidiš što kaže, meni je rekla da nazovem za 3 tjedna od predaje. ❤️
    Srculence, naša malena nikad ne spava 🤣 super ju osjetim, aktivna je jako, baš uživamo u svim ovim ogromnim pokretima nje🤣😁

Ja danas imam 2 ultrazvuka, koja ce valjda odlučiti što dalje i idem li za Zagreb.. Javim vam sve, držite nam fige da nas samo ona malo zeza❤️❤️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.