AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    01. Listopad 2022. 09:56

Alice

Tratinčica123

Alice

Tratinčica123

Alice

Tratinčica123 Draga slažem se s No-give-up mi najjači smo dobili ovakvu borbu i daj Bože da svatko od nas izade kao pobjednik! Znam teško je kada se nadaš barem malo boljemu i onda te ovako slomiAli nema predaje, na početku ste i koliko god je teško pokušajte ostati optimistični i vjerovati da ce se cilj kad tad ostvariti. Lavice smo, nema predaje i želim nam svu sreću.
    Sad čekate pregled kod dr.Hauptmana jeli tako?
    No-give-up žao mi je za nalaze zaista, znam da taj FSH u pravilu mora biti povišen baš zbog azoospermije bar je nama dr. tako rekao. Javi nam svakako u pon šta ti dr. kaže

Upravo tako.. a i evo, znamo da nismo same.🤗
    Ja sam tu i vi ste tu. Nažalost, ali ima nas, tema je zaživjela.. mora nam stići nagrada jednog dana ❤
    Da, muž iduci tjedan ima pregled. Pa pretpostavljam da ćemo dobiti upute za kariogram/kariotip?

Nadam se da će se pridruziti jos koja lavica s tom muškom dijagnozom da podijeli iskustva i savjete jer toga nikad dosta
    Vrlo vjerojatno tj. sigurno će vas uputiti na to obaviti i možda genetsko testiranje, bar je mom mužu to dao da obavi.
    Sad se više ni ja ne sjecam sta sve je obavljao

Da, nama dobro dođu savjeti al nek je nas što manje🙏😓 heheh
    A super, ne čeka se dugo? To su nalazi krvi jel tako?
    Nadam se da nećemo odugovlačiti oko tih "sitnica"…

I ja sam tako mislila, naravno sto manje da je tih dijagnoza
    Ne znam tocno da ti ne kazem krivo, mislim da se genetsko malo duze ceka, ali da za sve krv samo vadi…

Dobro, hvala puno! ☺️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

momtobe2022
    01. Listopad 2022. 11:58

No-give-up

Mi smo danas dobili novi nalaz hormona, iako znaš da nemože gore opet te slomi. FSH sa 18 porastao na 28, LH sa 8 porastao na 9,6, prolaktin jako narastao sa 250 na 750 (vjerovatno je prerano došao vaditi krv neispavan), AMH, eatradiol normalan, a fascinantno i nakon M-TESE testosteron je porastao sa 13.5 na 16.5… baš me zanima što će reći doktorica u pon….

Draga No-give-up, možda je došlo do problema s prolaktinom ako suprug nije mirovao prije vađenja krvi. Tri sam puta ponavljala tu pretragu jer sam tek treći put dobila pravilne upute i tad je nalaz bio u redu. U Petrovoj i Vinogradskoj su mi samo brzinski izvadili krv, a onda mi je dr. predložila da odem privatno gdje će mi dati da u miru sjedim 30-40 minuta prije vađenja, da budem budna 2-4 sata prije, da sve to obavim prije 10 ujutro i da probam biti vrlo smirena dok bockaju. Od svega toga sjedenje i mirovanje je posebno važno.  Ima i online dosta savjeta što i kada napraviti da bi rezultati bili vjerodostojni. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    01. Listopad 2022. 12:48

Ako se je ne varam, prolaktin kod muških nije strašna stvar, kao što je kod žena? 
    Ili se varam?🙄
    Mom mužu je oko 700 i nešto, pa je dr njegova rekla da je povišeno dosta ali kao ne igra kod muških to veliku ulogu...?🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.

Srculence3
    03. Listopad 2022. 13:07

Pozdrav žene, gdje ste, ima li novosti?
    Poslala sam nalaze doktorici i čekam da mi se javi. Možda je problem budnosti zbog visokog prolaktina, a možda ukazuje na problem sa hipofizom. Ja se veselim tom porastu testosterona, drži me to da ima nade. Razmišljam o totalnoj promjeni životnih navika i prehrane. Ono, laganini, puno šetnje, no stres, lagana prehrana bogata povrćem,ribom, svježi sokovi od voća i povrća.... E da ima taj prekidač u glavi pa ga samo ugasim sav stres..

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Lola1
    03. Listopad 2022. 14:49

Curke jedno pitanje, sto mislite da li je moguce zatraziti uputnicu za kariogram i sve sto treba i prije nego odemo do dr Hauptmana tako da obavimo sve u jednom danu posto nismo iz Zgba?

