AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    07. Listopad 2022. 09:25

No-give-up

Tratinčice, pretpostavljam da si kao i ja dobila upute i po njima išla. Meni su kroz par dana mailom javili termin.

E pa vjerojatno. Vidim da smo isto sve obavili...
    Nadam se da nećemo predugo čekati za te dvije pretage 😓
    Poslano, sad čekam.🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

Srculence3
    07. Listopad 2022. 10:09

Čitam sad ponovo ovu temu ispočetka.. Momtobe vidim da si napisala da ti je muž imao AMH 41, što znači taj pokazatelj kod muškaraca? Jeli mu doktor H. dao kakvu terapiju prije TESE s obzirom na povišen FSH?
    Lucy nisam te nikad pitala u kojoj mjeri su vam se hormoni promijenili nakon terapije klomifenom?
    Tratinčice strpljen spašen💖

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

momtobe2022
    07. Listopad 2022. 10:27

No-give-up

Čitam sad ponovo ovu temu ispočetka.. Momtobe vidim da si napisala da ti je muž imao AMH 41, što znači taj pokazatelj kod muškaraca? Jeli mu doktor H. dao kakvu terapiju prije TESE s obzirom na povišen FSH?
    Lucy nisam te nikad pitala u kojoj mjeri su vam se hormoni promijenili nakon terapije klomifenom?

Dr. Hauptman nije tražio AMH, već jedan drugi liječnik (umirovljeni prof. humane reprodukcije do kojeg smo slučajno došli dan-dva nakon što ne spermiogram pokazao azoo), ali više se ne sjećam što je ta pretraga značila jer je ona rađena još 2020. i bila je uredna. 
    Isti nam je liječnik rekao da se kod slučaja azoospermije nagledao svega i da je jedino pravilo da pravila nema kad su hormoni i rezultati TESE u pitanju. 😓 Možda mogu nešto pokazati, a možda i ne… U našem se slučaju to pokazalo točno jer su hormoni čak i dali neku nadu, a postupak je na kraju bio neuspješan. 

Ne, nije nikada uzimao nikakvu terapiju. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    07. Listopad 2022. 10:35

momtobe2022

No-give-up

Dr. Hauptman nije tražio AMH, već jedan drugi liječnik (umirovljeni prof. humane reprodukcije do kojeg smo slučajno došli dan-dva nakon što ne spermiogram pokazao azoo), ali više se ne sjećam što je ta pretraga značila jer je ona rađena još 2020. i bila je uredna.
    Isti nam je liječnik rekao da se kod slučaja azoospermije nagledao svega i da je jedino pravilo da pravila nema kad su hormoni i rezultati TESE u pitanju. 😓 Možda mogu nešto pokazati, a možda i ne… U našem se slučaju to pokazalo točno jer su hormoni čak i dali neku nadu, a postupak je na kraju bio neuspješan.

Vi ste iz prvog postupka donacije ostvarili trudnoću? Ako smijem pitati.. ☺️
    I hvala vam cure na svim ovim info,  ovoliko nebi saznala ni kod najboljeg doktora na svijetu.
    Grlim vas 🤗😘

Trudimo se od 9/21.

Lucy08
    07. Listopad 2022. 11:01

No-give-up

Na poslu sam tako da ti ne mogu tocno rec ali poanta je bila dignit razinu testosterona i jos neki hormon da se spusti, nakon 3 mj  bilo je zadovoljavajuce. Mogu kad stignem detaljno vam poslat sve . Kariogram i mikrodelacije smo u splitskoj bolnici vadili isti dan na humanoj medicini nakon sta smo se narucili za termin vadenja krvi. Jedan nalaz je bio brzo gotov, a drugi za  misec ipo.

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

momtobe2022
    07. Listopad 2022. 12:34

Tratinčica123

momtobe2022

No-give-up

Vi ste iz prvog postupka donacije ostvarili trudnoću? Ako smijem pitati.. ☺️
    I hvala vam cure na svim ovim info, ovoliko nebi saznala ni kod najboljeg doktora na svijetu.
    Grlim vas 🤗😘

Tako je, iz prvog. 
    Imala sam stimulaciju (Gonal F 150, Cetrotide 4 ili 5 dana i Ovitrelle). To je dalo 14 folikula, od čega 11 oocita (9 odličnih, 1 osrednja i 1 abnormalna). 7 ih je bilo uspješno oplođeno i odlično su se razvijale, no zadnji dan je ipak odlučeno da će zamrznuti samo 5. U tom je ciklusu transfer odgođen jer sam imala OHSS koji nije rijetka pojava i eventualna trudnoća bi znatno pogoršala stvar. U Češku smo se vratili na transfer nakon čekanja od samo jednog ciklusa i u prirodnom ciklusu (samo štoperica Ovitrelle) prebačena je jedna bebica koja će nas kroz nekoliko tjedana uveseliti najviše na svijetu. Prije transfera nisam uzimala ništa, samo sam jela jedan ananas dnevno i pila pola litre soka od cikle 🤢 (odličan za endometrij).  Ostali embriji ostaju na čuvanju u Pragu do daljnjeg. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Srculence3
    07. Listopad 2022. 13:06

