Beba Razvoj u 1. godini 22. lipnja 2018.

Kako naučiti bebu da se smiri i u drugim položajima?

Beba u narucju
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada beba zaplače, roditelji je obično uzmu u naručje, priviju uz sebe i na taj način umire. Na koji način vi smirujete svoju bebu?

Kada beba zaplače, roditelji je obično uzmu u naručje, priviju uz sebe i na taj način umire. Kasnije, kada dijete poraste, postat će sve teže, a i vi ga nećete uvijek moći nositi.

Treba naglasiti da je odvikavanje bebe od stalnog nošenja i navikavanje na druge položaje vrlo složen proces, koji iziskuje puno vremena i strpljenja. Za početak, bebu možete nositi u horizontalnom položaju – licem prema podu ili stropu, da bi se naviknula da bude odvojena od vašeg tijela. Zatim prijeđite na drugu fazu: lezite na krevet zajedno s bebom, spustite je pokraj sebe na trbuh ili leđa, pa se igrajte s njom (golicajte je, mazite, pjevajte joj…).

Možda te zanima... Je li uspavljivanje bebe u naručju dobra ili loša navika? Beba

Bebu treba što češće stavljati na leđa ili trbuh, jer okretanjem, dizanjem glave i prevrtanjem ona razvija sve skupine mišića. Ako dijete zaplače kada ga spustite na ravnu površinu, to je zbog toga što nije naviknuto na taj položaj, pa se ne osjeća sigurno.

Kada dijete stekne osjećaj sigurnosti izvan vašeg naručja, počet će se samo igrati u ležećem položaju i neće tražiti da ga uzmete. Međutim, nikad nemojte naglo ustati i nestati iz djetetovog vidokruga – jer će se rasplakati. Ako vaša beba puže, može krenuti za vama i pasti s kreveta!

Možda te zanima... Većina roditelja ne zna koji je najsigurniji položaj za spavanje Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.