Beba Zdravlje i njega bebe 14. kolovoza 2017.

Je li moguće da bebu bole noge po noći?

beba stopala spavanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mirjana Kolarek Karakaš, dr.med., spec. pedijatar, odgovora zabrinutoj čitateljici zašto se njena beba stalno otkriva po noći, a nakon masaže mirno spava

Moje dijete ima 7 i pol mjeseci i po noći kada spava stalno se otkriva i stavlja nogice na poplun. Kada je masiram po nogicama onda spava mirno i želi biti pokrivena. Zanima me je li moguće da je bole nogice jer raste? Pa joj paše dok je masiram i ne boli je toliko. Dok spava preko dana rijetko kad to radi, ali po noći zbog toga dosta nemirno spava.

 

beba stopala spavanje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Ovdje se ne radi o bolovima rasta jer simptomatologija te pojave obično počinje oko treće godine života. A pitanje je, da li se uopće radi o bolu? Dijete ne plače, samo je nemirno i otkriva noge. Masiranje popravlja stanje te nije greška to ponavljati. Bez kliničkog pregleda djeteta teško je dati decidirani odgovor.

Ako se normalno razvija i raste, ima dobar apetit, ne radi se o ozbiljnom poremećaju. Najbolje se još posavjetovati sa svojim pedijatrom nakon pregleda djeteta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.