Momtobe hvala ti na odgovoru😊 A u principu da, pravilo je da pravila nema i neznam uopće zašto se stresam oko tih hormona. Ali evo po nalazima u zadnjih par mjeseci testosteron mu je porastao(od početka je u rasponu) ali je porastao FSH( od početka povišen) bez neke terapije samo proxeed. Tako je i po našim nalazima hormona sve išlo u prilog pozitivnom ishodu M-tese. Znači termin je jaako blizzuuu, joooj radostiii😍🥰🥰
    Lucy tako je i nama govorila da klomifen na prirodan način podiže testosteron, samo nisam pohvatala dio može li spustiti fsh, a što i kad to ništa nakraju nije mjerodavno😂 Jooj mozgam sama sobom, nalaze sam joj poslala u pon zvala par puta polikliniku i ništa još. 
    Tratinčice istina, ovdje više saznam nego od ijednog doktora😁
    Zagrljaj i puse svim curama💖💖💖💖💖💖💖💖

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Tratinčica123
    07. Listopad 2022. 14:07

Momtobe Predivno.. kada ti to tako pišeš sve se čini lako i brzo izvedivo..  želim ti prekrasan porod i da sve prođe do kraja kako treba ❤❤🤗

Ako kod mog muža ne bude ništa, mi ćemo ići isto na tu opciju. Nas dvoje smo zaista otvoreni prema tome, ali ne znam kako će naše obitelji reagirati. 
    Kakva ste tu iskustva imali? Jeste li svima rekli istinu? 
    Moj muž kaže da bi on nekako najviše volio kada bi to izveli a da nitko ne zna, tj da se ne zna da smo bili na donaciji,  ako nažalost bude potrebno.. 
    Čisto ono, da dijete bude skroz prihvaćeno od okoline.. 
    Možeš li tu dati koji savjet?  Kako je to kod vas prošlo?🥰

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    08. Listopad 2022. 00:08

Tratinčica123

MomtobePredivno.. kada ti to tako pišeš sve se čini lako i brzo izvedivo.. želim ti prekrasan porod i da sve prođe do kraja kako treba ❤❤🤗

Ako kod mog muža ne bude ništa, mi ćemo ići isto na tu opciju. Nas dvoje smo zaista otvoreni prema tome, ali ne znam kako će naše obitelji reagirati.
    Kakva ste tu iskustva imali? Jeste li svima rekli istinu?
    Moj muž kaže da bi on nekako najviše volio kada bi to izveli a da nitko ne zna, tj da se ne zna da smo bili na donaciji, ako nažalost bude potrebno..
    Čisto ono, da dijete bude skroz prihvaćeno od okoline..
    Možeš li tu dati koji savjet? Kako je to kod vas prošlo?🥰

Draga Tratinčice, hvala ti! 
    Ne znam hoće li ovo biti savjet ili ne, ali napisat ću kako je to nama bilo. Bojim se da će priča biti u dvije objave. 😊
    Mi smo roditelje, braću i sestre uopće upoznali s činjenicom da samo u postupku MPO dva dana prije TESE. 😅 Nakon TESE još smo dvojim prijateljima rekli da smo u postupku. Dotad nas nitko nije pitao ona klasična pitanja o djeci niti smo se mi ikada po tom pitanju oglasili. Dijagnozu smo zadržali za sebe i do danas ju nismo podijelili apsolutno nikome kao ni odlazak na donaciju. Dogovorili smo se da će tako i ostati još neko vrijeme jer jednom kad to kažemo, nema natrag. Ne znači da jednom nećemo reći, ali sad nam je lijepo ovako. Sve one bapske priče i pogađanja na koga dijete više liči su nam smiješne. Kad roditelji ili prijatelji vide 3D sliku s UZV uvijek traže neke sličnosti, a moj muž samo ponosno prokomentira da je ‘ista k’o svoj ćaća’. 😹 Na prvom UZV nakon pozitivne bete doktor je rekao da na nalaz nema praksu pisati da je bio postupak s doniranim stanicama jer kaže da je to nebitno za cijelu trudnoću i da je naša stvar kome ćemo i kada reći ako uopće hoćemo. Kako je on to simpatično rekao ‘vaše je i koga briga odakle spermić’. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

momtobe2022
    08. Listopad 2022. 00:09

Mi smo oboje tipovi koji ne dijele zajedničke privatne stvari čak ni s najbližima i u ovom smo slučaju smatrali da bi dijeljenje samo množilo naše brige. Jako smo bliski s roditeljima i znamo da bi ih u tom trenutku uz vijest o MPO prava dijagnoza uništila što bi dodatno nepovoljno utjecalo na nas. Isto tako, izluđivala bi nas i dobronamjerna pitanja o ‘novostima’. Upravo to što smo bilo oslobođeni pitanja, dodatne podrške i razgovora nas je opustilo i učinilo cijeli postupak lakšim i sad kad gledam na to sve rekla bih da smo kroz taj put glatko proklizali. Bili smo sigurni u svoje odluke, donosili ih zajednički i mirno bez tuđih mišljenja i komentar, a i sreća nas je malo pogledala. 🍀
    Mislim da je svaka IVF priča, bez obzira na dijagnozu, drugačija baš kao i likovi koji u njoj sudjeluju. Netko će nas zbog naših odluka i stavova smatrati ludima, dok će drugima biti potpuno razumno. Zato mislim da nema jedinstvenog odgovora na to treba li reći okolini, kada i kako. Na svakom je paru da to zajednički odluči onako kako je najbolje za njih (a ne za okolinu). 🙃 
    A o tome kako i kada reći djetetu o njegovi biološkom podrijetlu svakako ćemo se savjetovati sa stručnjacima jer i u tome ima mnogo faktora koji utječu na način i vrijeme te vijesti. O tome trenutno ne razmišljamo…

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.