Beba Dojenje 29. srpnja 2017.

Želim dojiti, a beba želi samo bočicu

beba plače
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savjetnica za dojenje Maja Rečić objašnjava mami koji su mogući razlozi zašto njena beba često odbija dojku

Prvo mi je dijete i nisam bas stručna. Dijete neće na biti na dojci, samo ako se izdojim i dam joj flašicu onda hoće, ali ako joj ponudim cicu ne želi i plače i buni se. Ujutro i preko noći kad se probudi bez pola problema hoće cicati, ali preko dana neće i place čim joj ponudim cicu. Inače ima 2 mjeseca i tako već par tjedana se borim s njom, nudim je preko dana, pokušavam na sve moguće načine, ali jednostavno samo place i to je sve i onda se izdojim i dam joj na flašicu i pojede sve.

Htjela bih dojiti, ali evo jednostavno ne ide, a ne mogu je vise slušati kako plače kad joj ponudim cicu pa bih molila neki savjet ili bilo sto da nam pomogne. Imam dosta mlijeka i sve je to u redu jer vidim po noći i ujutro kad cica da mlijeko skroz curi, a i preko dana stalno mlijeko curi. 

Skok u razvoju Možda te zanima... Skok u razvoju bebe: Beba puno plače i stalno traži dojku Beba

Ukoliko vase dijete povremeno bez problema prihvaća dojku, a samo u određenim slučajevima ne, samo znači kako nije problem u količini mlijeka.

Različiti su uzroci odbijanja od strane djeteta. Može se raditi naprosto o činjenici kako dijete pokušava stvoriti veće zalihe mlijeka. Ili štrajka. Ili koristite jake mirise u deosticku,parfemu ili gelu za tuširanje. Možda jedete hranu koja djetetu ne odgovara. Možda ste pod stresom.

dojenje Možda te zanima... Kako vratiti bebu na dojku nakon bočice? Beba

Kao sto vidite postoji niz razloga stoga vam savjetujem da zakažete konzultacije uživo sa savjetnicom za dojenje (popis možete pronaći na stranicama Hrvatske udruge IBCLC savjetnica za dojenje) kako bi se vas individualni slučaj obradio na jedini konkretan način. Uživo. Nadam se kako su vam informacije bile od koristi i želimo vam uspješno dojenje u budućnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.