Beba Razvoj u 1. godini 17. kolovoza 2016.

Beba od šest mjeseci sve dulje pamti ono što je gledala ili radila

beba
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako joj se i dalje vrlo lako može skrenuti pažnja, šestomjesečna beba, i ako na trenutak skrene pogled, neće zaboraviti ono što je gledala ili radila

Kako razvoj bebinog pamćenja napreduje, tako raste njena sposobnost da pamti sve više osoba i događaja, a ovako teče razvoj od od šest do osam mjeseci:

U ovom uzrastu beba se oslanja na pomoćne znakove kako bi nešto zapamtila. Uzbudit će se i radovati kada čuje kako teče voda u kadicu za kupanje, reagirati radosno na melodiju koju voli i koju ste joj često puštali, prepoznavat će vaš glas i znat će da ste vi jedna jedina mama kojoj pripadaju poznato lice i glas.

Najznačajnija stvar koja se događa u tom razdoblju razvoja svakako je postupno produžavanje vremena pamćenja. Iako joj se i dalje vrlo lako može skrenuti pažnja, šestomjesečna beba, i ako na trenutak skrene pogled, neće zaboraviti ono što je gledala ili radila.

Beba počinje i predviđati, pa ćete primijetiti da, primjerice, prilikom hranjenja otvara usta prije nego što joj prinesete žličicu. Ispuštat će igračku iz krevetića i promatrati je kako pada na pod, ali ako odmah ne vidi kako se otkotrljala, izgubit će interes za nju.

Neobične stvari koje smiruju vašu bebu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.