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Tratinčica123
    03. Listopad 2022. 14:56

No-give-up

Poslala sam nalaze doktorici i čekam da mi se javi. Možda je problem budnosti zbog visokog prolaktina, a možda ukazuje na problem sa hipofizom. Ja se veselim tom porastu testosterona, drži me to da ima nade. Razmišljam o totalnoj promjeni životnih navika i prehrane. Ono, laganini, puno šetnje, no stres, lagana prehrana bogata povrćem,ribom, svježi sokovi od voća i povrća…. E da ima taj prekidač u glavi pa ga samo ugasim sav stres..

Joooj.. ja već par mjeseci govorim kako cemo muž i ja skroz promijeniti životne navike, iako ono.. Ne živimo nezdravo,  ne pijemo, ne pušimo.. 
    Ok, hrana bi se mogla malo promijeniti ali opet, koliko će to pomoći...? 
    Lola–  o tome sam upravo i ja razmišljala. Ali nismo pokušali na kraju.. mi smo imali termin u petak sad, ali su nas zvali pa pomaknuli na 12.10- srijeda. Nema veze. Iako sam isto razmišljala kako bi bilo skupiti baš sve nalaze pa onda tamo.. Ali eto, ostalo je na ovome da idemo bez toga..  Iako je muž sve drugo obavio..

Trudimo se od 9/21.

Lola1
    03. Listopad 2022. 16:35

Tratinčica123

No-give-up

Poslala sam nalaze doktorici i čekam da mi se javi. Možda je problem budnosti zbog visokog prolaktina, a možda ukazuje na problem sa hipofizom. Ja se veselim tom porastu testosterona, drži me to da ima nade. Razmišljam o totalnoj promjeni životnih navika i prehrane. Ono, laganini, puno šetnje, no stres, lagana prehrana bogata povrćem,ribom, svježi sokovi od voća i povrća…. E da ima taj prekidač u glavi pa ga samo ugasim sav stres..

Joooj.. ja već par mjeseci govorim kako cemo muž i ja skroz promijeniti životne navike, iako ono.. Ne živimo nezdravo, ne pijemo, ne pušimo..
    Ok, hrana bi se mogla malo promijeniti ali opet, koliko će to pomoći…?
    Lola–o tome sam upravo i ja razmišljala. Ali nismo pokušali na kraju.. mi smo imali termin u petak sad, ali su nas zvali pa pomaknuli na 12.10- srijeda. Nema veze. Iako sam isto razmišljala kako bi bilo skupiti baš sve nalaze pa onda tamo.. Ali eto, ostalo je na ovome da idemo bez toga.. Iako je muž sve drugo obavio..

Ma znam sve ali svejedno ti nalazi se cekaju po mjesec dana i vise pa ne bi bas gubila vrijeme bezveze ako se moze i bez preporuke urologa na temelju spermiograma dobit uputnica 🤷🏻‍♀️ A i plus da ne idemo dva put a nista realno ne obavimo pa tako nesto razmisljam.. 

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lola1
    03. Listopad 2022. 16:44

I ako moze netko tocno navesti sto sve treba, kariogram i sto jos? I gdje se to vadi .. hvala puno unaprijed 🤗

👩🏻32
    👦🏻31
    Prag 11/23
    Nemamo smrzlica

Tratinčica123
    03. Listopad 2022. 17:17

Lola1

Tratinčica123

No-give-up

Joooj.. ja već par mjeseci govorim kako cemo muž i ja skroz promijeniti životne navike, iako ono.. Ne živimo nezdravo, ne pijemo, ne pušimo..
    Ok, hrana bi se mogla malo promijeniti ali opet, koliko će to pomoći…?
    Lola–o tome sam upravo i ja razmišljala. Ali nismo pokušali na kraju.. mi smo imali termin u petak sad, ali su nas zvali pa pomaknuli na 12.10- srijeda. Nema veze. Iako sam isto razmišljala kako bi bilo skupiti baš sve nalaze pa onda tamo.. Ali eto, ostalo je na ovome da idemo bez toga.. Iako je muž sve drugo obavio..

Ma znam sve ali svejedno ti nalazi se cekaju po mjesec dana i vise pa ne bi bas gubila vrijeme bezveze ako se moze i bez preporuke urologa na temelju spermiograma dobit uputnica 🤷🏻‍♀️ A i plus da ne idemo dva put a nista realno ne obavimo pa tako nesto razmisljam..

E nisam sigurna da li može, ali definitivno super ideja 😁
    Mislim da uz to treba imati i spolne hormone.. krvnu sliku..to je moj muž riješio..  

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    03. Listopad 2022. 18:09

https://ibb.co/S06CkC8
    Evo zgodno napisanoo😀

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.