I meni je tako! Jucer mucnina cijeli dan, ali grudi gotovo neosjetljive. Jutros nema mucnine, ali grudi dosta osjetim. Iz dana u dan se mijenja.
Kad sam imala prvi spontani svi simptomi su nestali u jednom danu i nisu se vracali, kad sam dosla na pregled bebi vise nije kucalo srce. Sljedeci spontani sam imala mucnine i napuhnute grudi na dan pregleda kad su mi rekli da nije dobro.
Nema pravila. A briga sigurno nece pomoci. Naucila sam da je to nesto sto ne mogu kontolirati koliko god bi htjela i da simptomi ne znace previse (iako i sada panicarim kada ih nemam, ali covjek jednostavno ne moze zaboraviti lose iskustvo dok ga ne zamijeni dobrim).
Sretno!
Oppa, ia ja sam nemirna, proslu trudnocu izgubila s 16tt, sad sam u 13 tt i prva tri mjeseca me nije bilo toliko strah kao sada… sta su ti rekli da je bio uzrok prvog spontanog.
Svako vecer si govorim da mi strah n3 moze nikako pomoci, ali sjecanja su jos tu i bojim se uzasno…
Beba, ti si govorila za briseve? Kakav ti je iscjedak? Ja bih na tvom mjestu trazila bris s pregledom onim velikim s 12tt.
Nije bilo posebnog razloga. Jednoatavno prirodno odbacivanje jer se beba nije razvijala kako treba. I sama trudnoća u početku je bila čudna ali mi gin to nije htio bolje pojasniti. Poslije sam sama zbrojila. Naime na prvom pregledu bila sam trudna 6 tj a plod je bio znatno manji nego li treba biti. Na drugi pregled sam došla i samo mi je rekao da srce vise ne kuca i da je plod prestao rasti prije najmanje deset dana. I dok sam dočekala kiretažu to se vec sve popelo,na 13+3tt kad sam imala zahvat.
Beba hvala ti na savjetu. Iskreno od tog događaja sam pala malo u depresiju i ne pronalazim bas neku utjehu. Molim se anđelima.. cak i kad sam ostala trudna drugi put prvih nekoliko tjedana sam bila uzasno neraspoložena. Bas nekako depresivna i mislila sam si, ajme pa trudna si ne možeš sada biti negativna i zločesta. Ali jednostavno mi je taj neki osjećaj konstantno bio prisutan. Morat cu se jednostavno malo posvetiti svom duhovnom i psihičkom oporavku, a sve ostalo zanemariti.
Ma ste se raspisale ,ne stignem sve popratit ali evo makar ovo zadnje.
Oppa- cestitam i dobrodosla!!
Normalno je da se brines ,sve smo u brizi,pogotovo ako je netko jos imao lose prethodno iskustvo. I ja idem na probir test drugi tjedan i lagala bih kad bih rekla da se ne brinem i da mi to nije stalno u pozadini misli,ali isto tako se nadam da ce sve biti u redu i pokusavam ostati pozitivna i mirna. Preusmjerujem misli na druge stvari,ili gledam i citam sta nas ceka kada bebica stigne,sta cemo mozda morat kupiti, itd... Zelim ti svu srecu i urednu trudnocu,a kada god se zabrines oko necega mozes tu slobodno pisati. Tu smo da si pomognemo 😊
Cloud- takodjer cestitke i dobrodosla! Sto se tice simptoma normalno je da dodju i odu,da ih zamjene drugi,pa da se vrate ili ne vrate. Mene su grudi na pocetku uzasno bolile i odjednom prestale i sad ma jedva da ih i osjetim,i gin.je rekla da je sve to normalno i na pregledu je sve bilo ok sa bebicom.🙂
Daddy's girl and mommy's world! ❤
Hvala vam svima na dobrodošlici, savjetima i odgovorima
Trudim se ne razbijati glavu, ali sto kako i zašto visi iznad moje glave. Razumijete me.
Aosijek, blizanci su, ali nije mi još rekao koji. Ja sam na pregledu bila u šoku, pozitivnom naravno, mi smo zapravo uvijek pričali kako bi htjeli blizance. A kad smo ih vidjeli na uzv, doktora više nismo čuli. Tj ja, suprug je još i uspio razgovarati, a ja sam samo gledala i gledala u monitor moja mama je iza mene ostala trudna s blizancima. Nažalost, jedan plod je odumro, morali su sve kiretirati jer je postojala opasnost od sepse.
Dreams, kao da sam si sama pisala odgovor...
Svim curama hvala na podršci, svakako se uključujem u ovu grupu.
Ivana- ti pise na fetal doppleru ili njegovoj kutiji od koje je marke i od koliko je mhz (2 ili 3 mhz),bas ih gledam na Allyexpressu i ima slicnih ko tvoj pa vise neznam koj da narucim,a bas bi voljela to imati. 😊
Ma ste se raspisale,ne stignem sve popratit ali evo makar ovo zadnje.
Oppa-cestitam i dobrodosla!!
Normalno je da se brines ,sve smo u brizi,pogotovo ako je netko jos imao lose prethodno iskustvo. I ja idem na probir test drugi tjedan i lagala bih kad bih rekla da se ne brinem i da mi to nije stalno u pozadini misli,ali isto tako se nadam da ce sve biti u redu i pokusavam ostati pozitivna i mirna. Preusmjerujem misli na druge stvari,ili gledam i citam sta nas ceka kada bebica stigne,sta cemo mozda morat kupiti, itd… Zelim ti svu srecu i urednu trudnocu,a kada god se zabrines oko necega mozes tu slobodno pisati. Tu smo da si pomognemo 😊
Cloud- takodjer cestitke i dobrodosla! Sto se tice simptoma normalno je da dodju i odu,da ih zamjene drugi,pa da se vrate ili ne vrate. Mene su grudi na pocetku uzasno bolile i odjednom prestale i sad ma jedva da ih i osjetim,i gin.je rekla da je sve to normalno i na pregledu je sve bilo ok sa bebicom.🙂
Hvala Kikiriki, također i ja tebi i svima ovdje želim sve najbolje.. :)
Ivana- ti pise na fetal doppleru ili njegovoj kutiji od koje je marke i od koliko je mhz (2 ili 3 mhz),bas ih gledam na Allyexpressu i ima slicnih ko tvoj pa vise neznam koj da narucim,a bas bi voljela to imati. 😊
3mhz
3mhz
Hvala!! 😊😊😊
3mhz
Hvala!! 😊😊😊
Ma nema na cemu .. Ja sam sa njim vec od 8 tj jasno cula otkucaje. Tako da je dobar .. Inace kao hvataju tek od 14. Tj
E super onda cu i ja sigurno uloviti jer dok stigne cu bit i 13.tt ako ne i vise. Bas sam se mozgala da li uzeti ili ne ali ipak cu uzeti jer 30 $ potrosim i na druge gluposti,a ovo ce mi barem dati malo mira kada se zabrinem oko necega.😊
Sortiraj odgovore
Najstariji