1.tromjesjecje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kikiriki
    23. Srpanj 2018. 17:08

Lemon- dobrodosla i sretno s ovom trudnocom 😊😍 sto se tice hematologije zaista ne znam.🤔

Tamsi- mozda je moguce da casica u kojoj si nosila urin nije bila sterilna? Dobro je da te nista ne boli pa ako i je nesto brze ces se rijesiti jer znaci da je mozda neka upalica tek u pocetku.

Daddy's girl and mommy's world! ❤

• nova_u_tome
    23. Srpanj 2018. 17:08

Pozdrav drustvo 😁 evo i mene ovdje. Trudna sam 9 tjedana, na prvom pregledu sa 6tj. mi je otkriven tzv. hematom, dobila sam duphastone 3x2 i morala sam mirovati. Nakon dva tjedna na pregledu hematoma vise nije bilo 😊 međutim dr. mi je ostavio duphastone 3x1 i dao folacin 5mg 1x1. 
    E sad uzela sam si od Solgara prenatal jer sam cula da su one nekako najbolja kombinacija svega sto je trudnici potrebno. No u njima isto ima folne kiseline 400mikrograma pa sad mene zanima ima li koga ovdje da je isto pio, tj. zanima me mogu li piti i folacin i prenatal ili mozda da uzimam pola tablete folacina? Slusaaaam vaaaas 😍😍

https://lbdf.lilypie.com/c0Eop2.png

valentina98
    23. Srpanj 2018. 17:38

Lemon, dobrodosla, prvo proslost ostavi iza sebe i sretno u ovoj trudnoci 😊 imaj strpljenja, a nemas nalaz kod sebe od urina? 
    Nova_u_tome meni je moja gin reklaa da se prenatal pije od 12tjedna, tako da sam ja na folnoj, i sumecim tabletama zeljeza i magnezija 😊 

M🩵
    L🩵
    *Ciklusi 30-38 dana
    *10.10 prvi dc

bubamara992
    23. Srpanj 2018. 17:38

Dobrodosle nove cure 😊
    nova_u_tome ja pijem folacin i femibion 1 koji isto sadrzi folnu kiselinu. Mislim da visak folne odbaci organizam. Uglavnom ne moze da steti kako sam ja skontala :)

valentina98
    23. Srpanj 2018. 17:42

Valentina

Lemon, dobrodosla, prvo proslost ostavi iza sebe i sretno u ovoj trudnoci 😊 imaj strpljenja, a nemas nalaz kod sebe od urina?
    Nova_u_tome meni je moja gin reklaa da se prenatal pije od 12tjedna, tako da sam ja na folnoj, i sumecim tabletama zeljeza i magnezija 😊

Tamsi mislila sam na tebe za ovaj nalaz od urina 

M🩵
    L🩵
    *Ciklusi 30-38 dana
    *10.10 prvi dc

23. Srpanj 2018. 18:19

nova_u_tome

Pozdrav drustvo 😁 evo i mene ovdje. Trudna sam 9 tjedana, na prvom pregledu sa 6tj. mi je otkriven tzv. hematom, dobila sam duphastone 3x2 i morala sam mirovati. Nakon dva tjedna na pregledu hematoma vise nije bilo 😊 međutim dr. mi je ostavio duphastone 3x1 i dao folacin 5mg 1x1.
    E sad uzela sam si od Solgara prenatal jer sam cula da su one nekako najbolja kombinacija svega sto je trudnici potrebno. No u njima isto ima folne kiseline 400mikrograma pa sad mene zanima ima li koga ovdje da je isto pio, tj. zanima me mogu li piti i folacin i prenatal ili mozda da uzimam pola tablete folacina? Slusaaaam vaaaas 😍😍

Imas kakvu mutaciju mthfr? Obicno onda daju folacin, meni je isto dala uz prenatale, ali koliko sam se informirala ustvari za tu mutaciju se pije aktivni oblik folne, a toga nema u hr. Pa daju povecanu dozu folne jer s tom mutacijom se folna ne preraduje kako treba. Ne znam dal sam pomogla il zakomplicirala :)

valentina98
    23. Srpanj 2018. 18:30

kollinarh

nova_u_tome

Imas kakvu mutaciju mthfr? Obicno onda daju folacin, meni je isto dala uz prenatale, ali koliko sam se informirala ustvari za tu mutaciju se pije aktivni oblik folne, a toga nema u hr. Pa daju povecanu dozu folne jer s tom mutacijom se folna ne preraduje kako treba. Ne znam dal sam pomogla il zakomplicirala :)

Nije istina, meni je moja ginka rekla da se folacin pije za odrzavanje trudnoce kao sto se moze piti i kad se trudnoca planira, zbog željeza najvise

M🩵
    L🩵
    *Ciklusi 30-38 dana
    *10.10 prvi dc

valentina98
    23. Srpanj 2018. 18:39

Nova_u_tome moj savjet ti je da ne pijes folacin i prenatale zajedno dok se ne informiras kod svog ginekologa. Jer do 12tj t folacin od 5mg 1 tableta dnevno je sasvim dovoljna..

M🩵
    L🩵
    *Ciklusi 30-38 dana
    *10.10 prvi dc

• nova_u_tome
    23. Srpanj 2018. 18:48

kollinarh

nova_u_tome

Nikakvu mutaciju mi dr nije rekao, a sve pretrage sto sam napravila je rekao da su nalazi dobri.
    Folacin mi je dao kad sam ga pitala trebam li piti kakve vitamine ili slicno sta jer znam da trudnice to piju. Buduci da mi je ovo prva trudnoca nisam upucena sto i kako i kada

• nova_u_tome
    23. Srpanj 2018. 18:50

Valentina

Nova_u_tome moj savjet ti je da ne pijes folacin i prenatale zajedno dok se ne informiras kod svog ginekologa. Jer do 12tj t folacin od 5mg 1 tableta dnevno je sasvim dovoljna..

Hvala na savjetu. Onda cu pricekati sljedeci pregled pa vidjeti s dr. Ja sam prvenstveno htjela poceti uzimati neke vitamine jer se osjecam jako umorno i pospano, pa da ne malo "podignu" :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.