Beba Razvoj u 1. godini 11. lipnja 2016.

Beba nemirno spava i plače u snu

Beba plače
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Problem spavanja djeteta nije neuobičajen za dijete od osam mjeseci. Tada kreću nicati zubići koji često remete san, objašnjava mr.sc. Giovana Armano, spec. pedijatar

Majka sam osmomjesečnog djeteta. Unazad četiri mjeseca vodimo rat sa spavanjem preko noći. Naime, tijekom noći se beba budi i do desetak puta, dosta nemirno spava, puže po krevetiću. Nije baš ni da je budan, nego spava i plače. Zatim se suprug ili ja ustanemo iz kreveta, damo mu čaj, dudu ili ga malo pomazimo, vratimo nazad u krevetić i tako spava nekih sat vremena pa opet sve ispočetka. A kada se probudi raspoložen je i nasmiješen kao da je spavao cijelu noć bez buđenja. Probali smo ga staviti i s nama u krevet, probali smo mu vratiti noćni obrok, no ništa ne pomaže. Već smo fizički i psihički iscrpljeni. Molim vas da mi kažete griješimo li mi u nečemu, događa li se s njim nešto ili je jednostavno takvo dijete?

Problem spavanja vašeg djeteta nije neuobičajen za dijete od osam mjeseci. Tada kreću nicati zubići koji često remete san. Beba već zna da će ga mama ili tata podići i pomaziti te dati nešto za jesti ili piti kada zaplače.

Beba plače | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pravog recepta za cjelonoćno spavanje u toj dobi nema, sve što ste pokušali je u redu, ali ako ne pomaže, ne možete na silu. Budite strpljivi, ta faza će proći. Najvažnije je da je beba zdrava, da se lijepo razvija i raste. Da je unatoč čestom buđenju naspavana, vedra i vesela, što znači da je bebi sasvim dosta sna te da u stvari nema mjesta zabrinutosti za bebino zdravlje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.