1.tromjesjecje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    božepetra
    23. Lipanj 2018. 20:06

kollinarh

To je mokraca, znaci prva mokraca mora biti dostavljena u roku 2 h. A barem 4 h ne bih smjela piskit u noci da je racunas kao prvu :)

Super, hvala puno!

Znači, nakon pregleda nosim gdje mi je bliže, ima smisla.
    Ne mokrim noću, to neće biti problem. Ali zato ujutro, čim otvorim oči, jedva stignem do wc-a 

facebook.com/mamaimak/

• Rosita Rosario
    23. Lipanj 2018. 23:40

bok Sarah, gdje si ti u Irskoj,jer i ja sam tu? Također sam prošla sve kao ti,isto iskustvo,samo je meni prva trudnoća,ne znam za tebe i bas je sve tako kako si navela sto se tice pregleda kod njih. Meni su tek na  kraj prvog tromjesečja(10.7) zakazali prvi scan sto je meni bilo za predugo cekati jer me zanimalo je li sve ok pa sam išla privatno. Hvala Bogu sve je dobro,mada sam u početku bila dosta preplašena jer mi je prva trudnoća i neočekivano skroz a plus još u stranoj zemlji u kojoj sam tek godinu dana,imala sam milijun pitanja sto kako. Na srecu neke dobre zenice su mi objasnile par stvari za pocetak pa sam sada mirnija. Ako si u Dublinu mogle bismo razmijenjivati iskustva,ako si za.

• Rosita Rosario
    24. Lipanj 2018. 00:11

Drage ženice,trudnice,evo ja sam u 10. tjednu trudnoće,prije 2 tjedna bila na uzv na vlastitu inicijativu jer me dr. opće prakse nije uputila jer kao ne treba prije 12. tjedna ako se osjećam dobro. Ja se uistinu super i osjećam,nikakvih problema,par puta mi strašno bilo mučno ono da nisam mogla pogledati hranu, kamoli okusiti,va povratila možda svega jednom. Osim bolnih grudi, učestalog odlaženja na wc i povremenih bolova u donjem dijelu leđa nikakvih drugih simptoma nemam, za sada. Na ovom uzv na kojem sam bila su mi rekli da je sve uredu,vidjela sam bebicu kristalno jasno,srce kuca,sve uredno. E sad mene zanima da li treba da tražim i obavim vaginalni pregled, tj. da li je obavezan barem na početku da se vidi da li je sve ok sa te strane ili može proći i bez njega. Prva mi je trudnoća i baš nikakvog iskustva nemam. Baš kao i Sarah trenutno sam u Irskoj i oni tu uistinu ne obavljaju puno pretraga i pregleda osim ako žena sama ne traži. Ja nikakvih smetnji nemam,otkad sam imala zadnju mjesečnicu nikakvih drugih krvarenja niti iscjetka nisam imala,ništa. Za 20-ak dana idem na godišnji pa sam mislila otići svom dugogodišnjem ginekologu. Zanima me i vaše mišljenje oko tog vaginalnog pregleda, da li je uobičajen i dio redovne procedure ili se ne mora obaviti ako se žena osjeća dobro. Unaprijed se zahvaljujem svima koji će naći vremena da mi odgovore. Vidim da nas je dosta u istom ili gotovo isto  tjednu trudnoće pa bih voljela biti dio grupe i sudjelovati u razmjeni korisnih savjeta i iskustava.

Redhead
    24. Lipanj 2018. 00:39

Ja sam u Hrvatskoj i meni je dr radil vaginalni uzv i papu i briseve s 4 tjedna i 6+2 se vidio plod i srce. Idem 02.07 tad cu biti 9 tjedana pa ce mi napravit trudnicku i ostale pretrage. Prva trudnoca i milijun pitanja u glavi..

SarahZg
    24. Lipanj 2018. 09:31

Rosita gdje si u Irskoj. Ja sam u Dublinu. Možeš mi se javit na email ako želiš da razmjenimo neke informacije. Da ne slavimo vas cure iz hrv s irskim iskustvom.

• Rosita Rosario
    24. Lipanj 2018. 10:44

SarahZg

Rosita gdje si u Irskoj. Ja sam u Dublinu. Možeš mi se javit na email ako želiš da razmjenimo neke informacije. Da ne slavimo vas cure iz hrv s irskim iskustvom.

U Dublinu sam i ja, u Rathminesu, gdje si ti? Pošalji mi mail pa cu ti pisati. Koja slučajnost da se nađemo tu. :-) 

SarahZg
    24. Lipanj 2018. 16:07

Rosita Rosario

SarahZg

U Dublinu sam i ja, u Rathminesu, gdje si ti? Pošalji mi mail pa cu ti pisati. Koja slučajnost da se nađemo tu. :-)

sarahkolich@gmail.com Javi se pa mozemo brojevr razmjenit

SarahZg
    24. Lipanj 2018. 16:30

Kako ste sve danas curke?

• AnaKorcula
    24. Lipanj 2018. 17:58

Aaaa ja još u strahu...kod tebe?

SarahZg
    24. Lipanj 2018. 20:24

A isto. Malo mentalno bolje danas i jucer

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.