Beba Razvoj u 1. godini 10. kolovoza 2016.

Bebe počinju pamtiti lica u dobi od pet mjeseci

mama, beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako tijekom prvih nekoliko tjedana bebu napustite na kraće vrijeme, nećete joj nedostajati. Vi ste joj poznati, ali ako samo nakratko napustite sobu i ponovno se vratite, njoj ćete biti novo lice

Već od prvog dana svog života beba može prepoznati mamin glas, miris, a kasnije i mamino lice. Kako razvoj bebinog pamćenja napreduje, tako raste njena sposobnost da pamti sve više osoba i događaja, a u dobi od oko dvije godine djetetovo pamćenje postaje trajno

Bebe se smiju kako bi nasmijale mame

Evo kako teče razvoj od trećeg do šestog mjeseca:

Ako tijekom prvih nekoliko tjedana bebu napustite na kraće vrijeme, nećete joj nedostajati. Vi ste joj poznati, ali ako samo nakratko napustite sobu i ponovno se vratite, njoj ćete biti novo lice. Tek u dobi od pet-šest mjeseci beba će početi shvaćati da ste vi ona ista mama od maloprije, svaki put kad vas ugleda.

Bebama vrlo lako odvlači pažnju svaki zvuk, glas, svjetlost ili predmet koji se pomiče. Svaki sat koji beba provede u budnom stanju, za nju predstavlja zanimljivo, tajanstveno i novo putovanje. Ona se interesira samo za ono što joj privuče pažnju i, čim ugleda nešto novo, odmah zaboravlja što je radila ili što se događalo neposredno prije toga.

Neobične stvari koje smiruju vašu bebu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.