Beba Razvoj u 1. godini 08. svibnja 2023.

Zašto se beba probudi točno kad zaspeš? Savjetnica za spavanje objasnila zašto je to tako i što napraviti

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savjetnica za spavanje objasnila je zašto se mališani probude čim roditelji legnu u krevet i utonu u san

Nakon što ste proveli vrijeme ušuškavajući svoje dijete u krevetu i uspavljujući ga, vjerojatno se osjećate iscrpljeno i jedva čekate i sami utonuti u san.  Ali nekima će se dogoditi da čim se popnete pod pokrivač i odmorite glavu, beba počne plakati za vama. No često se dogodi, da roditelje iz prvog sna često probudi plač djeteta.  To je bez sumnje frustrirajuće, pogotovo ako vam već danima nedostaje sna. 

10 najvećih pogrešaka kod uspavljivanja djeteta

Ako ste se pitali zašto je to tako i što učiniti u vezi s tim, savjetnica za spavanje Jennifer Robinson za The Mirror je objasnila zašto se dijete budi upravo tada i kako pokušati spriječiti da se to i dalje ponavlja. 

Jennifer Robinson kaže da je sve povezano s djetetovom okolinom. I ona je majka dvoje djece i dobro su joj poznate takve situacije.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock ;Kako uspavati bebu?

"Mnogo djece se probudi baš kad roditelji ugase svjetlo i legnu u krevet. Ljudi misle da je za to kriva buka koju su napravili dok su se spremali za spavanje, ali zapravo se samo pokazuje da dijete umiruje pozadinska buka koju radite dok hodate po kući, gledate televiziju i slično. Kad legnete, a u kući zavlada tišina, beba vas više ne čuje i uspaniči se", pojasnila je Robinson.

Prema savjetnici, postoji rješenje ovog problema, ali neće uspjeti svim roditeljima.

"Mnogi roditelji koriste bijele šumove. Buka koju stvaraju nekoj djeci pomaže prigušiti iznenadne zvukove oko njih. Konstantan zvuk mogao bi odvući djetetovu pozornost s vas i učiniti tišinu u kući kad legnete manje primjetnom", dodaje.

Bijele šumove možete pronaći na YouTubeu ili u nekim besplatnim aplikacijama za pametne telefone.

Možda te zanima... Bijela i ružičasta buka: Koliko ih je sigurno koristiti kod uspavljivanja? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.